Neurotidine sirup

lenka777lenka
20. nov 2024

Ahojte, má tu niekto skúsenosť s užívaním Neurotidine sirupu?
Ak áno prosím o recenziu, prípadne pocity pri užívaní.
Ďakujem

taktotedanie
21. nov 2024

Pri pokrocilom glaukome, pri poruchach ZP atd
Laicky taka “vyziva zrak. nervu”, po uziti jednej flasticky vsak necakajte hned nejaky zazrak
Ja som sa stretla skor s akou takou stabilizaciou daneho stavu
Mala som vsak malu skupinku pacientov co to uzivali, znasali v pohode bez tazkosti

yvana74
21. nov 2024

@lenka777lenka Dobry den. Moj syn užíva už vyse roka pre opuch terca zrakového nervu. Zatiaľ nepozorujeme zlepšenie, ale užíva pravidelne. Viaceri lekari nam ho odporucali. (Čítam Vás aj vo vedľajšej diskusii, držme si palce)

yvana74
21. nov 2024

@lenka777lenka ešte doplním, ze obtiaze pri užívaní neurotidine nepociťuje a ma aj pravidelne kontrolovaný krvný obraz, zatiaľ v poriadku. Ma 11rokov, užíva 2x denne 5ml. Dospelacka dávka je vyššia.

lenka777lenka
autor
21. nov 2024

@taktotedanie áno mne to dali vrámci toho že moje očné nervy sú sfarbené do sivobiela po masivných opuchoch. +Vypad zorného poľa.
Jasné chápem, musim to užívať 6 mesiacov a ktomu ostáva Diluran.
Mali ste malu skupinku ludi co to znasali v pohode, znamena ze mali aj niejake tazkosti iný popritom?
Pretože ma dosť začala bolieť hlava na jednej strane aj oko preto sa informujem ci mali ludia podobne pocity pri tom.
Ďakujem.

taktotedanie
21. nov 2024

@lenka777lenka mala som len malu skupinu ludi co to uzivali, az tak “zle stavy” ocnych nervov nemali
Tak som to myslela, ta skupinka ludi potiaze nemali resp nikto nic mi nehlasil

lenka777lenka
autor
21. nov 2024

@yvana74 a vie sa príčina ?

yvana74
22. nov 2024

@lenka777lenka všetko nasvedčuje tomu ze príčina je známa. Mal septicku trombozu mozgových ciev, následkom čoho sa zvýšil vnutrolebecny tlak atď....čiže áno, predpokladá sa, že pri tejto primárnej diagnóze vznikol aj opuch papily zr.nervu. iné vyšetrenia nepotvrdili, ze by dôvod bol iný. Problém je ze opuch trvá dlho...
Užíval dlhšie Milgamu N na podporu nervov, ale teraz už cca rok užíva Neurotidine.

lenka777lenka
autor
27. nov 2024

@yvana74 ou tak dúfam že to bude dobré, môžem vedieť ako sa to diagnostikuje ? Lumbalnu puknciu mu robili tiež?

yvana74
28. nov 2024

@lenka777lenka dakujeme. Diagnózu stanovili po CT vysetreni a tiež MRI. Trombóza tam bola viditeľná. Oči "skočili" do škúlenia, alebo ako to povedať a videl 2 obrazy. Bacil sa do hlavy dostal cez stredné ucho a mastoid (spankova kosť za uchom). Lumbalku mu zatiaľ nerobili. Berie diluran.