Nestabilita pri chôdzi

adulienka11111
3. mar 2022

Má niekto skúsenosti s NV konfliktom (8hlavovy nerv a cieva)? Neustála nestabilita v stoji, pri chôdzi, . Závraty opakujúce sa niekoľkokrát denne, následne pocit na zvracanie, "kmitanie očî", pocit na odpadnutie... Prosím ak máte akékoľvek skúsenosti, napíšte mi. Už to prestávam zvládať, neviem fungovať bežný deň . ĎAKUJEM

aahajnalka
3. mar 2022

@adulienka11111 mala som vertigo dávnejsie 2009, neustále tocenie hlavy, zavraty. Bola som na ct mozgu, u ocneho, neurolog, orl. Nakoniec vysvitlo, ze nevylezaná chripka mi " napadla" centrum rovnováhy v uchu a brala som velmi dlho Betaserc, ten mi pomohol. Zo zaciatku len 10 minut sa mi netocila hlava a postupne sa to zlepsovalo. Cca za rok som bola uplne fit. Prajem ti skore uzdravenie

adulienka11111
autor
3. mar 2022

@aahajnalka ďakujem za správu. No mne zistili ten neurovaskularny konflikt, ktorý vlastne ovplyvňuje rovnovážny aparát. Trpím tým už 4roky

malina12
3. mar 2022

@adulienka11111 ja to mám brala som dlho Betahistin teraz dlho Stugenor v pondelok idem konecne na Antolskú na otoneurologiu na vysetrenie či na tom okrem toho konfliktu nemá podiel aj porucha vestibulárna

malina12
3. mar 2022

@adulienka11111 a neruologicka mi povedala ze to nie je nič mimoriadne a ze za svoju bohatú prax mala len 1 pacientku kde sa to muselo operovat a vložiť medzi nerv a cievu titánovú doštičku

adulienka11111
autor
3. mar 2022

@malina12 ďakujem za odpoveď. A ten betahistin Vám pomohol? Prestalo to točenie hlavy a tá nestabilita? Mne je z toho vkuse na vracanie, dostávam kolabsove stavy, keď mi úplne odídu nohy a ja sa skoro zosypem k zemi.. prichádza to vždy necakane

adulienka11111
autor
3. mar 2022

@malina12 ja ešte čaká na MRI mozgu s kontrastnou latkou a nejaké vyšetrenie ciev .. zatiaľ mi na to nič nedali užívať, že sa to bude riešiť keď budem mať urobené všetky vyšetrenia. No ja som čítala, že sa to odstraňuje práve chirurgicky vložením tej izolačnej doštičky..

kacena4
3. mar 2022

ja mavam nieco podobne mam to z chrbtice ked sa mi blokne mam presne tieto stavy, dostanem okrem liekov na chrticu aj betahistin pouziva sa pri menieroom syndrome a mne super zabera

adulienka11111
autor
3. mar 2022

@kacena4 ďakujem, uvidím čo bude po vyšetreniach ciev...ale s chrbticou mám problémy aj ja. Asi to bude kombinácia oboch veci

malina12
3. mar 2022

@adulienka11111 no pravdupovediac chvíľu je lepšie a potom zase horšie ja som napr.dlho cvičila pilates a po veľkom ataku vertiga v júli som prestala a teraz skúšam postupne po 15 minutach cvičiť ale potom som zase taká nestabilnejšia a je mi blbo od žalúdka ja už sama neviem uvidím čo mi povedia na tej otoneurológii

adulienka11111
autor
3. mar 2022

@malina12 môžte mi prosím potom napísať, ako ste dopadla? Ja som tiež celý život cvicila, no už cca pol roka to mám tak zhoršené, že cvičiť nevládzem. A už mi to chýba, proste cvičiť musím aj kvôli chrbtici a nejde to momentalne

malina12
3. mar 2022

@adulienka11111 presne viem o čo hovoríte s tým cvičením...samozrejme v pondelok napíšem držte mi palce lebo sa trochu bojím

adulienka11111
autor
4. mar 2022

@malina12 budem na vás myslieť. Verím, že lekári pomôžu..musíme veriť obe.dakujem.drzte sa

katka.sp
4. mar 2022

@kacena4 prosím mate menierovu chorobu ,či?

