Neustála únava cez deň

5. júl 2023

Ahojte, je tu niekto komu sa reálne podarilo zistiť z čoho je denno denne unavený?
Už 2 roky som vždy poobede unavená. Tak že si pol hod.niekedy hodinku pospim. Niekedy stači aj 10 min. Výsledky zatiaľ všetko v poriadku. Je tu niekto kto bol takto unavený? Čo vám pomohlo a aké vyšetrenia podstúpiť?

luccija
5. júl 2023

Bola som...bola som anemicka odkedy beriem železo iný život🙂

ivangeline
5. júl 2023

Deti a nekvalitny spanok v noci. Anemia uz je za mnou. ;D Beriem tirz dlhodobo zelezo. Inac..co je na tom zle,pospat si hodinu poobede? Moze to byt aj velka porcia obedu ci vela cukru/kofeinu...kt razom klesne poobede. To mavaam. No kadeco.

veselo_neveselo
5. júl 2023

Anemia. Malo zeleza. Malo vit D, malo vit B. Tazky obed (vela sacharidov). Vela cukru naraz a cukor potom klesne rychlo dole. Dlhodobo nekvalitny apanok. Vela stresu. Alkohol vecer. Depresia prip ine psych poruchy. Poruchy prijmu potravy, prip len nevyzivne stravovanie.
Vyber si 🙂

autor
5. júl 2023

@ivangeline zle je na tom že mám deti školou povinné a ja sama sa cítim zle že ma vidia stále spat. Nechcem im dávať takýto príklad ale neviem sa premôcť.

autor
5. júl 2023

Železo som mala odber. Bol v norme. Síce na hranici ale v norme. Jediné čo si všímam že po jedle som často unavená. Kávu som prestala piť, vysadila na par mesiacov a nepomohlo. 2 krát som nejedla pečivo to som mala viac energie. Ale keď som si dala bezlepkovú stravu, to uz mi nepasoval o a cítila som sa slaba. Aj keď je pravda že jedla som pomenej 🙂

ivangeline
5. júl 2023

Ved mozu si aj oni zdriemnut polh/h...Ja fakt nechapem,co je na tom zle. Nie sme stroje. Potrebujeme oddych. Niekto zaspi. Niekto len si posedi pri knihe/videu...ci pozera do plafona. :D

luccija
5. júl 2023

Koľko spiš v noci?aj, keď si na hranici a dostaneš menzes môžeš cítiť deficit.Aj bežný život práca, povinnosti unavuju🙂skús veľa vody, zelený čaj.Tlak nemáš nízky?

lulahausi
5. júl 2023

Ak si unavena poobede, treba si skontrolovat ako sa stravujes na obed. Po mnohych vydatnych jedlach stupna cukor v krvi rychlostou blesku a clovek je unaveny.

zuzanaam
5. júl 2023

@veselo_neveselo zabudla si na štítnu žľazu...

laurikalalinka
5. júl 2023

Ja som mala zvýšené pečeňové testy,stále som chcela spať,nič som nevládala...

marcelka231
6. júl 2023

Dobrý deň, môže to byť aj zniženou imunitou. Predsa tie náhle zmeny počasia dávajú zabrať našmu telu poriadne. Ja od covidu som užívala Wobecare enzym a musím povedať , že od vtedy s imunitou nemám žiadne problémy. Skúste vyživový doplnok a snaď sa vám to polepší. Určite dajte vedieť, ak sa Vám to zlepší

autor
6. júl 2023

@marcelka231 enzým som nedávno užívala. Na unavu nepomohlo.

autor
6. júl 2023

@luccija tlak je v norme. A spánok ten je v poriadku. Ja som spachtos takže tam problém nieje... Tých 8 hod.spavam, niekedy aj viac😄

simca06022011
6. júl 2023

ja to mam roky, uplna katastrofa, niekedy som sice ako naspeedovana vevericka, ale cez den som tak KO ze koniec... spavam tiez dost, niekedy aj 10h... zelezo mam v poriadku, nic mi nepomohlo zatial... vitaminy, nic... co som si vsimla, ze kedze ja pomenej jedavam, tak ked sa najem tak energiu mam, zrazu, cize mozno sa len nevhodne stravujeme :D neviem...

marcelka231
6. júl 2023

Môže to byť spôsobené aj týmto nestálym počasím. Raz je brutálne teplo a potom je zrazu veľké ochladenie. Ak by som Vám mohla poradiť, skúste podporiť svoju imunitu a tá únava a slabosť by mali odznieť a mali by ste sa cítiť lepšie. Skúste ju doplňať nejakými vyživovými doplnkami. My doma všetci povinne berieme Wobecare Enzym a sme veľmi spokojný.

luccija
6. júl 2023

Únava okolo 15-16 je prirodzená.Niekedy môže byť človek psychicky unavený a to je oveľa horšie ako fyzicky.

bubu62
3. jún 2024

@laurikalalinka čo pomohlo?

laurikalalinka
3. jún 2024

@bubu62 ostropestrec mariansky,doktorka mi predpisala lieky s vyšším obsahom.

bubu62
5. jún 2024

@laurikalalinka to su ake?mam Lagosu a nepomaha.

laurikalalinka
20. jún 2024

@bubu62 Sylimarin alebo Liv52,to sú voľnopredajné lieky