Neustále bezdôvodné kašlanie - čo môže byť dôvodom?

22abigail22
29. apr 2021

Zdravím.
Rada by som zistila či niekto má skúsenosti - či niečo takéto ste zažil. 🙏

Cca 6 mesiacov má trápi kašeľ. Kašeľ znie ako keď kašle nejaká min 50 ročná, ktorá celý život tuho fajčí (nie, nefajčím).
Jedná sa čisto iba o kašlanie. Nemám k tomu suchý hrdlo, bolesť či zápal. Žiadne hlieny alebo pálenie/bolesti pľúc. 🤷

Nie, u lekára som nebola z dôvodov:
1. Bojím sa riziko nákazy (v MHD alebo priamo v čakárni/ordinácie) nakoľko sa nepohybujem medzi ľuďmi (mám home office, max raz do týždňa idem do najbližších potravín = ale tak, že zoberiem a odídem)
2. Lekár ma aj tak pravdepodobne pošle k "špeciálnym lekárom" a tu sa na termíny čakalo 2-3 mesiace (mimo korony) 🤦

janai1
29. apr 2021

@22abigail22 pol roka ťa trápi kašeľ a ešte si nebola u lekára? 🙈 No, ak je to niečo vážne, tak neboj sa, covidu sa nedožiješ ☝️
Pekne si daj respirátor, rukavice a hybaj k lekárovi

martina1201
29. apr 2021

@22abigail22 ahoj, nechcem ťa strašiť, ale sused na záhrade mal bezdôvodný kašeľ, ktorý neprechadzal a dopadlo to tak, že umrel na rakovinu pľúc. Nehovorím, že je to tvoj pripad. Radim ísť k lekárovi, daj si respirator rukavice a šup k lekárovi. Aj obvodný môže poslať na rontgen. Ten môže ukázať veľa.....

vitriolka
29. apr 2021

uzivas nejake lieky? alergia, chlamydie... to ma vela ludi a ani o tom nevie

hviera81
29. apr 2021

sesternici na zaklade kasla povedali ze to kludne moze byt aj reflux.

tncka
29. apr 2021

@22abigail22 ziadny kasel nie je bezdovodny,urcite to pricinu ma,aj ked nie zjavnu.

hipuska
29. apr 2021

@22abigail22 pre mňa nebolo lepšie obdobie, k vybaveniu lekárov ako cez COVID. Objednanie na hodinu,prázdne čakárne. časté desinfikovanie priestorov. Vybavila som aj 3 mesačné cakacky behom 2 týždňov. Nakoľko, je veľa ľudí ako ty, že sedia doma a lekárov odkladaju. Ale už sa to uvoľňuje. Tak cakacky nebudú 3 mesiace ale 5.

stanulienkat
29. apr 2021

Reflux. Vygoogli si opatrenia,co sa tyka dietnych obmedzeni a odsleduj,ci sa trochu polepsilo. Ak ano,treba este uzivat Oprazol tbl na kyselinu. Je to ale nadlho.

24beruska24
29. apr 2021

@22abigail22 Ahoj... čakať 6 mesiacov, že kašeľ možno zmizne je veľmi dlhá doba.. príčin môže byť mnoho.. od astmy, chochp, refluxu, alergie atď.. myslím si, že je na mieste ísť k lekárovi, na MK ti nikto kašeľ nevylieči....

vulka
29. apr 2021

@22abigail22 35 ročná kolegyňa tiež pol roka kašľala a keď sa konečne dostala k doktorovi a otvorili, tak im rovno umrela. Rakovina. Takže neodkladaj návštevu lekára a nehľadaj ďalšie argumenty, prečo tam nemôžeš ísť.

fiafia
29. apr 2021

@22abigail22 mňa "drhne" vždy keď ma páli zaha. Trochu sa zastanem autorky, nečudujem sa ,že sa boji. Obvodný ju isto pošle na pľúcne a ten na RTG alebo CT a vieme čo sa tam rieši minimálne rok. Tiež by mi to nebolo jedno v tejto dobe. Rozdiel je gynekológ a pneumolog. No zatiaľ by som určite podnikla aspoň návštevu u obvodného a krvný obraz.

hipuska
29. apr 2021

@fiafia keby bolo tak ako vravíš, tak by boli oddelenia pozatvarane z dôvodu choroby lekárov. A nemám pocit, žeby sa to dialo.

trinneo
29. apr 2021

Mne zistili, že to môže byť reflux.... tiež som kašľala dlho, bola na alergoloógii - vylúčili sa chlamýdie, na RTG pľúc a behala doktoroch a najpravdepodobnejšie bude ten reflux, ale bez vyšetrení ti to nikto nezagarantuje... Ja som sa tiež veľmi bála nákazy, ale napokon strach z rakoviny a pod. bol silnejší. Choď k doktorovi a rieš to, lebo tu ti nik nedá riešenie a diagnózu.

sono2
29. apr 2021

@22abigail22 rakovina
Poviem ti na rovinu.
Radšej byť na najhoršie pripravená.
Čoho sa prosím ťa bojíš choď k doktorovi.
Mojej mame odhalil rtg tieň
Poslali na vyšetrenie pľúc vyplach priedušky bol ok
Nasledovala magneticka potom pet ct to sa už vedelo že to je nádor bol veľmi malý nasledovala operácia zobrali jej štvrť laloka bez chemo mama je ok občas zakašle ale nič hrozné
Tiež kašlala občane ale vytrvalo a hlieny.
Šla by som na tvojom mieste hneď na vyšetrenie
Každé dostala veľmi rýchlo na pet šla do bratislavy
Čakala asi cez mesiac.
Neni to sranda
Môže to byť hocičo
Pľúca dlho nebolia aj keď tam je problém
Prajem Ti nech to nič nieje!

sono2
29. apr 2021

@fiafia ale ale ale aký rok? Môžeš ísť aj do iného mesta troška to chce byť akčna. Ide o zdravie!

beronsche
29. apr 2021

@22abigail22 moze to byt aj cierny kasel alebo plucne chlamydie...
Tiez sa ti.cudujem, ze to.odkladas.. jedneho zdr.problemu sa bojis (covid), iny (mozno aj vaznejsi) nechas nech ta trapi taky cas..

anjelok
29. apr 2021

U znamej to bolo nieco so srdcom - ze tym kaslom vlastne pomahala srdcu pumpovat krv

blableblu
23. jan 2024

@vulka a to coho rakovinu mala ked jej okrem kasla nic nebolo ?

vulka
23. jan 2024

@blableblu pľúc

blableblu
23. jan 2024

@vulka pane boze taka mlada zena to snad nie je mozne ved musela mat aj bolesti aj ine tazkosti s dychanim alebo podobne