Neuralgia trojklanného nervu

fazula1
12. feb 2024

Idem si po radu. Mala som hlbší kaz v zube. Bol ošetrený zaplombovaný. Vraj to môže byť citlivé aj dlhšiu dobu, po dvoch týždňoch som to vzdala a išla som k zubárke naspäť. Plombu vyhodila, dala liečivú vložku a ATB 625mg.. Na druhý deň som išla, naspäť, lebo som od bolesti nemohla vydržať. Vložku mi dala preč a zub nechala voľný. Ale bolesti boli stále po siedmich dňoch som mala ísť ten zub zaplombovať. Ale stále ma to bolelo, nie v kuse, Ale raz za čas tak intenzívne. Tak by tam dala ešte atb do koreňa zubu. Ale napadlo ma ísť aj na ORL. Či to náhodou nie je od ucha. Tam. mi doktor zistil, že mám podráždený trojklanný nerv. Dal mi ATB do ucha a lieky od bolesti .
A teraz otázka. Od vtedy prešlo päť dní a za 5 dní letím lietadlom na dovolenku. Ešte stále ma to pobolieva. Bojím sa či sa mi v lietadle môj stav nezhorší 🙈. Má niekto reálnu skúsenosť s týmto?
Ďakujem za odpoveď.

ronie338
12. feb 2024

Zápal trojklanneho nervu je velka, nepolavujuca bolesť. Ak bol zapálený koreň zuba, čo podľa toho čo som čítala bol, môže byt nerv podráždený, ale postupne to prejde. Pri zápale trojklanneho nervu nepomáhajú bežné analgetiká. Doktorka mala v prvom rade keď zaplombovala zub a objavila sa bolesť hneď riešiť kanalik. Ale možno dala vložku na usmrtenie kanáliky. Ak bola taka modra tak určite. V lietadle je iný tlak ako na zemi, každý mŕtvy zub môže nejak reagovať, to znamená ze môže rozboliet ale nemusí. Je to individuálne. Najmä ak nie je hermeticky uzavretý, čo keď vám nerobila koreňovú výplň nie je. Doporučuje sa zuby vypĺňať čo najskôr, len pri veľkých infekciách nechať liečivú vložku a potom robiť výplň, inak sa odporúča pri otvorení hneď uzavrieť. Vložka zub hermeticky nezaprie, mize vypadnúť a tým sa do zuba dostávajú baktérie z úst.

klaraj1897
13. feb 2024

ahoj, trojklanný nerv je fakt peklo: (mám to za sebou a musím povedať, že s hojením mi veľmi pomohol liek Wobenzym. Je voľne dostupný a veľmi pomáha pri hojení rôznych zápalov

fazula1
autor
21. feb 2024

Dopadlo to v pohode, celý let som mala šatku cez tvár a kapucňu na hlave kvôli prievanu 🙏