Neurol - pocity

motylicek07
30. mar 2022

Ahojte, tie co beriete pravidelne neurol ako sa citite? Ja beriem 4x denne. 3x 0.25 a 1x 0,50. A odkedy takto beriem pribrala som a nedari sa mi schudnut. Neviem ci to lieky, lebo ine mi nemenili ani gramaz. Jem pravidelne a zdravo.

vsauce_
30. mar 2022

Myslím, že v príbalovom letáku má nežiadúce účinky uvedené ako zvýšenie telesnej hmotnosti. Je tam aj zníženie, len ty si asi vychytala tú horšiu možnosť. Možno sa poradiť s lekárom, pretože na neurole môžeš zostať závislá a potom sa ťažko z toho dostať.

stastna17
30. mar 2022

su aj ine lieky ako neurol, to ti dal obvodny alebo psychiater? brala som rok antidepresiva a xanax a nepribrala som skor schudla.

suzitok
30. mar 2022

Záleží aj od dovodu, preco ho berieš, ja som to užívala na preklenutie obdobia po smrti blizkej osoby, ale ja som chudla....ak berieš kvoli uzkostiam, nekludu, tak zvysovanie vahy ti spôsobuje to, ze si celkovo v psychickej pohode..mne to takto bolo vysvetlené lekarom..
A suhlasim s nazorom vyssie, je vysoko návykový, ja som ho brala mesiac, vyradila som zo dna na den bez problémov, 0,25mg som mala 3x denne.... závislosť ak vznikne, treba potom stale zvyšovať davky,lebo pôvodné prestanú mat ucinok...v takom pripade je lepšie potom prejst na antidepresiva, Neurol sa odporuca na krátkodobé uzivanie, alebo jednorazové uzitie

motylicek07
autor
30. mar 2022

Dakujem ja antidepresiva aj antipsychotika mam beriem to na schizofreniu. Kym som brala 3x denne nic ak mi pridala dalsiu pribrala som, ale za to mi je lepsie.

suzitok
30. mar 2022

@motylicek07 je to o psychickej pohode, preto priberas...napriek tomu, ze si v stravovaní nic nezmenila 🙂 telo inak reaguje na potravu..

motylicek07
autor
30. mar 2022

@suzitok a myslis, ze sa to priberanie zastavi?

suzitok
30. mar 2022

@motylicek07 ano, udajne telo sa dostane na svoju "potrebnú" vahu a prestanes priberať, ak teda naozaj zijes zdravo, neprejedas sa, nezvysujes porcie...a ak by sa to nezastavilo, tak treba prehodnotiť stravu

motylicek07
autor
30. mar 2022

@suzitok dakujem ja som od decembra pribrala 10kg a nepacim sa sama sebe. Denne cvicim a aj tak to nejde dole. Snad sa telo umudri

lenusa2809
14. mar 2023

Dievčatá ahojte, ja beriem neurol druhý mesiac. Ráno si dám z 0,25 polovicu a keď mi treba, tak poobede tiež polovicu z 0,25. Idu mi žlčník vyberať vo štvrtok, tak mám panické stavy a radšej si ho dám. Po operácii sa chystám už len podľa potreby, najlepšie vôbec nedávať. Mám výčitky ze ho beriem, ale ukľudní má.