Ahojte, potrebujem poradit . Som mama dvoch deti na zš ako každý mám prácu , okolo domácnosti, okolo detí . Nuž môj problém je v tom , že už cca rok proste nič nevládzem ako predtým , akoby mi odišli sily, moja svokra vládze než ja, dokonca aj babka má viac energie než ja. Pochodila som už aj základné vyšetrenia ,chýbal mi feritinin ( zelezo) ale len mierne . Doplnam aj kadejaké vitamíny . Mám autoimunitné ochorenie ale ževraj tým to nie je spôsobené. Zamýšlam sa či to nie je náhodou nejaká rakovina , ako by sa to dalo zistiť? Viete mi poradiť niečo na znovu získanie energie , vitality ? Som z toho zúfala , že nič nevládzem a moje telo je slabé . Musím sa premáhať vo viacerých činnostiach . Mám 35 rokov .
Ahoj, rakovina hádam nie, dá sa to ale zistiť z krvi, kde sa budú sústrediť na onkomarkery...neviem, či to dr urobí len tak na požiadanie, no ak by si mala aj iné podozrivé príznaky, tak áno.
Este by som doplnila , ze skusila aj zmenu stravy bez muky, cukru ..,. A nepomohlo ani to, bola som este slabšia
@danyelia veď to,že obvodný lekár onkomarkery neberie , len na základe nejakého nálezu napr. hrčka
Moze to byt aj tou autoimunitou, ako si zmenila stravu, lebo vhodna je AIP
Ak teda chceš mať istotu, potom jedine si ten test zaplatiť v nejakom labáku, určite to robia. A máš pravdu, ja som k dr. prišla s hrčkou na krku a urobila mi ten odber...plus u mňa bola zimnica, nočné potenie, svrbenie tela, podozrivé je aj chudnutie, nechutenstvo, kašeľ, tlak na hrudi. Na tú energiu by som skúsila cvičiť, aspoň 2x týždenne, čo by Ťa bavilo, premôcť sa, to by Ťa mohlo nabiť energiou...
Skus zmenit stravovanie. Rano si daj na lacno teplu vodu s citronovou stavou, alebo odstavenu mrkvu s cviklou a jablckom. 1varene vajicko a viac surovej alebo varenej zeleniny, neskor vlocky ovsene, cerstvo podrvene lanove semiacka, jablcko a lyzicku medu kazdy den. Obed bezny, masko skor lahsie, no vzdy k tomu salat. Poobede a vecer uz len lahsiu kasu alebo chlebik s nejakou zdravsou natierkou. Vyskusaj mesiac, potom by sa uz mali ukazat nejake vysledky. Mozno, ze tvoja strava privelmi zatazuje tvoj organizmus. Skus aj nejake detoxikacne caje.
@danyelia taký labák som nenašla kde to by to robili :(
@kachita ano mala som AIP stravu a nič nepomohlo
Našla som na stránke www.mediprevent.sk v časti preventívne prehliadky, že robia v Medirexe, majú tam aj vypísané tie onkomarkery.
a aku aip si mala?Lebo mozno tebe aip mestaci ale skor pdk cize len maso a tuk,skus este prisnejsie ,no mozno je to tou autoimunitou mozno.
@danyelia ďakujem , si skvelá
@elmivelmi vynechala som úplne lepok , laktózu, vajíčka, cukor a poviem ti pravdu ešte horšie som sa cítila
Moja mama bývalá veľmi unavená a doktor jej odporučil koenzým Q10 v tabletkách. Jej to pomohlo, chválila si. Nie sú ani drahé Dr. Max stoja 10eur,za vyskúšanie veľa nedáš. Keď máš dobre výsledky z krvi a tak, môže to byť aj psychika z toho neustáleho kolotoča okolo deti a domácnosti stále dookola.
https://monikakomorasova.sk/protizapalove-strav...
Precotaj si toto.Tu sa je len kvalitne maso a tiuk z toho by mal byt clovek syty. V clanku sa pise ze zzelenina a ovocie kt sa konzumuje pri aip moze stale sposobovat zapal,preto treba vykucit vsetkobokrem masa a tuku.
@elmivelmi ďakujem idem to kuk
Skus aj cvicenie, nemusi byt nic narocne, len take na rozhybanie.
štítna žľaza je OK? ja mám zníženú činnosť a mám to ako ty strašne rýchlo sa unavím, väčšinou bez energie
Ja som tak mala. Štítna robila problémy.
@lucka_ke nie je ok, mala som zníženú činnosť , teraz sa mi tvoria protilátky
Tak moze to sposobovat aj stitna
tak to bude s vysokou pravdepodobnosťou ono, pri hypotyreóze je únava a rýchle vyčerpanie dosť časté, ešte suchá koža, neznášanlivosť chladu, môžu byť aj problémy s činnosťou srdiečka je toho dosť, hlavne treba chodiť pravidelne na endokrinológiu a brať denne lieky
@lucka_ke lieky mi nedali na endokrinologii že nepotrebujem
tak nevidela som lekársku správu, ale pri hypotyreóze sa dávajú hormóny v tabletkách, aspoň ja to tak mám
mas zaujimavu liecbu,skus sa este obj na endokrinologiu a nech ti opakuju testy.Kolegyna bola takato unavena a ma stitnu zlazu,jej to asi spistilo 3 ockovanie na koronu,mala to aj v tehu a potom sa jej to vytrayilo az teraz.Ma lieky az po 3tyz terapie sa jej stav upravil a nie je unavena.Ale teraz napr sa citi horsie ze ju ruky bolia co aj vtedy ako to vypuklo u nej pred rokom,ale vysledky hormonov ma dobre,no sa stazovala ze jej neurobil rozsirenejsie testy.
@elmivelmi vysledky hormonov ma dobre a uziva lieky?
uxiva euthyrox nalacno tusim 100.
Ahoj môj muž mal podobný problém, nahodne sme sa dozvedeli, čo by mohlo pomôcť. Začal piť redoxny napoj a natierať si gél. Veľmi mu to pomohlo. Ak chces napis pošlem ti viac info a môžem ta pridať do skupiny kde sú videá vyjadrenia lekárov.
A co na to tvoj muz?