Neurol kvôli obhajobe práce

13. dec 2023

Dala som si od prakticky predpísať neurol. Kvôli obhajobe dp ktorá ma čaká v máji. Áno viem, stresujem priskoro. Ale chcem sa opýtať ľudí, čo s ním maju skúsenosti. Mám si ho dať tesne pred obhajobou, alebo si to mám najprv skúsiť doma ako to na mňa zaberie?

bejbypd
13. dec 2023

Mňa skôr zaujalo,že len tak Ti ho lekárka obvodná dokonca predpísala
No ale keď sa už stalo ,rozhodne ho neskúšaj,len tak,keď ho nepotrebuješ...Neurol je návykový a zbaviť sa ho chce veľa sebazaprenia a nepríjemnosti..
Takže ak si už sama seba presvedčila,že ho budeš v máji potrebovať, daj si ho len vtedy ,ale nezabudni,že z neho môžeš byť mierne oblbnuta...
Hoc stále nechápem tomu rozhodnutiu

blumie
13. dec 2023

Moj manzel mal v minulosti neurol, ale mal ho od psychiatricky. Cudujem sa, ze obvodny vie tento liek predpisat. Po neurole bol vzdy otapeny a spavy. Nemohol si ho davat pred soferovanim. Urcite by som neriskovala. Neviem, ale mne tento liek nepride ako to prave na lepsie sustredenie pri obhajobe.

ivkav5
13. dec 2023

No to by som si teda určite nedala🙄 Bola som ten najväčší stresman na svete, trpela som na výške brutálne a odniesla som si z nej kvalitné tráviace problémy, ktorých sa neviem zbaviť, ale teda nikdy som si nedala žiadne lieky (ani by mi to nebolo napadlo). Použi radšej esenciálne olejčeky, tie som používala ako pomocníkov, ale určite nie liek, z ktorého budeš dobre mimo a ospalá🙈 určite ti to ešte viac uškodí, ako pomôže…dosť blbé presvedčenie si si vytvorila zbytočne 🙈

Skúšať vopred by som neskúšala, pretože si telo zvykne, viac ako raz by som si ho teda určite na tvojom mieste nedala, no ani ten jeden raz by som to neurobila kvôli vedľajším účinkom.

guudy
13. dec 2023

Ano, obvodny lekar vie predpisat benzaky. Ja by som si na tvojom mieste vyskusala jeden krat vopred, ako nan budes reagovat. Kazdy sme iny…

guudy
13. dec 2023

Zienky, prosim, nesirte tu nepravdive info. Zavislost na benzakoch vznika po cca 2-3 tyzdnoch kazdodenneho uzivania niekolkych tabl denne. To co planuje zakladatelka jej nijako neublizi a rozhodne nebude zavisla na liekoch🙄

sasenka5
13. dec 2023

@guudy možno nevznikne závislosť hneď, ale tak poďme tu mladé dievča podporiť vytvoriť si tú závislosť 🤦🏼‍♀️

autor
13. dec 2023

Vy ste strašne naplašené. Z dvoch užiti neurolu závislosť naozaj nevzniká. Ako sa uvádza vo väčšine zdrojov, závislosť vzniká po 14 a viac dňoch užívania takže aj keby som citlivejšia tak mi nič nehrozí. Moja dr s tým nemala problém, pretože ma pozná a vie aký som stresant keď mám niečo prezentovať.
Takže si láskavo svoje ustráchane reči nechajte pre seba a skúste odpovedať na to, na čo som sa reálne pýtala. Ja som dostatočne zdravotne gramotná na to aby som to nebrala ako mentolky z dlhej chvíle, ale to neznamená že si pána boha raz za život nemôžem pomôcť. Naposledy keď som prezentovala len pred skupinou, ledva som povedala súvislú vetu a musela som potom vysvetľovať vyučujúcemu, čo sa stalo a dokazovať že to bol len stres a nie moja hlúposť aby som dostala zápočet.

tamitamitami
13. dec 2023

Určite skús ešte pred skúškou ako to na teba bude pôsobiť, nieže budeš ešte viac mimo ako by si bola bez neho.

msnesquik
13. dec 2023

No jediny, kto je tu naplaseny, si ty 🙈 tiez som stresak, ale nedala by som si to, ja som bola velmi otapena po Lexaurine..skus predtym ako to zafunguje, ale na sustredenie to nie je..skor to ma opacny ucinok

guudy
13. dec 2023

@sasenka5 este raz. Ked uzije neurol pri obhajobe dp, ziadnu zavislost si nevypestuje. Uzivala som lexaurin vyse 2 tyzdnov v kuse, 2-3 tabl denne a som v pohode. Normalne som aj soferovala. Je to vyse roka dozadu a ziadna zavislost sa nekonala.

