Neuroborelióza a negatívna krv

25. okt 2024

Ahojte, chcem sa poradit. Je vobec mozne mat neuroboreliozu (vsetky priznaky sedia) a mat Elisu krv negativnu? Je vobec mozne, ze ked je krv negativna, tak tu na SK nik neriesi? Mate skusenost?

ninazemna
25. okt 2024

Výsledok vyšetrenia mozgovomiechového moku (likvoru) je aký?

autor
25. okt 2024

@ninazemna Nebol odoberany, vraj netreba.

ninazemna
25. okt 2024

"Všetky príznaky sedia", krv negatívna, likvor neodobratý/nevyšetrený. Kedy a ako dlho bol prisatý kliešť?

autor
25. okt 2024

@ninazemna Maj a Jul 24, v maji asi dlho, lebo bol uz obrovsky, v juli chvilku.

ninazemna
25. okt 2024

Štandardný postup MZ SR č. 0141 "Lymská borelióza" je v plnom znení na nete.

autor
25. okt 2024

@ninazemna https://dennikn.sk/2008117/neurolog-borelioza-s... tolko k standardnym postupom, co mrzacia ludi.

ninazemna
25. okt 2024

V takom prípade BCB clinic, Bulharská 49, Bratislava.

uhnakova
25. okt 2024

ja som mala neuroboreliózu ako 13ročná, mne vyšli krvné testy pozitívne a potom aj odber likvoru pozitívne. Aké máš príznaky? U mňa to začalo cca dva mesiace po prisatom kliešťovi. Ako prvé bol úbytok na váhe, ďalej sa pridali neprestávajúce silné bolesti hlavy, potom silné nechutenstvo a pocit na vracanie zo všetkého jedla. Po cca ďalších dvoch týždňoch paréza ľavej časti tváre a extrémna únava, ledva som prešla pár krokov.

autor
25. okt 2024

@uhnakova Trpnutie tvare a koncatin, unava, ale priserna. Zavrate, mozgova hmla, svetlocitlivost, uzkosti. Schudla som, mam hrozne nechutenstvo.

eestimlha
25. okt 2024

ja mam boreliozu zistenu az po niekolkych rokoch, mam tiez uzkosti - potvrdenu presnejsim testom Imunoblot-westernblot - zaplatila som si ho ako samoplatca. Napisem vam viac do spravy, ozvite sa mi, kedze pisete ako anonym a ja vam neviem poslat sukromnu spravu.

autor
25. okt 2024

@eestimlha Ako sa liečiš? Prešli ti po liečbe úzkosti?