Nesprávne poskytnutie zdravotnej starostlivosti

10. jún 2023

Ahojte, vie mi niekto poradiť ako postupovať v prípade zlého poskyt.zdr.starostlivosti? Mužovi pred 2 rokmi vyberali slepé črevo a znova je v inej nemocnici, kde mu vybrali slepé črevo. Prvýkrát mu vraj vybrali iba 2cm, zvyšok sa znova zapálil. Prerušilo nam to všetky plány(cestovanie), muž je odstavený na 2 mesiace. Treba podať podnet na úrad pre dohľad nad zdr.starost.? alebo si platiť právnika? Ďakujem.

euka210
10. jún 2023

Ide o slepe crevo ci apendix?

kacena4
10. jún 2023

za mna treba pozriet sucasnu aj predchadzajucu spravu co je v nej napisane a ak obe rovnako (ten isty ukon) potom podnet na urad... a žiadajte financnu kompenzaciu

melanta
10. jún 2023

Presne ako píše @euka210 otázka je či ide o apendix alebo slepé črevo. Pretože drvivá väčšina prípadov kedy ľudia hovoria že "vybrali mi slepé črevo", tak vybrali pár centimetrový apendix. Vyberať apendix a aj slepé črevo nie je bežné. Takže ak mu vybrali apendix ako drvivej väčšine ľudí, slepé črevo mu ostalo.

autor
10. jún 2023

@euka210
@melanta zjavne mu vyberali 2* Appendix vermiformis , totoa napísané v správe spred 2 rokov, že 2 CM vybrali laparoskooicky a pred pár dňami chirurgicky ďalších 6 CM asi... Je to dôvod na podanie podnetu? Potom čo ďalej ako sa to rieši pls? Vraj aj poisťovňa môže mať problém preplatiť 2* to isté.

melanta
10. jún 2023

Tak potom by som to písala ako podnet. Apendix sa vždy vyberá celý. Čo sa týka poisťovne, nemá dôvod to nezaplatiť. Ale asi bude skúmať, prečo jeden pacient podstúpil 2x apendektómiu, keďže po prvej už apendix nemal mať.

mimi3008
10. jún 2023

Appendix vermiformis (cervovity privesok) moze mat podla knih variabilnu dlzku 5-10 cm. Jeho baza vychadza z casti creva, kt. sa nazyva caecum, teda slepe crevo. Pri klasickom "slepaku" sa odstranuje cely appendix vermiformis, cize sa podvazuje pri baze, blizko caeca. Ak vybrali len 2 cm, je to zvlastne...

namornicka
10. jún 2023

V kazdom pripade nemal by byt pacient na 2 mesiace odstaveny. Mne ked vyberali laparoskopicky slepak tak som bola tyzden na PN a potom este asi 2 tyzdne som mala setriaci rezim. Nejake sportove vykony asi podavat nebude, ale dovolenku date v pohode.

dilino
10. jún 2023

Zaleži od toho čo mal po prvej operáci tvoj manžel napísane v lekárskej správe ked ho prepustili z nemocnice domov.Môj švagor bol na operáci slepaku raz a 3 krát na čistenie a rezanie čo sa mu zapalilo Na margo lekárov .Lekár ubližil našej dcérke po pôrode ostala ťažko zdravotné postihnuta.Pokiaľ sme mu dokazali vinu chodili sme po súdoch 8 rokov.Na UDZS sú tiež len lekári a ja mám názor po tom čo sme zažili aj UDZS že lekár lekárovi ruku umyva.Takže podnet podaj ved nato sú tam aby prešetrili ale ak by si mala ísť na súd tak to je len pre takých čo majú veľmi silné nervy a kopec penazi.Sú aj právnci čo pomahajú tým čo im lekári ubližili na zdraví ale ja poznám len 2 na Slovensku.

deti95060810
10. jún 2023

my sme podávali podnet ohľadom mamy .... len my sme to robili cez právnickú kanceláriu.... https://www.prosman-pavlovic.sk/pobocka/trnava/

autor
10. jún 2023

@namornicka no my sme chceli mať aktívnu dovolenku , mali sme ísť na mesiac cestovať a bicyklovať, turistika, čiže všetko padlo a môžme Max prechádzky ako dôchodci .. robili mu to chirurgicky, má 15 CM ranu. Čiže to nieje to isté ako po laparoskop...

autor
10. jún 2023

@deti95060810 a koľko vás vyšiel právnik? Uspeli ste?

autor
10. jún 2023

@dilino tak to má naozaj mrzí 🙁🙁 dobre vedieť že to takto funguje, možno aspoň ten podnet podáme.

deti95060810
10. jún 2023

vôbec už neviem , ale aspoň nás usmernili....
zisti si ich recenzie, lebo môj pohľad na túto adv. kanc. môže byť skreslený

euka210
10. jún 2023

No to je fakt divne,lebo vzdy sa vybera cely apendix, moj 7r mal vyberany v aprili, po 10d siel do skoly a setrenie mesiac...ale detom sa rychlo hoji.