sasenka5
13. dec 2023

@guudy ja nie som blbá, rozumiem tomu, ja hovorim, že ju poďme podporiť, nech ho užíva kľudne aj 2 týždne a tak si postupne tu závislosť vypestuje 🙂
Lebo je jediná čo študuje a stresuje…ja som bola zosypaná, psychicky zdeptaná, ale poradila som si aj bez týchto s*ačiek…

guudy
13. dec 2023

@sasenka5 super, ze si si poradila bez liekov. Ale nie kazdy sme rovnaky. Keby si bola v mojej situacii, bola by si stastna, ze si tie benzaky mozes dat.
Autorka pise, ze si chce dat neurol jednorazovo. Nikde nepise o pravidelnom uzivani. Takze ak chce, tak nech si kludne da. Nijako jej to neublizi.

zeldia
13. dec 2023

Neurol mne neúčinkoval skús si dať tyzden že sko sa budeš cítiť, v dolezity den by som nic nevyskúšané neskúšala.
Len na pobavenie príhoda z VS, spolužiak sa narodil už starším rodičom súrodenci už boli pomaly dospeli. Mama staršia pani mu dala svoje tabketky ktoré užil pred skúškou. Tabletky zaúčinkovali v pohode si písal test až vyučujúci oznámil máte posledných päť minut. Na to sa neako prebral zistil že test ma ešte ďalších päť stran nestihol si aní prečítať otazky. Skúšku neurobil.

greeetas
13. dec 2023

Ja som si ho tiez dala pred obhajobou a bolo to lepsie, urcite lepsie ako sa tam zosypat alebo mat nejake traviace tazkosti. Urcite skus predtym, aby si vedela aj v akom casovom predstihu si ho dat aby ti zaucinkoval. Normalne si mozes dat tabletku tu slabsiu 0,25 celu

autor
13. dec 2023

@msnesquik jasne bojím sa tej obhajoby ako čert kríža, ale nebojím sa závislosti po dvoch úžitiach neurolu

autor
13. dec 2023

@sasenka5 super, že sa ti to podarilo. Ale nie som ani prvá ani posledná čo si plánuje takto pomôcť. Určite by som zo seba bola spokojnejšia, keby to zvládnem bez neurolu, ale nevedela by som zo seba dostať zmysluplnú vetu? Lebo to sa mi reálne deje.

autor
13. dec 2023

@zeldia mojej kamoske takto dala stará mama xanax pred skúškou z autoškoly lebo zo stresu až grcala. Stará mama bola už ostrieľaná užívatelka ani ju nenapadlo že by mohla mimo. Na skúšku radšej ani neprišla lebo jej bolo jasne že v takom stave jazdiť nemôže :D na ďalší pokus si dala štvrtku a dala to ako pani

fiafia
13. dec 2023

Ja som mala z neurolu čudný stav, bola som otapena, letargicka ako keby mi bolo všetko jedno a nebola som to ani ja. Rozhodne ho treba predtým vyskúšať. Na každého pôsobí inak.

adrianap83
13. dec 2023

Guajacuran Ti nezaberá? Asi si už pokúšala, keďže dlhšie toto riešiš.
Ja mam neurol doma, pre prípad. Zatiaľ som si nikdy nedala, no ak bude treba dám si. Ak raz musíš nejako fungovať, chapem že si nechceš vyrobiť ďalšie problemy. Určite vyskúšaj dopredu a malú dávku. Držím palce na obhajobe 🙂

pralinka25
13. dec 2023

na kazdeho to moze ucinkovat inak a nie len to. ale aj v roznych situacich mozeme na liek reagovat inak. to ze si to vyskusas na necisto teraz ti nepovie ako zareagujue tvoje telo v den D. aby si potom neplakala ked sa to u teba zvrtne a nakoniec neobhajis nie kvoli stresu ale kvoli lieku.
do maja daleko. skus nejaku terapiu, meditaciu - cokolvek co ti aj v buducnosti pomoze zbavit sa stresu a fungovat. obhajoba, statnice to je len skola. to je len priprava na bezny zivot. ani nevies kolko krat budes musiet este v zivote nieco prezentovat, obhajovat pred ludmi v praci. to vzdy siahnes po liekoch? nebolo by lepsie sa svojmu stresu postavit a popracovat na nom. obrovsky by ti to pomohlo. rozhodne viac ako lieky. pracovny zivot moze byt narocnejsi ako nejaka obhajoba. ano mam VS vzdelanie 2 stupna aj obhajoby a statnice za sebou.
rozhodne su metody ktore ludom v strese pomahaju. ked si ich osvojic bude to pre teba celozivotna vyhra. a mozes to stihnut do obhajoby.
porozmyslaj nad tym. a este skor ako to zamietnes otvor svoju mysel. neurol je kratkodobe jednorazove riesenie s neistym ucinkom a mozno zlym dopadom - nemyslim zavislost. fakt na to v ten den mozes doplatit nemilo.

