Neustále bolesti hrdla

emilllll
25. feb 2022

Cca rok ma boli hrdlo niekedy bolesť pominie a niekedy boli.Lekarka mi zobrala všetky odbery z hrdla,nosa všetko ok.Poslala ma na krcne tam tiež nič.Nechapem krcny mi povedal,že hrdlo ma môže bolieť aj z gastro problému napr.reflux.Nahodou nestretli ste sa s tým niektorá.

zero_hero
25. feb 2022

@emilllll pri zápale žalúdka sa mi ako keby vracalo jedlo, vygrgavalo, časté pálenie záhy a v tom obdobi som mala stále pocit škrabania v hrdle, nebolo to nič neznesiteľne, ale ten pocit tam bol. Po preliečení zápalu prestalo. Môže byt veru aj gastro pôvodu.

emilllll
autor
25. feb 2022

@zero_hero som si aj myslela či mi tam niečo nerobí problém no moja obvodná už má nemôže ani vidieť.No stále ma páli v hrdle nič sa mi nevracia myslím strava,ale stále ten pocit v hrdle mám.

janage
25. feb 2022

@emilllll ja mam to isté, raz lepšie, raz úplne ok, raz horšie. ORL nič. Proste sliznica hrdla citlivá, bublinkové studené je pre mňa tabu, inak do 2 dní problém ako delo. Časté laryngytidy. Pomáha mi piť dostatok vlažnych tekutín, čaj zo slezu s medom, cmulat hydropastilky, alebo tie s lisajnikom a ešte zázvor v mede
Teraz pri covide si to tiež hrdlo odskakalo, pomohlo na bolesť glimbax kloktadlo

basska_b
25. feb 2022

@emilllll moze sa ti vracat kyselina spat do hrdla, to je to palenie zahy ci ako sa to vola... kamoske pomohlo, ked stale nieco jedla, male porcie... a napr. rajciny a niektorr potraviny mozu drazdit, to si odsleduj. Ci mas tento pocit neustale?

janage
25. feb 2022

@basska_b ja som bola aj na gastro, občas mi ta kyselina vybehne ale je to tak raz za týždeň, ale ten pocit štipania hrdla, hlavne za tým oblúkom hrdla je omnoho častejší. Ja to beriem tak, že tá sliznica je proste častými chorobami narušená a nachylna na problémy

emilllll
autor
25. feb 2022

@janage presne ten pocit mam aj ja môžem sa opýtať beriete nejaké lieky

janage
25. feb 2022

@emilllll nie, mam režim ako som vyššie napísala. Odkedy ma imuno prelieci na jeseň imunorom, neprechádza mi to hneď do vážnejších stavov. Tento rok som sa dala očkovať aj proti chrípke aj covid 3davky, tak som to hrdlo poriesila bez ATB dokonca. Robili mi aj CRP a bolo nízke.

janage
25. feb 2022

@emilllll ale to hrdlo by kovide bolo brutálne, horšie ako hnisavé angína čo sa bolesti týkalo, aj afty sa mi porobili.
Teraz po kovide pijem slez 2xdenne a 1 hydropastilku ráno a večer 2pastilky s lisajnikom od livsane.

thereisabear
25. feb 2022

Aj z alergie to môže byť.

emilllll
autor
25. feb 2022

Ja som mala covid pred rokom no hrdlo bolelo tak podobne,ale hrdlo ostalo paliet aj na Orl som bola a tam všetko ok.Tak ešte ísť na gastro,alebo ako píšete ešte alergologia.No písala som si nejaké lieky od reflux stipe ma v ňom stale

mareka49
25. feb 2022

Ešte alergológia.
Takto pred jarou by si ešte mohla stihnúť testy.
Ja som mala sústavu bolesť hrdla pri alergii na zimu.
Teda prechod z tepla do zimy a podobne.
Pripadne to môže byť aj psychosomatika.
Nevypovedane krivdy a ťažoby života dusis v sebe a uviazli ti v hrdle.
Pre niekoho volovina, iny už zazil

simsalabim
25. feb 2022

@emilllll mna hrdlo boli z alergie. Na testy je uz podla mna neskoro, stromy uz zacali kvitnut, ale aj alergia je moznost.

emilllll
autor
25. feb 2022

@mareka49 však toto,že to nemusí byť somarina no nemám ozaj najľahší život sama s dvoma deťmi všetko musíš zvládať a možno to všetko aj tak namna doľahlo.

