Neurológia - priebeh prvého vyšetrenia

tinka29100
7. máj 2024

Ahojte, idem prvý krát na neurológiu a chcela by som vedieť ako prebieha prvé sedenie na neurologii a pravdepodobne pôjdem na akúsi čiapku. Mávam silné bolesti hlavy, závraty a pri rozčúlení mám záchvaty ktoré neviem ani opísať. Moja nervozita sa stále stupňuje a moja pamäť je slabá. Viete mi prosím poradiť čo by to mohlo byť? Mám ísť koncom týždňa na neurológiu. Všimla som si, že vždy keď mám závrat mi ľavá strana tváre akosi strpne alebo jednoducho ju slabo cítim na dotyk.

lukbe
7. máj 2024

@tinka29100 v pohode, treba to povedať, plus asi vyskúša reflexy. Čiapka bude EEG vyšetrenie, možno ťa pošli aj na ďalšie, aby našli príčinu bolestí.

thirstymonk
7. máj 2024

Uplne v pohode, nemaš sa čoho báť. Žiadna bolesť ťa nečaká. Max. keď ti zoberu krv, mne ani to. Tiež som mal zavraty (odborne vertigo) a akurat ma tam otačala. Hlava na stranu, potom na druhu. Potom dole hlavou, potom prejsť so zaretymi očami po čiare, stať na jednej nohy so zavretymi očami atď atď...

jomarch
7. máj 2024

mne vzdy na takychto vysetreniach robili take zakladne veci, otacali hlavou, pokial to ide, kde to zacina boliet, chytala som si spicku nosa so zavretymi ocami, klepkali mi po kolenach, po rukach a po licach tym kladivkom. Ciapka je EEG vysetrenie, to sa nemusis vobec bat, je to skor take oddychove, akurat vlasy sa ti z toho zamastia, lebo tam davaju taky gel, tak si ich zbytocne predtym neumyvaj 😁🙈 drzim palce.

bebemonika
7. máj 2024

@tinka29100 zvládneš to. Ja som šla po epi záchvate. Prečítal si správu z nemocnice, porozprávali sme sa, mala som sa dotknúť nosa so zavretými očami a neviem, čo ešte. Tá čiapka je zrejmé EEG, neboj nie je to nič strašné.