Baby mate niektora skusenosti s dlhsim neumyvanim vlasov? ja som sa rozhodla skusit ich neumyvat ci sa zlepsi ich kvalita. momentalne som vydrzala 3 tyzdne a este sa chystam dokial sa podari... vrch pri korienkoch sa mi prestal mastit teraz ich mam mastne skor po dlzke ale ked ich mam zaviazane tak mi to tak nevadi ako ked su rozpustene. len by som chcela vediet ci im to nejako neuskodi. nedaju mi, len sa bojim aby nezacali. budem rada za akekolvek rady.
Neviem či si robíš srandu ale teda 3 tyždne si neumyť vlasy mi prijde nechutne a upchavas si vlasove korienky mazom a to tiez im velmi neprospieva
Skor poznam ludi co umyvaju len cistou vodou.. Ale neumyt tak dlho? By som mala uz hlavu zoskrabanu.. A vadili by mi tie rôzne pachy co vlasy pohltia.. A muzovi by to vadilo tiez..
viem ze sa to moze zdat nechutne, no naschval som nechcela umyvat ani vodou nakolko mame tvrdu vodu a chcela som vidiet ci im to prospeje ci sa zlepsi ich kvalita,mam dlhorocne problemy. nema to teraz komu vadit lebo nikam nechodim. ja ked ich mam v tej gumicke tak mi to tiez nepride hrozne, hlava ma neskrabe.
ja som to skusala. vydrzala som 9 tyzdnov. teda umyvala som ich iba cistou vodou. tie vlasy sa nakoniec odmastili, teda vyzerali normalne. padat sa mi zdalo e padali viac...avsak co mi vadilo i ked neboli mastne nemali taku tu nadychanu vzdusnu konzistenciu ako po umyvacom prostriedku. to mi vadilo. tak som si zacala umyvat ale sampon nepouzivam. po tom ako som ich umyla vydrzali krasne nemastne nadychane aj desat dni...ale cim viac umyvas tym sa ti to dava znova naspat. cize momentalne efekt nevidim. ja sa umyvam le len vajcom uz asi styri roky to odmastuje umyva vlasy su super nevysusene, ale odmastene...mojim vlasom to velmi pomohlo. teraz mam dlzku po pas a naozaj nevysusene zdrave vlasy. co mi pred tym nevedeli narast ani po lopatky. mam vlnite vlasy suchu lahko stiepajucu sa strukturu.
@nistika ako si prosim umyvas vlasy vajcom? pocula som ze je dobre na vlasy no neskusala som este. dakujem
fúúúú tri týždne, ešte tak týždeň by som možno dala, no neviem asi ani to nie lebo ja cítim nechutné spotené vlasy na 4 deň po zmytí, takže osobne by som si po týždni vytrhala vlastrnoručne všetky vlasy z toho smradu, a svrbenia hlavy na nič iné by som sa nevedela sústrediť, kým by som sa nezmyla, to neverím, že sa dá vydržať pach musí ísť na kilometre z hlavy
bielko dost vysusuje - takze umyvam iba zltkom. umyvam iba na pokozke vlasov, a ostatne vlasy nie, pripadne dam na ne masku alebo preplachnem octovou vodou. cele vajco pouzijem iba v pripade, ze som mala olejovu kuru na vlasy - cize vlasy namocene v oleji a vo folii celu noc. vajco umyje aj to. cize mastne vlasy bez problemu. no a ako. napocim vlasy rozmiesane vajce (bud samotne alebo s lyzickou medu pripadne citronu ja davam aj vonny olej dve kvapky aby som mala vonu) normalne ako samponom naneses pobrhlis oplachnes. ak chces masku nechas posobit. ale ja to nerobim na olejovu kuru nedam dopustit to mi staci.
ak nerobim olejovu kuru, a vlasy mm suche zvyknem do toho zltka pridat trosku olivoveho oleja.lyzicku.
neumyvat si vlasy nieje len o neumyvani ... treba poriadny stetec zo stetin a zakazdym pred sprchou poriadne precesat vlasy a umyt vodou .. je toho samorejem viac.. ja som na no poo metode ale nie tejto .. zacinala som soda bokarbona a jablcny ocot no ked som sa prestahovala mala som inu tvrdost vody a uz mi to nevyhovovalo ... takze som teraz na bilinkach shikakai a soup niuts powder ... .. merod je strasne moc a kazdy si musi najst tu svoju a hlavne vydrzat .. trva to kym si vlasy zvyknu ale stohi to zato
@wodanka nie nesportujem .. ale tym ze vlasy su zbavene chemickych nanosov uz sa nemastia a staci umyt raz za tyzden -ja aj tak zmyvam 2x- pre lepsi pocit mna ... no ak sa spotis medzi jednotlivymi umytiami staci len preplachnut vodou v sprche pripadne zmiesat esencialny olej s vodou -ak cloveku chyba ta vona ... no pre aktivnych ludi co nemaju radi bordel v kupelni co v mojom pripade je kedze zmes co pouzivam ja sa podoba hene ..a treba naozaj zvyk to da a vymyt potom z vlasov je tu shampooch - tuhy sampon ... no po nom zas doporucujem preplach jablcnym octom - kvoly vyrovnaniu ph ...
tak teraz jak sme doma tak nejako často si ani ja neumývam, ale teda toto by bolo moc aj na mňa neviem celkom jak by takáto dlhá doba mohla vlasom prospieť?
