Mama ma 72 a poslednu dobu trpi nespavostou. Spi tak 2-3 hodiny za noc. Bezne od polnoci alebo od jednej hodiny je hore a nevie naspat zaspat. Skusila si dat aj lexaurin ale vobec nezabral. Skusali sme aj bylinky, medovkovy caj, melatonin, persen. Nic nezabera. Trva to uz vyse mesiaca. Neberie ziadne nove lieky, je uz poriadne vycerpana. Zazil niekto nieco podobne? Co vam pomohlo? Dakujem
Ja som mala postkovidovu nespavost, mne zabral depress. Kolegyna mala nieco podobne ako ty, tam zabrali antidepresiva.
Ist ku dr a alebo tbl na spanie
Musí to už riešiť s lekárom. Musí spať.aby nepribudli ďalšie zdrav.problemy.
mozu to byt aj vedlajsie ucinky niektorych liekov.
@monikazs nema ziadne nove lieky a tie co ma berie uz roky
@leveta nie. Prave ze je velmi aktivna, kazdy den cez obed si dava 5 km rychlou chodzou
Aj keď ma lieky kt už roky berie nežiaduci účinok sa môže prejaviť aj neskor. Tak kukni prívalové letáky a smer dr
Psycholog alebo psychiater by mozno pomohli.
musí k lekárovi....nespavosť, resp.málo spánku je vážny problém,
Má cez 70 a zanesené telo toxínmy. Treba vylúčiť cukor, mastné a múčne jedlá .. spraviť očistu pečene a črevnej mikroflóry + nasadiť Probiotiká, rybí olej, magnézium, veľa vývaru z kostí a zeleninové polievky ...
Nemá nejaké problémy, napríklad finančné? Ty o nich nemusíš ani vedieť. Stačí, že sa v noci zobudí a po chvíli začne rozmýšľať (pokazená pračka, penzia na hrane...) a už sa rozbehne kolotoč myšlienok. Alebo zdravotné, ktoré teraz nie sú ešte také markantné, ale má obavy z budúcnosti. Ty vieš, akú má povahu.
Skus lavekan, magnezium, omegace, ked nezaberie, tak obvodak predpise mozno na mesiac lieky na spanie, ak sa to nezlepsi alebo bude. Pretrvavat, treba ist k psychiatrovi, ten predpise ine,
Ved omnoho mladsi beru na spanok, ma svoj vek,
Niekto uziva lieky na srdce, aby pravidelne bilo, niekto na spanie, aby pravidelne spal, nevidim rozdiel;)
@aniele byvame s nami, ma oddeleny domcek na pozemku. Dochodok ma dostacujuci, dokonca vie pekne aj peniazky odlozit. Tym to nebude
to je hormónmi, vo vyššom veku je nespavosť bežná. Moja mama (78) mala to isté, kúpila som jej CBD 2 10 ml fľaštičky 10%. Už je to nejaký čas a spáva normálne, aj keď ho už neberie.
Cez deň nespí?