Cca rok ma boli hrdlo niekedy bolesť pominie a niekedy boli.Lekarka mi zobrala všetky odbery z hrdla,nosa všetko ok.Poslala ma na krcne tam tiež nič.Nechapem krcny mi povedal,že hrdlo ma môže bolieť aj z gastro problému napr.reflux.Nahodou nestretli ste sa s tým niektorá.
@emilllll ja mam to isté, raz lepšie, raz úplne ok, raz horšie. ORL nič. Proste sliznica hrdla citlivá, bublinkové studené je pre mňa tabu, inak do 2 dní problém ako delo. Časté laryngytidy. Pomáha mi piť dostatok vlažnych tekutín, čaj zo slezu s medom, cmulat hydropastilky, alebo tie s lisajnikom a ešte zázvor v mede
Teraz pri covide si to tiež hrdlo odskakalo, pomohlo na bolesť glimbax kloktadlo
Aj z alergie to môže byť.
Ja som mala covid pred rokom no hrdlo bolelo tak podobne,ale hrdlo ostalo paliet aj na Orl som bola a tam všetko ok.Tak ešte ísť na gastro,alebo ako píšete ešte alergologia.No písala som si nejaké lieky od reflux stipe ma v ňom stale
Ešte alergológia.
Takto pred jarou by si ešte mohla stihnúť testy.
Ja som mala sústavu bolesť hrdla pri alergii na zimu.
Teda prechod z tepla do zimy a podobne.
Pripadne to môže byť aj psychosomatika.
Nevypovedane krivdy a ťažoby života dusis v sebe a uviazli ti v hrdle.
Pre niekoho volovina, iny už zazil
@emilllll mna hrdlo boli z alergie. Na testy je uz podla mna neskoro, stromy uz zacali kvitnut, ale aj alergia je moznost.
@simsalabim neverila by som,že to môže aj z alergie bolieť nechodím po lekároch ale 40.na krku už to postupne sa začína prejavovať
@emilllll jasne, ze moze. Ja som mala take obdobie, ze som na ORL chodila denne na osetrenie, aby mi stale na zapal nedavali ATB. A kym som nezacala desenzibilizacnu liecbu, mavala som aj zapaly usi v case, ked kvitla ambrozia. Proste katastrofa.
@simsalabim Áno áno však som stále pýtala antibiotika no lekárka už mi nechcela veriť.Dakujem no skúsim sa objednať ešte na alergologiu.Z čoho vám zistili alergologiu z výberu či z krvi.
@emilllll krvne a kozne testy, z vyteru sa alergia nezistuje.
@simsalabim ďakujem
@emilllll toto co popisujete, akoby som o sebe čítala. A teraz po covide sa mi zdá že ešte horšie. Bola som 2 x na ORL , Dr. tam nič nevidí. Poslala ma na sono krku. A k alergol. Už som z toho nervózna, stále si kupujem cmulacie pastilky. Alebo spreje do hrdla : Halset alebo Tantum verše. Chvíľku dobre a potom zas boli. Zdá sa mi že mi nerobí dobre ani toto veterné chladné počasie. Aj keď mám šál vonku a kapucňu. Studené a bublinkové už roky nepijem. Všetko pijem vlažné, čaje aj vodu 🙂.
Tak ak by si vyčerpala všetky možnosti lekárske, skus ešte len čisto bilynnu cestu.
Iba šalvia na hrdlo.
A keby ani to nie, tak len odpozorovať kedy prichádza úľava.
(Keď máš pokojne životné obdobie, pripadne ta niekto vypočuje, alebo sa necítiš v strese.. Potom by to fakt mohlo byt aj z časti psychycke)
@emilllll Mňa bolí hrdlo taktiež stále , je to spôsobené veľa kyseliny v žalúdku. Voľnopredajny liek Helicid skús malo by to zmiernit kyslosť v žalúdku
@ivus14gasparka áno aj váš boli hrdlo už som s toho nervózna vyskúšam kúpim si ho.
@emilllll áno boli, je to také nepríjemné odporúčam nepiť kávu a veľa čistej vody nech sa zriedi v žalúdku . Tá nadmerná kyselina sa vracia zo žalúdka naspäť hore a tá dráždi hrdlo, štipe, kyslo v ustach . Ako už tu písali baby vyšetrenie na gastro nech sa vylúčia prípadne iné problémy.
@emilllll ja to mám tiež, mám to zo zatekajucich soplov do krku, prišla som na to sama.
Dlho som chodila po orl a nič nezistili.
Keď ma začne bolieť hrdlo, začnem preplachovat nos slenou vodou, a nasadin nasivin na pár dni.
Inak tie sople keď zatekaju vôbec necítim, až keď ma hrdlo boli.
A na kloktanie používam peroxid 3% riešený z vodou tak asi 1 ku 3.
@ivus14gasparka presne tak ako píšete palenie v krku po celý deň
@emilllll potom daj vedieť ako si dopadla u dr či to bola tá žalúdočna kyselina
@emilllll pri zápale žalúdka sa mi ako keby vracalo jedlo, vygrgavalo, časté pálenie záhy a v tom obdobi som mala stále pocit škrabania v hrdle, nebolo to nič neznesiteľne, ale ten pocit tam bol. Po preliečení zápalu prestalo. Môže byt veru aj gastro pôvodu.