adulienka11111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kacena4
5. mar 2022
adulienka11111
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adulienka11111
autor
5. mar 2022

@katka.sp to sa volá vestibularna paroxyzmia.. s neurovaskularnym konfliktom (väčšinou cieva a 8hlavovy nerv)

malina12
7. mar 2022

@adulienka11111 tak uz mám po vyšetrení záver znie vestibulárna migréna,vysetrenie trvalo 2 hodiny pri točení v kresle s čiernymi okuliarmi na očiach mi nebolo dobre ale bol skvelý personál ma ratovali,mám lieky a poučenia.Mudr povedala že ten neurovaskulárny konflikt spôsobuje mi tinnitus v uchu a ze mám extrémne citlivý vestibulárny aparát a kinetózu.

adulienka11111
autor
7. mar 2022

@malina12 dakujem, ze ste napisala.... ja som dnes bola na vysetreni a ja mam teda tu vestibularnu paroxyzmiu..ktora sa tiez lieci liekmi..no uvidime. Drzme si prsty navzajom. Vela zdravia

malina12
7. mar 2022

@adulienka11111
@adulienka11111 chce to všetko čas aby sa to zase ustálilo...ja som uz dala 5 minilekcii pilatesu a som šťastná že to po 8 !mesiacoch to ide .držím palce nech sa vám uľaví sme v to viacerí.

adulienka11111
autor
13. apr 2022

@aahajnalka za aky dlhy xas cam zacal liek zaberat..? Brala som 3tyzdne vertigoheel, teraz som presla tyzden na betahistin, zatial nic.. stale vkuse tocenie hlavy

adulienka11111
autor
13. apr 2022

@kacena4 ja som uzivala teraz 3tyzdne vertigoheel a hned nato som presla na batahistin.beriem ho 4dni no zatial nic..tocenie vkuse

aahajnalka
13. apr 2022

@adulienka11111 ja som mala Betaserc a hned po par dnoch som mala zlepsenie, najpr len 10minut, po tyzdni 30min atd, pomalinky ale stale dlhsiu dobu mi bolo nornalne bez tocenia hlavy, total fit som bola az po roku. Po pol roku uz len obcas, kratko ale kazdy som mala zavrat. Potom to uplne vymizlo...ALE akonahle mam dlhsie stresove obdobie, sa mi to vrati, taky zavrat, ze som musela drzat pisacieho stola par minut, inak by som padla na zem. Zmenila som job, kde bol vacsi klud a je to lepsie. Je to hnus, uplne ako narkoman alebo opilec, som sa drzala rano budov, plotu vsetkeho tak som chodila do prace, az jedneho dna uz ani vstat som nevedela. Ach, drzim palce nech Ti dobre zaberu lieky. resp pominie stres co Ti to vyvolal...

adulienka11111
autor
13. apr 2022

@aahajnalka dakujem. Dufam, ze cimskor zaberu. Je to uplne nanic vkuse sa tackat. Zatial vobec ten točak v hlave neprestava ani na chvilku.

natalianm
19. mar 2024

@malina12 dobry den je to uz sice davnejsie ale zaujala ma tato tema.Pamatate si este ake lieky vam doktorka nasadila? stugeron?
mam pocit ze vsetkym diagnostikuje vestibularnu migrenu. ja som tiez odtial odchadzala s tymi slovami aj ked priznaky su okrem zavratov su rozne…
je vam teraz dobre? Co ste okrem cvicenia robili?

malina12
19. mar 2024

@natalianm dobrý deň,no som stále na stugerone,mala som teraz nedávno iné zdravotné potiaže a veľa iných liekov tak som ho skúsila vysadit na pár týždňov.Katastrofa,závraty,neistota pri chôdzi,v televízii mi všetko vadilo každý pohyb.Tak som sa k nemu s radosťou vrátila,je to lepšie už som zas ako tak stabilná.Asi to tak už bude navždy striedajú sa lepšie obdobia a horšie.