@wodanka ani mne nevyhovoval -ja nemam rada oleje na vlasoch -a naozaj tam treba potom vyrovnavat to ph ... su ludia co si umyvaju raznou mukou a rozne ine nahrady ... treba najst to svoje .. nieje to vsak ako som spomenula jednoduche a vela ludi to vzda .. treba skusat a vydrzat .. co je dobre jednej nemusi druhej ...
Tak ja vydrzim 3 dni :D takze fakt obdivujem 🙂 Inak ano, ked sa znizi frekvencia umyvania vlasom, urcite im to prospeje.. aj pokozke, a teda aj kvalite vlasov.
@syslik81 neviem ci si to iba namyslam, ale mne sa zda kvalita vlasov o kusok lepsia. moje vlasy na tom boli naozaj zle. len neviem ci im toto uplne neumyvanie nemoze nejako uskodit. len chcela som vydrzat co najdlhsie aj bez tej vody, lebo ako som spominala, pri takej kvalite vody aku mame my, nekvalitne vlasy na tom nikdy nemozu byt lepsie. oplachovala som roky zihlavou, prirodnymi prostriedkami ale nic nepomahalo. teraz mi pride ze su lepsie len sa bojim ze si ich umyjem a znova to iste.
Ahoj, ja som raz skúšala 6tyzdnov nepoužívať žiadny šampón, vlasy som si umývala len cistou vodou a pomohlo mi to. Vlasy som mala zdravšie a rýchlejšie mi rástli. Ale mastili sa mi stále rovnako rýchlo. A to som na celé telo nepouzivala ziadnu chemiu. Je od toho už cca 3 roky a vlasy mi stále rýchlo rastú a sú zdravé. Samozrejme sa stále snažím používať len prírodnú kozmetiku 🙂 držím ti palce aby sa ti podaril tvoj pokus 🙂
urcite je lepsie nechat vlasy same zregenerovat ako ich chemicky nicit ... ak vydrzis nebudu sa mastit tolko a vobec nieje pravda ze budu smrdiet -blbost ... raz za cas ich zmy napr tou sodou a oplacjni jablcnym octom -predsa len je doba ked je vsade smog a pracha ten musi prec.. vlas sa masti lebo sa chrani pred vysusenim -od chemie co nane ludia davaju .. cim viac samponu tym viac mazu ... sampon aj nici pokozku a ta sa nestiha regenerovat a vlasy uz nerastu tak ako by mali .. uprav si jedalnicek vyzvaz stravu .. a skusaj co ti bude vyhovovat ... a nesahaj si stale rukami do vlasov-zlozvyk kt si do nich tiez nanasas kopu necistot z ruk
Áno, ja si umyvam vlasy 1x/ za tyzden (presnejsie kazdych 5-6 dni)... Sprchujem sa zas zvacsa 2x/den (dost rychlo, občas len s vlaznou vodou, s minimom kozmetiky). Vlasy mam od narodenia velmi HUSTE a SUCHE (genetika) a tym padom ani keby som si ich neumyla 10 dni, tak proste nezmastneju, resp. asi by len smrdeli :D
Pokozku zas mam mastnejsiu/normalnu (pred 10 rokmi som UPLNE vyradila telove mlieka.. raz som si po dlhom case nejake dala - dostala som ako darcek a na druhy den som mala normalne biele - suche nohy 😠...takze jedine obcas do mokreho tela vmasirujem nejaky dobrý olejcek - mrkvovy, sipkovy, avokadovy, arganovy, opunciovy... podla toho čo momentalne v kupelni mam... ).
Celkovo čo sa tyka kozmetiky, oblecania snazim sa ist cestou minimalizmu a takto mi to vyhovuje. No neumyvat si vlasy 3 tyzdne.... fuha.. asi by som sa bala zvieratiek :D
Dievcata a to fakt myslite, ze zapach necitit? Aj ked ho nejakym pre mna zahadnym sposobom necitite vy, tak ho neciti vase okolie? Ked si predstavim, ako clovek nasmradne kadecim, hocilen z obycajneho varenia citim pach vo vlasoch okamzite, neverim, ze tolko neumyta hlava nezasmrada jedalnym listkom za xy dni a este aj potuchnutou mastnotou. Citim ,,aromu,, zo svojich vlasom po vareni, citim nasmradnute vlasy ludom po prichode z jedalne. Lahinat si s takou mastnou hlavou niekolko tyzdnov do postele? Ved to je zanedbana hygiena, smrad neprekryje ani vonavka/parfem, to je citit. Robim s ludmi, presne viem, o com hovorim. Ci to je nejaka vyssia pointa a figel, ako nesmrdiet, ktoru nechapem ( vizual uz z uvahy uplne vypusatam)? Lebo mi to nejde do hlavy, nech premyslam akokolvek😀 Toto by som ani sama do sebou na opustenom ostrove nezvladla😀
Ja by som sa bala že dostanem vši😂
Ja som to skúšala kedysi nejaké 1-2 mesiace. Mala som dlhé vlasy a nosila som drdol na vrchu hlavy ( aj nosím stále aj som vždy nosila od puberty). Vlasom tým neuškodíš ja som to mala ako detox po komerčných šampónoch keď som si musela umývať vlasy pomaly každý deň 🤦. Potom som prešla na prírodnejšie šampóny. Celkovo sa snažím používať kozmetiku čo najprírodnejšiu a čítam zloženia 🤷 aj im už po rokoch celkom rozumiem 🙈😁😁. Ak máš nejaké konkrétne otázky kľudne napíš správu môžeme pozdieľať skúsenosti 😊😊
nepadaju mi