Ahojte. Začalo to pred 4 rokmi keď sa mi narodil syn. Mala som veľmi ťažký pôrod. Malý mal cca 4 mesiace keď mi začalo cukať svalmi.
Samozrejme Googlenie ma doviedlo k diagnóze ALS a ja som samozrejme nespala celú noc.
Začala som brať magnézium od gavlexu a beriem ho už roky.. Cukanie je lepšie ale žiadna výrazná zmena. Absolvovala som vyšetrenia MRI, EMG (potvrdená ľahká hyperventilačna tetania).
Zmeny na chrbtici krčnej tieto stavy vraj nespôsobujú, no chrbát ma boli, stuhnuty krk.
Postupne som začala mať problém zo zrakom na oblohe vidím biele lietajuce mušky. Taky jemnuccky zrnity obraz.
Točenie hlavy mám skoro ip, je málo dni kedy mi je okej. Nehovoriac o tom ze mám miesto na chrbáte ktoré si necítim úplne maličký kúsok.
Momentálne som v 35tt. Mam pocit ze tie priznaky sa zo dňa na deň zhoršujú, mam hrozný strach z pôrodu a to točenie hlavy je neznesiteľné...
Neviem sa už nervovo fakt ovládať vrieskam po synovi jak pavian lebo sa len kontrolujem... 😳
Dnes som sa zobudila nato, že ma neskutočne boli hlava (mam aj migrény z aurou a v tomto tehotenstve veľmi veľa som ich mala). Šla som na wc a pozerám ze vidím ako kedy sa. Mi vlnil obraz.. Postupne sa to zmkernilo ale sem tam to príde počas dňa... Ja už fakt nevládzem a vsade ma len odbiju. Manžel mi hovori že už to nemôže počúvať čo všetko mi je... 🥹😢😢😢😢
Sklerózou multiplex vylúčili?
@jakubrianka ano
@jakubrianka mri čisté...
Problémy so zvýšenou zrážanlivosťou krvi nemáš? Syndróm lepivých doštičiek konkrétne?
@jakubrianka určite nie, lebo chodím ako tehotná na hematologiu pre dva potraty... A krv mam okej... Aj keď si preventívne pichám fraxik
Ahoj, jedna moja kamoska ma tetaniu, vysetrenia tiez hocijake spravene. MRI ci CT, vsetko ciste. Stavy mala rozne, raz vravela,ze jej nejak preskakuje obraz, ked pozera, potom tazoba na hrudi, pocit na odpadnutie, zasklby v roznych castiach tela.bolesti chrbtice, extrasystoly. Odkedyj ma antidepresiva,tak sama vravi,ze je jej o 90% lepsie.
To máš typickú tetaniu. Zbytočne pátrať po inej diagnóze. Ona je hnusoba.
Mám to isté nonstop zášklby v celom tele už pol roka a teda zistená tetania uz sa tým viac nestresujem proste príde aj odide : ) už je to taka nepríjemná súčasť dna snad niekedy vymiznú
Tetania ako vyšitá. Mne dlho stačilo dobre vstrebatelne magnézium (magnerot, aj 5-6 denne), avšak časom som musela doplniť aj vápnik a vitamíny B skupiny. Odkedy beriem aj tieto, bolesti chrbta zmizli. Každý si musí nájsť ten svoj "mix", mňa v norme udržiava 4x magnerot, 2x taky práškový Horčík, ktorý rýchlo zaberá, len nasypes do úst, samostatný doplnok vápnik s vitamínom D a 1 tableta multivitamínu pre športovcov, Stamina, tam je toho Béčka požehnane. Samozrejme treba rozostup medzi nimi. A dostatok spánku a mierny šport. A keď mám nekludne nervicky tak ideálne hneď persen alebo Lexaurin,nečakať, až to bude vo mne "vrieť".
Ale toto vyšetrenie nie je štandard, objednáva sa naň. Pri sy. lepivych doštičiek bývajú migrény a na tento syndrôm sa fraxiparine neužíva ale lieky (aj v tehotenstve).
@jakubrianka idem kuk do papierov či mi to pozerali.
@jakubrianka ale migrény som mala aj v prvom tehotenstve, keď niesom tehotná nemám ich. Podľa neurologa aj gyn je to spôsobené hormónmi
Veď práve že v tehotenstve a migrény. Potom vysoký tlak a preeklampsiu tiež či nemáš?
@jakubrianka nie.
zvláštne... migrénami trpím od malého decka ale v tehotenstve som nemala...
tiež ma napadla či to nemáš tetániu...
@deti95060810 aj ja to mam od decká... Tak vidíš. Keď si tuknes do hladacika uvidíš, koľko ženám sa migrena zhoršila práve v tehotenstve
@debbie2508 ahoj aj ja mam tetaniu aké Béčka berieš a vapnik s D vitamínom aký a kedy ďakujem
@michaela404 ráno po raňajkách dávam jednu kapsulu Vápnik a D vitamín, tuším Medpharma alebo tak nejak... Hrozne veľké kapsuly sú to, ale sú gélové, takže to na počudovanie nerobí také problémy ako ten magnerot. Potom min hodinu, ideálne dve neberiem nič, aby sa ten vápnik vstrebal. A potom bud už cítim, že potrebujem horčík, alebo priebežne dopĺňam s jedlom, lebo mňa napína na zvracanie z tabletiek. Takže do konca dňa si nejak nakombinujem 4 magneroty a dva tie sumaky (ja mam od maxi vita, možno sú aj lepšie, nejak som neskumala). Tá maxi vita ma tiež Béčko a možno ešte čosi a výhoda je, že ak už ma boli chrbát, tak mne to zaberie rýchlejšie ako magnerot. A tiež s jedlom, niekedy aj jedným magnezkom si dávam tú staminu, tam je toho B-cka tak 200-400% RVH. Aj kolega spomínal, že máva neznesiteľné bolesti chrbta a začal brať b komplex a je to oveľa lepšie. Každému ale chýba iný pomer, takže si to treba od sledovať na sebe 🙃
@debbie2508 a ty máš tetaniu
Moze to byt kludne od chrptice.
Si nervozna, stiahnu sa ti svaly, dostaneš migrénu boli ta chrbát...a tak dokola
Choď pravidelne na masáž krčnej chrbtice, k mg musíš brať aj vápnik, ale s časovým odstupom
Myslím, že to je to zo stresu ideš rodiť prvý pôrod bol zlý, hormóny....
@michaela404 áno, mám, ale nie tú so záchvatmi, ten som mala len raz a skončila na urgente
@debbie2508 a akú? Takú čo akože priznaky sú furt? Len miernejšie?
@luccija akože ja niesom permanentne nervózna... Ja som nervózna s tých príznakov už... S toho začnem panikarit a s toho som plt9m nervna ale na všetkých
Áno, latentna, mne to začalo ako karpalny tunel na oboch rukách, bolesti a skrucanie, že som nevedela v práci tukat do klávesnice, očistiť zemiaky a tak... A teraz som už vyšší level 😄 dennodenne s tým bojujem, zvažujem antidepresiva
@debbie2508 nemôžeš mi do súkromnej napísať?
ak by si mala zaujem robim terapie, kde pracujeme aj s negativnou myslou, a riesime ak attaky, mimo rozhovorov su to cvicenia, meditacie a mnohe ine potrebne alternativne techniky vratane nstavenia vyzivy a vyriesenia traum z minulosti.
ale iba Ba.
kludne sa ozvi ak citis “volanie”
Môže to byť aj tetania