emilllll
autor
25. feb 2022

@simsalabim neverila by som,že to môže aj z alergie bolieť nechodím po lekároch ale 40.na krku už to postupne sa začína prejavovať

simsalabim
25. feb 2022

@emilllll jasne, ze moze. Ja som mala take obdobie, ze som na ORL chodila denne na osetrenie, aby mi stale na zapal nedavali ATB. A kym som nezacala desenzibilizacnu liecbu, mavala som aj zapaly usi v case, ked kvitla ambrozia. Proste katastrofa.

emilllll
autor
25. feb 2022

@simsalabim Áno áno však som stále pýtala antibiotika no lekárka už mi nechcela veriť.Dakujem no skúsim sa objednať ešte na alergologiu.Z čoho vám zistili alergologiu z výberu či z krvi.

simsalabim
25. feb 2022

@emilllll krvne a kozne testy, z vyteru sa alergia nezistuje.

emilllll
autor
25. feb 2022

@simsalabim ďakujem

janage
25. feb 2022

@emilllll mne alergiu nezistili napr. žiadnu len hranicnu brezu, ale nič co by vysvetlovalo tie problémy

didi2102
25. feb 2022

@emilllll ja som alergicka ale slabá,neako extra sa mi to neprejavuje,hrdlo má boli skoro celoročne

banyka
25. feb 2022

@emilllll toto co popisujete, akoby som o sebe čítala. A teraz po covide sa mi zdá že ešte horšie. Bola som 2 x na ORL , Dr. tam nič nevidí. Poslala ma na sono krku. A k alergol. Už som z toho nervózna, stále si kupujem cmulacie pastilky. Alebo spreje do hrdla : Halset alebo Tantum verše. Chvíľku dobre a potom zas boli. Zdá sa mi že mi nerobí dobre ani toto veterné chladné počasie. Aj keď mám šál vonku a kapucňu. Studené a bublinkové už roky nepijem. Všetko pijem vlažné, čaje aj vodu 🙂.

emilllll
autor
25. feb 2022

@didi2102 pobeham si gastro a skúsim aj tu alergologiu.Tolko Joks som vystriekala a cukríkov od bolesti hrdla pojedla.

mareka49
25. feb 2022

Tak ak by si vyčerpala všetky možnosti lekárske, skus ešte len čisto bilynnu cestu.
Iba šalvia na hrdlo.
A keby ani to nie, tak len odpozorovať kedy prichádza úľava.
(Keď máš pokojne životné obdobie, pripadne ta niekto vypočuje, alebo sa necítiš v strese.. Potom by to fakt mohlo byt aj z časti psychycke)

ivus14gasparka
25. feb 2022

@emilllll Mňa bolí hrdlo taktiež stále , je to spôsobené veľa kyseliny v žalúdku. Voľnopredajny liek Helicid skús malo by to zmiernit kyslosť v žalúdku

emilllll
autor
25. feb 2022

@ivus14gasparka áno aj váš boli hrdlo už som s toho nervózna vyskúšam kúpim si ho.

ivus14gasparka
25. feb 2022

@emilllll áno boli, je to také nepríjemné odporúčam nepiť kávu a veľa čistej vody nech sa zriedi v žalúdku . Tá nadmerná kyselina sa vracia zo žalúdka naspäť hore a tá dráždi hrdlo, štipe, kyslo v ustach . Ako už tu písali baby vyšetrenie na gastro nech sa vylúčia prípadne iné problémy.

zuzi56
25. feb 2022

@emilllll ja to mám tiež, mám to zo zatekajucich soplov do krku, prišla som na to sama.
Dlho som chodila po orl a nič nezistili.
Keď ma začne bolieť hrdlo, začnem preplachovat nos slenou vodou, a nasadin nasivin na pár dni.
Inak tie sople keď zatekaju vôbec necítim, až keď ma hrdlo boli.
A na kloktanie používam peroxid 3% riešený z vodou tak asi 1 ku 3.

emilllll
autor
25. feb 2022

@ivus14gasparka presne tak ako píšete palenie v krku po celý deň

ivus14gasparka
1. mar 2022

@emilllll potom daj vedieť ako si dopadla u dr či to bola tá žalúdočna kyselina

lilkaz
27. mar 2023

@emilllll ahoj...prosim ta,ako si dopadol po roku? Zistila si pricinu? Ja to riesim uz 4 roky, bolest hrdla cele dni a uz idem riesit asi psychiku,lebo vsetky vtsledky negativne...