bejbypd
13. dec 2023

My vyplasene nie sme ,vyplasena si ty..život ta mnohokrát postaví do situácii,ktoré budú neskutočne náročné.. ak nezvládas stres,ktorý ťa ešte veľakrát bude čakať, v dobrom to rieš s odborníkom.. raz za čas si dat upokojovak nie je riešenie..

ivkav5
13. dec 2023

@pralinka25 krásne napísané, ale žiaľ myslím si, že to nepadne tu na úrodnú pôdu niekomu, kto je 100% rozhodnutý si dať neurol, pretože absolutne nie je otvorený iným riešeniam…súhlasim plne s tebou, popracovanie na psychike, meditácie, alebo terapie vedia krásne pomôcť, len človek musí CHCIEŤ na sebe popracovať a nie radšej siahnuť po tbl…Teraz sa tvárime, že jednorázovo, ale príde x ďalších skúšok a ona po nich siahne zas a znova, lebo to je takto najjednoduchšie. Ale jedno viem s istotou, že autorka je podľa písania ťažký oriešok, má svoju hlavu a toto tu počuť nechce.

majlo1234
13. dec 2023

Moja pediatricka odmieta predpisovat lieky tohto typu, rovno by ta poslal za psychiatrom, aby posudil. Predsa len to neni sranda, obhajis aj bez toho. Pokial sa nebojis, ze ta z neho odpece, tak ho vyskusaj

majlo1234
13. dec 2023

@majlo1234 ze pediatricka, dpc, uz mam tehotensky mozog, myslela som obvodnu🤪

lili1313
13. dec 2023

@blumie Obvoďáci neurol predpisujú úplne v pohode, mne nad tým rozum zostáva. Riešili sme to v rodine, starému človeku obvoďák ROKY predpisoval na spanie. Ja som to ani nevedela, keď som to zistila tak sme to stopli. Ale bolo to nepríjemné.

luckajozko21
13. dec 2023

A nestacil by ti Persen? Volne predajne, bylinkove. Ja som teda tiez pred jednou skuskou zo stresu skolabovala a posledneho pokusu som sa bala ako cert kriza. S tymto to bolo v pohode. Akoze ten jeden neurol ti neublizi, len by som sa fakt bala, ze ta to otapi tak, ze nebudes vediet fungovat a este to nahodou neurobis. Staci ked budes trosku v klude, ale s cistou myslou.

scorpionflower1
13. dec 2023

@sasenka5 A ty to vieš lepšie zvážiť ako jej doktor, či to potrebuje? Autorka položila jasnú otázku a čo sa tu zas na ňu vylialo? Kýbel moralistikcých kecov....ako vždy...však Modrý kôň.

sasenka5
13. dec 2023

@scorpionflower1 viem, lebo existuje x riešení, ako sa to dá zvládnuť aj bez liekov 🙂 Mala som to isté, zvládla som to bez liekov, pretože môjho rodinného príslušníka dostali presne tieto lieky na druhý svet.
Len to vyžaduje trošku chtíču, presne ako píšu baby vyššie. Mimochodom, kybel moralistických kecov, ale lieky tohto typu na upokojenie, prípadne antidepresíva, sú fakt posledná vec čo sa má riešiť tu na koňovi. A lekár? Šak presne ako všetci tu píšu, tí ti bezproblémov predpíšu v dnešnej dobe čo si zažiadaš🙈 stačí známosť, alebo veľakrát ani to už netreba.

ivkav5
13. dec 2023

@scorpionflower1 ja som si tiež prešla niečim podobným a dá sa to bez liekov ;) len si nesmie človek všetko zjednodušovať…keby sa to dalo vyriesit len liekmi, tak všetci chodíme nadopovaní lebo v dnešnej dobe asi neexistuje človek, kt. nemá stres a nejaké psychické problémy v náročnom období 🙂

huginko
13. dec 2023

nerozumiem, prečo neurol pri obhajobe práce...tak fakt?