Mam novorodenca (3 tyzdne) a vobec sa netesim. Neodsudte ma som rada ze mam deti, ale mam zo seba zly pocit. Nemam stastny pocit, nepíšem statusy aká som vdacna a uplna..aka je rozkošná......jedine co citim je strasna unava.
to hormony spojene s unavou, nehanbi sa poprosit o pomoc. Mamu, sestru, kamaratku. Co partner?
Take pocity su uplne normalne, vacsina z toho je vycerpanost a unava. Nelam si nad tym hlavu ono to pride. Niektomu to trva aj 4 mesiace.
Mne povedali že to prejde a bude to lepšie tak po mesiaci tak odskrtavam dní v kalendári 😀 už som za polovicou
takto to bolo aj u nas prve tyzdne...dcera bola vytuzena vymodlena a ja som sa citila uplne pod psa. preslo to ako nahle sme si naslirezim. ak spis malo a zle, tak to je najma z toho. plus hormony, obrovska zmena, vsetko....soc.siete a hyperstastne matky to u nijak nepridavaju. ver mi, ze ju lubis a toto prejde
Je to uplne normalne. Ak sa niekto tvari, ze prve mesiace vsetko zvlada lavou zadnou a vznasa sa na oblaciku stastia, tak je to blbost. Je uplne normalne byt z toho odpalena, vystresovana, dokonca si nadavat, ze si si to dieta vobec urobila. Aj ja, aj mnohe moje zname, si presli tymto rozpolozenim. Neboj pridu prve usmevy v 6tyzdni a hned to bude trochu veselsie.
Skús doplniť aj železo, možno si stratila veľa krvi. Šestonedelie bol fakt zahul. Ja som napríklad dcérke nevedela prist na meno. Nevedela som ju osloviť menom 😁 hormóny sa bláznia, dopraj si čo najviac odpočinku a pomoci od iných, nie je to hanba. Všetko sa dá do poriadku
Nic si z toho nerob. Ja mam skoro 6 tyzdnoveho urevaneho s kolikami a refluxom a 2 rocnu v obfobi vzdoru,sa citim niekedy ako na psychiatrii a pytam sa sama seba ci mi bolo toto treba 😁😁ale prejde to,je to normalne troska vyrastie a najdete si system bude lepsie 🙂
je to proste nova skusenost malo casu na seba malo spanku, ja si myslim, ze to preje, ze to je len taky prechodny stav
Kašli na statusy nie si povinná to písať a tak eufória príde neboj . A ak to niekto od teba očakáva tak nech si ich napíše sám
Prosím ta, hlavne nemaj z toho zlý pocit. Je to normálne, si vyčerpaná, máš pocit, že si na všetko sama, že neviem čo máš robiť a podobne. Prejde to, neboj sa, chvíľku trvá dokým si na seba zvyknete plus dokým si zvykneš ty🙂
ono sa to zmeni, ked sa ten krpec zacne na teba usmievat... 😉
@zuzka251 presne ked ma mala najeduje a potom sa tak krasne usmeje tak si len hovorim ze este ze si taka krasna 😂
Autorka neboj prejde to. Ja som na tom nebola lepsie ale potom sa babo zacne usmievat, zacte ta vnimat a hned to bude o nieco lahsie. Popros o pomoc ked ti len niekto pomoze navarit a ty si pospi medzitym. A tie zname zeny ktore uz pomaly z porodnice idu s idealnou vahou a mat dieta je brnkacka idu riadne na nervy....
Najdôležitejšie je dobrý spánok. Mala som toto iste plus to ze som nič nevládala a bola som akási ako opitá, slabá, bez energie ,bez nálady .Ale ja som skoro vôbec nespala lebo malý potreboval každú hodinu v noci papať a kym som ja zaspala on uz bol opäť hore .Po čase som si uvedomila ako malo,ze skoro vôbec nespím .A potom som to zmenila a prišiel zázrak. Po prvom dobrom spánku mi bolo hneď lepšie, cítila som sa silnejšia a šťastnejšia.Vzdy ked babo cez deň zaspalo ľahla som si aj ja .VZDY! PRVE DVA DNI SOM IBA SPALA (myslím tým iba s babom ) ale tie dva dni stačili aby som sa cítila ,,normálne,,.Doteraz ak mi chyba spánok cítim to .A nikdy by ma osobne nenapadlo ze to tak vplýva na človeka.Toto je moja skusenost
Ja len nerozumiem tomu, ze co vlastne ocakavaju zeny, ked sa rozhodnu pre dieta? Ze su vzdy tak prekvapene z toho, aka unava s tym dietatom prichadza, kolko obety a straty slobody, hlavne prve mesiace....ze fakt to nie je len o peknych a umelych a najstylovanych foteckach na soc.sietach.
Je to úplne normálne v prvých týždňoch zrazu veľká zmena neboj budes ok
Ja sa z babatka teším (ma 3 mesiace) a tiez nepíšem statusy.🙈 Inak som unavena ako ty, plne ta chapem.
@kataka10 myslim si, ze ma pravdu. Cim ďalej tym vuac zien-matiek je mimo z toho, ze to dieta aj place, nespí a nerobi.to co od neho ocakavaju 😒 minule som citala ako.jedna mamicka pise co ma robit lebo sa jej babatko budu kazde dve hodiny a ona cakala ze sa bude budut kazde 3-4 hodiny
davaj na seba pozor. ci to je baby blues alebo poporodna depresia. drz sa.
To je prvé miminko?My už máme viac detí,čakáme ďalšie,som už pred termínom a takisto sa vôbec neteším-asi lebo viem čo ma čaká,žiadna super eufória to nebude.Myslim,že aj prvorodičky nie sú na 200% paf krátko po pôrode.Pamatam si,že pri prvom som bola strasne sklamaná z tej megaunavy,všakovakých stavov,telo akosi zázračne nesplaslo hodinu po pôrode..Všetky sme tym asi prešli.Ono sa to utrasie,prvé týždne sú extra náročné aj keby máš pomoc od niekoho-no úprimne,k nám keď niekto prišiel a aj teraz tak mám z toho iba nervy.Ako kto,no ja potrebujem svoj priestor,pokoj,robiť si po svojom tesne po pôrode /nielen po.Niekedy veľmi pomôže sa iba otvorene s niekým porozprávať,vyžalovať sa,vyplakať.Ak nie manžel hocikto kto je ti blizky
To prejde, dopraj si trocha oddychu a casu pre seba, popros muza, aby ti pomohol.
pocit vycerpania je normalny, nie kazda mama skace tyzden po porode dva metre, nie sme v americkom filme.
Bude lepsie, neboj sa.
Je uzasne, ze to reflektujes, ze vidiet, ako nad tym uvazujes. To je najlepsi zaciatok. ❤