Ahojte, chcem sa poradit. Je vobec mozne mat neuroboreliozu (vsetky priznaky sedia) a mat Elisu krv negativnu? Je vobec mozne, ze ked je krv negativna, tak tu na SK nik neriesi? Mate skusenost?
@ninazemna Nebol odoberany, vraj netreba.
"Všetky príznaky sedia", krv negatívna, likvor neodobratý/nevyšetrený. Kedy a ako dlho bol prisatý kliešť?
@ninazemna Maj a Jul 24, v maji asi dlho, lebo bol uz obrovsky, v juli chvilku.
Štandardný postup MZ SR č. 0141 "Lymská borelióza" je v plnom znení na nete.
@ninazemna https://dennikn.sk/2008117/neurolog-borelioza-s... tolko k standardnym postupom, co mrzacia ludi.
V takom prípade BCB clinic, Bulharská 49, Bratislava.
ja som mala neuroboreliózu ako 13ročná, mne vyšli krvné testy pozitívne a potom aj odber likvoru pozitívne. Aké máš príznaky? U mňa to začalo cca dva mesiace po prisatom kliešťovi. Ako prvé bol úbytok na váhe, ďalej sa pridali neprestávajúce silné bolesti hlavy, potom silné nechutenstvo a pocit na vracanie zo všetkého jedla. Po cca ďalších dvoch týždňoch paréza ľavej časti tváre a extrémna únava, ledva som prešla pár krokov.
@uhnakova Trpnutie tvare a koncatin, unava, ale priserna. Zavrate, mozgova hmla, svetlocitlivost, uzkosti. Schudla som, mam hrozne nechutenstvo.
ja mam boreliozu zistenu az po niekolkych rokoch, mam tiez uzkosti - potvrdenu presnejsim testom Imunoblot-westernblot - zaplatila som si ho ako samoplatca. Napisem vam viac do spravy, ozvite sa mi, kedze pisete ako anonym a ja vam neviem poslat sukromnu spravu.
@eestimlha Ako sa liečiš? Prešli ti po liečbe úzkosti?
Výsledok vyšetrenia mozgovomiechového moku (likvoru) je aký?