Ahojte, kocky posledne mesiace som stale unavena. Ale ze brutalne. Krv je v poriadku. Do vsetkeho sa musim nutit. Ked maly (2roky) zaspi poobede (ak zaspi), tak vacsinou nic nerobim, lahnem si aj ja a zaspim. Uz som z toho na nervy. Neexistuje nejaky vyzivovy doplnok, co by ma vystrelil? Pozerala som po Pharmatom energy 30+ (ja mam coskoro 35).
Nie som leniva. Len proste nevladzem. Fakt nevladzem. Je pravda, ze drobec v noci katastroficky spi. Ale pri starsom (9) som tiez toho vela nenaspala a predsa som dokazala fungovat. Teraz nic. Proste ako maly zaspi, mne niekto vypne gombik a koniec
Prosim poradte mi nieco, lebo na uz picne
Dakujem
@roja01 D vitamin beriem dlhodobo 🤷♀️Tie multivitaminy pozriem. Dakujem 😊
Mam to podobne ale mam extremne nizke zasobne zelezo.
@palculienka40 toto som chcela aj ja pisat. KO u obvodaka vzdy ok a potom mi na endokrinologii zistili biedne zasoby zasobneho zeleza, dokonca take, ze mi sama lekarka volala, ze mi predpisuje Sorbifer, ze si ho mam ist okamzite vybrat.
@mandzula mne pomahaju jedine infuzky raz za cas ine netolerujem a nevstrebava sa mi, kolko mate? Ja len 5 a hranica 10 az 250 ak sa nemylim. Muz ma 191.
@palculienka40 veru neviem, kolko mam, uz si nepamatam vysledky z poslednej kontroly (chodim raz za 1,5 roka), no stale byvam unavena, je mi zima, ruky, nohy vecne studene. Skusim lekarke tie infuzky nadhodit. Dik.🙂
Dakujem. Dam si este skontrolovat zelezo
@mandzula tie sa riesia na hematologii
Za malo. Len ja mam klasicke z krvneho obrazu dobre. Len zasobne zle. A nizke zelezo moze okrem unavy aj depresie, tocenie hlavy, nizky tlak.
@mandzula Za malicko. 😉
@palculienka40 plus padanie vlasov.
Keď nie di chudokrvna este by si mohla pozrieť aj L carnitin od toho urcite nezaspiš.
@mandzula ano ma to vela priznakov. Mne poporodna depresia zmzla po doplneni zeleza.
Len som neskor prislq na to, ze so zelezom treba brat aj cecko a b12 na lepsie vstrebavanie. A zelezo sa nesmie uzivat subezne s atb.
Tak s deckom treba brat subezne aj magnezko.
Ja odporucam zacat pravidelne cvicit, chodit vela na cerstvy vzduch, turistikovat aj s detmi, a drahym...
Uplne vazne... ked som v "lenivom mode", ja som fakt ochrapana, unavena
@zmrzlinka2021 ale ked Vam nieco chyba chyba v organizme, treba poriesit to a potom pohyb, bez kysliku v svaloch vela nenachodite
Neni dobre ani veľa D vitamínu , mne doktorka endokrinologička povedala , že ho mám dosť nemám ho teraz cez leto jesť
@macikovaiveta ked chyba treba jest aj v lete
Ahoj, mala som to rovnako. Krv úplne ok, ale ja som mala stále problémy a únava bola najvýraznejšia. Na štítnej zlaze som mala uzly, ale podľa vysledkov z krvi pracovala úplne normalne. Po vyoperovani uzlov zmizli všetky problémy a únava úplne. Samozrejme, príčin môže byt veľa, ale toto je moja skúsenosť, že ani krvný obraz neukázal problém so štítnou, ktorá mi toto spôsobovala
@macikovaiveta Treba podlq hodnoty z krvi
Neviem či to tú už niekto spomenul ale je fajn si dať skontrolovať štítnu žľazu, aspoň u mňa to tak bolo, veľká únava cez deň. Preventívne na štítnu žlazu sa užíva selén, s ním som vydržala nejaký čas aj bez hormónov. Naozaj pomáhal.
@ema22270 u mna stitna ok opakovane
Dakujem vsetkym za rady. Za 10 dni ma caka preventivka u obvodnej. Opat mi bude brat krv, urcite jej to spomeniem a budem sa pytsm na vysetrenie stitnej 👍
To mi ani nenapadlo, ze by to mohlo mat suvis
Mozes mat dobry krvny obraz, FE v norme a aj tak ti moze niektory stopovy prvok alebo vitamin chybat. Daj si multivitamin so stop.prvkami a ked to nepomoze, tak zacni tie najdolezitejsie vitaminy a prvky doplnat separatne. Napr. D by som si hned dala denne 2000 UI aspon jefnu celu davku.