Nestabilita/problém s rovnováhou

22. máj 2024

Ahojte, od minuleho tyzdna mam takyto problem. Bola som chora, v podstate uz mi nic neni, len od vikendu ako keby mam problem s rovnovahou, vobec nemam ze tocenie hlavy v pravom slova zmysle, skor take ze ked idem citim taku narusenu rovnovahu stabilitu. Proste taka labilnejsia som ako keby, dokazem normalne fungovat, ale citim to a som z toho nervozna, lebo si to uvedomujem. Aj nam taku ako keby slabost v nohach. Ked lezim, sedim nic, ale ked idem a vyslovene napriklad otocim hlavu doprava, dolava, vtedy to tak zacitim. Okrem toho mam aj par dni redsiu stolicu. Tak neviem ci to moze byt tym? Ze by sa mi choroba vrazila do criev. Davam si magnezium, gynko, probiotika, ale nic nepomaha. Mate niekto prosim podobnu skusenost? Ze po chorobe/crevnych problemoch sa vam toto dialo? Ďakujem za kazdu radu!!!

thirstymonk
22. máj 2024

Podstatné je najmä zistiť, či nerovnováha pochádza z vnútorného/stredného ucha (zistí ORL), alebo z neurologických príčin. Mal som niečo podobné a o pár dni sa mi pekne vyhodil pasový opar. Mal som zápal nervu.

lenvam
22. máj 2024

Túto ako píše kolega hore tiež ma napadlo stredné ucho. Pýtala by som si výmenný na ORL.

autor
22. máj 2024

@thirstymonk a ako ti u vas riesili toto?

autor
22. máj 2024

@lenvam no asi na orl sa objednam, len nechapem, ze teda do choroby som nic take nemala

thirstymonk
22. máj 2024

Normalne, povedal som obvoďakovi, nech mi da vymenny, že mavam zavraty... To ani neboli take zavraty, že strata rovnovahy, ale skôr niečo ako keď maš upal. Že som sa proste citil akoby z ineho sveta, najmä v určitých polohách hlavy. Napr. zaviazať šnurky som si nevedel, keď som si kľakol a sklonil hlavu, tak sa mi tak točilo, že som sa skoro zgrulil.
Tak som šiel na ORL, tam ma poslal na audiometriu, kukol bubienky a pod... audiometriu som mal v poho, tak som šiel na neuro. Tam asi hodinu vyšetrenie (žiadna bolesť, proste "testy"). Mal som prejsť so zavretymi očami po rovnej čiare, potom stať na jednej nohy, otačala mi hlavou kadejak hore dole, doprava doľava a pod...
Potom ma poslala na MRI, že podľa nej mam zápal nervu, ale dala mi diagnozu "Skleroza multiplex prva manifestacia". Skoro som sa posral, keď som to videl v papieroch, tak som jej takoj volal, dokakany z toho a ona že "Nebojte sa, len keby som napisala zapal nervu, tak vas ani nevezmu". :D
No a asi týždeň po MRI sa mi vyhodil pasovy opar. Dostal som famcyclovir, či jak sa to volalo a Milgammu. Chcanky smrdeli jak B-komplex, ale pomohlo. Asi tak tri štyri mesiace cele toto martyrium trvalo.