Neustála únava

4. jún 2022

Ahojte, kocky posledne mesiace som stale unavena. Ale ze brutalne. Krv je v poriadku. Do vsetkeho sa musim nutit. Ked maly (2roky) zaspi poobede (ak zaspi), tak vacsinou nic nerobim, lahnem si aj ja a zaspim. Uz som z toho na nervy. Neexistuje nejaky vyzivovy doplnok, co by ma vystrelil? Pozerala som po Pharmatom energy 30+ (ja mam coskoro 35).
Nie som leniva. Len proste nevladzem. Fakt nevladzem. Je pravda, ze drobec v noci katastroficky spi. Ale pri starsom (9) som tiez toho vela nenaspala a predsa som dokazala fungovat. Teraz nic. Proste ako maly zaspi, mne niekto vypne gombik a koniec
Prosim poradte mi nieco, lebo na uz picne
Dakujem

roja01
4. jún 2022

Mozes mat dobry krvny obraz, FE v norme a aj tak ti moze niektory stopovy prvok alebo vitamin chybat. Daj si multivitamin so stop.prvkami a ked to nepomoze, tak zacni tie najdolezitejsie vitaminy a prvky doplnat separatne. Napr. D by som si hned dala denne 2000 UI aspon jefnu celu davku.

autor
4. jún 2022

@roja01 D vitamin beriem dlhodobo 🤷‍♀️Tie multivitaminy pozriem. Dakujem 😊

palculienka40
4. jún 2022

Mam to podobne ale mam extremne nizke zasobne zelezo.

mandzula
4. jún 2022

@palculienka40 toto som chcela aj ja pisat. KO u obvodaka vzdy ok a potom mi na endokrinologii zistili biedne zasoby zasobneho zeleza, dokonca take, ze mi sama lekarka volala, ze mi predpisuje Sorbifer, ze si ho mam ist okamzite vybrat.

palculienka40
4. jún 2022

@mandzula mne pomahaju jedine infuzky raz za cas ine netolerujem a nevstrebava sa mi, kolko mate? Ja len 5 a hranica 10 az 250 ak sa nemylim. Muz ma 191.

mandzula
4. jún 2022

@palculienka40 veru neviem, kolko mam, uz si nepamatam vysledky z poslednej kontroly (chodim raz za 1,5 roka), no stale byvam unavena, je mi zima, ruky, nohy vecne studene. Skusim lekarke tie infuzky nadhodit. Dik.🙂

autor
4. jún 2022

Dakujem. Dam si este skontrolovat zelezo

palculienka40
4. jún 2022

@mandzula tie sa riesia na hematologii

palculienka40
4. jún 2022

Za malo. Len ja mam klasicke z krvneho obrazu dobre. Len zasobne zle. A nizke zelezo moze okrem unavy aj depresie, tocenie hlavy, nizky tlak.

palculienka40
4. jún 2022

@mandzula Za malicko. 😉

mandzula
4. jún 2022

@palculienka40 plus padanie vlasov.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ildiko36
4. jún 2022

Keď nie di chudokrvna este by si mohla pozrieť aj L carnitin od toho urcite nezaspiš.

palculienka40
4. jún 2022

@mandzula ano ma to vela priznakov. Mne poporodna depresia zmzla po doplneni zeleza.

palculienka40
4. jún 2022

Len som neskor prislq na to, ze so zelezom treba brat aj cecko a b12 na lepsie vstrebavanie. A zelezo sa nesmie uzivat subezne s atb.

palculienka40
4. jún 2022

Tak s deckom treba brat subezne aj magnezko.

zmrzlinka2021
4. jún 2022

Ja odporucam zacat pravidelne cvicit, chodit vela na cerstvy vzduch, turistikovat aj s detmi, a drahym...

Uplne vazne... ked som v "lenivom mode", ja som fakt ochrapana, unavena

palculienka40
4. jún 2022

@zmrzlinka2021 ale ked Vam nieco chyba chyba v organizme, treba poriesit to a potom pohyb, bez kysliku v svaloch vela nenachodite

macikovaiveta
4. jún 2022

Neni dobre ani veľa D vitamínu , mne doktorka endokrinologička povedala , že ho mám dosť nemám ho teraz cez leto jesť

palculienka40
4. jún 2022

@macikovaiveta ked chyba treba jest aj v lete

danulicek
4. jún 2022

Ahoj, mala som to rovnako. Krv úplne ok, ale ja som mala stále problémy a únava bola najvýraznejšia. Na štítnej zlaze som mala uzly, ale podľa vysledkov z krvi pracovala úplne normalne. Po vyoperovani uzlov zmizli všetky problémy a únava úplne. Samozrejme, príčin môže byt veľa, ale toto je moja skúsenosť, že ani krvný obraz neukázal problém so štítnou, ktorá mi toto spôsobovala

palculienka40
4. jún 2022

@macikovaiveta Treba podlq hodnoty z krvi

ema22270
5. jún 2022

Neviem či to tú už niekto spomenul ale je fajn si dať skontrolovať štítnu žľazu, aspoň u mňa to tak bolo, veľká únava cez deň. Preventívne na štítnu žlazu sa užíva selén, s ním som vydržala nejaký čas aj bez hormónov. Naozaj pomáhal.

palculienka40
5. jún 2022

@ema22270 u mna stitna ok opakovane

autor
5. jún 2022

Dakujem vsetkym za rady. Za 10 dni ma caka preventivka u obvodnej. Opat mi bude brat krv, urcite jej to spomeniem a budem sa pytsm na vysetrenie stitnej 👍
To mi ani nenapadlo, ze by to mohlo mat suvis