Neurologické a psychické problémy u dieťaťa po "tabletke po "

misika3
21. nov 2023

Ahojte, otázku smerujem skôr na mamičky, ktoré užili tabletku po, nezabrala a teraz majú dieťatko.
Vyskytli sa u vašich detí neurologické problémy, prípadne poruchy správania, depresie a iné ochorenia?
Vaše odpovede mi veľmi pomôžu a za každú jednu budem rada.
Vopred veľmi pekne ďakujem.

anjelicek26
21. nov 2023

Uprimne cisto z hladiska biologie - vajicko to neovplyvni (lebo uz skocilo v momente uzitia tabletky,takze nezabrala),spermiu v momente oplodnenia tiez nie,potom sa oplodnenie vajicko gulalo dole vajcovodom ako samostatna jednotka,uhniezdilo po 6-10 dnoch a az okolo 8.tyzdna tehotenstva napojilo na tvoj krvny obeh... Vies kam tym mierim... Ako by ho ta tabletka mala ovplyvnit? V ktorom momente? Nemysli na take veci...deti maju poruchy ucenia ci neurologicke problemy kombinaciou roznych genetickych a vonkajsich faktorov, ale nad tymto by som sa nezamyslala hlbsie....tabletka vzata 1-2 dni po pocati nema ako narusit struktury vyvijajuceho sa embrya.. plava dole vajcovodom vtedy...

natalienka12
21. nov 2023

@misika3 Je to presne tak ako pise
@anjelicek26 jednoducho geneticky to embryo je uplne v poriadku a tabletka “po” je len megadavka hormonov, nic ine. Ziadna ina “potratova” tabletka u nas nie je povolena. Cize ak si uzila Escapelle a nic nelegalne zo zahranicia to nebolo, tak ziadne obavy a hlavne nepocuvaj a necitaj hoaxy.

lelelienka
21. nov 2023

Ja by som skor uvazovala takto, ale to je cisto len taka logicka uvaha - tabletku po si da zena logicky vtedy, ked babatko nechce. Ak nezaberie a ona “bude musiet” dieta mat, tak sa moze k nemu spravat inak ako ku chcenemu a to moze podla mna skor vyustit do nejakych problemov psychologickeho charakteru a problemov so spravanim a pod. lebo dieta urcite velmi rychlo vyciti ci je chcene a lubene alebo nie

misika3
autor
21. nov 2023

@lelelienka niekedy človek užije tabletku po aj preto, lebo je v takej fázy života, že jednoducho by ho stálo veľmi veľa námahy a pomoci od druhých, aby sa to dieťa malo dobre. Moje dieťatko je milované a v momente ako som zistila, že som tehotná, bolo chcene. Netreba si zamieňať interrupciu a tabletku po. Keby dieťatko nechcem, tak to asi potom riešim iným spôsobom.

misika3
autor
21. nov 2023

@natalienka12 , @anjelicek 26 úprimnosť a aj vašej podpory si vážim. Viem ako funguje tabletka po a nikde som nič nečítala. Tiež som si vedomá toho, že ako pisete logicky by z toho nemalo byť dieťatku nič,podľa toho čo sa uvádza pre užívateľov. No nedalo mi neotvorit túto tému. Je veľa farmaceutik u ktorých boli dodatočne zistené neziaduce účinky až po niekoľkých rokoch a následných výskumoch. Viem si predstaviť, že teraz vyzerám ako šialený konšpirátor, ale nie. Skôr som človek, ktorý nemusí konšpirácie a riadi sa vlastnou hlavou. Len mi jednoducho napadlo, či tabletka nemohla nejakým spôsobom poškodiť vajíčko, alebo spermiu, z ktorých vznikol nový život. Jednoducho ešte pred spojením. Nie som človek čo vie dobre vysvetliť svoje myšlienkové pochody a je možné, že mňa inak pochopíte, ako to myslím. Skôr zo zvedavosti som chcela vedieť, či na tom môže niečo byť. Preto som oslovila mamičky, ktoré užili tabletku a maju dieťatko.