Ahojte .
Mávate aj vy nespavost na dovolenke ? Ako to riešite?
@guudy nezaberá
Ja to mám naopak, veľa podnetov a zážitkov mi prináša fajnový spánok.
Ake mas davkovanie melatoninu? Treba si dat aspon 3-4 mg. Kludne aj viac. Kazdy ma inu potrebu davkovania.
@guudy 1 tableta pred spanim píšu🤷🏻♀️
A aký máš režim kedy chodíš spat a stavas na dovolenke ?
1 tabl je co? Kolko mg? Viem, ze zvycajne pisu uzit 1 tabl, ale da sa kupit 1 mg aj 3 mg. Kedysi sa dali aj 5 a 10 mg. A ako som pisala, treba zistit, kolko tvoje telo potrebuje.
Este si treba dat extra pozor na uzivanie. Pred spanim znamena v momente ked si si lahla do postele. Nie, ze uzijes melatonin a ides si este umyt zuby a pod. No a najrychlejsie sa vstrebava melatonin cez sliznicu. Cize bud vo forme spreju alebo rozpustnych tabl pod jazykom.
Ja to mám tiež tak. Ja keď nespím vo vlastnej posteli, ale niekde inde, tak prvú noc spím tak možno 2 hodiny. Podľa toho aj prispôsobujem náročnosť turistiky na jednotlivé dni. Ďalšie dni, keď je človek viac unavený, to dám aspoň 5-6 hodín.
Ja som kupovala aj melatonín, aj rôzne voľnopredajné tabletky z lekárne na spanie a nezaberalo mi nič.
Je tu jedna téma ako sexovať na dovolenke potichu ... Skúste to .😂
Ahoj ja mám nespavost všade mimo domu , v novom prostredí spím tak 2-3h , vždy z dovolenky a pobytu sa vraciam s kruhmy pod očami a teším sa na svoju posteľ. Ale ja nespím moc dobré ani doma a to môžem vyliezť aj na Kriváň a rúbať celý deň drevo 😁
Tiež som na tom tak, na novom mieste nespím prvú noc vôbec a potom to tiež nie je bohviečo 🙄 Nepomáha mi vôbec nič, je to proste tým novým prostredím, takže žiadne melatoníny a pod mi nepomôžu. Aj keď som mega unavená, tak niekto by padol mŕtvy do postele, ja mám problém zaspať vtedy, akoby sa telo nedokázalo uvoľniť.
@akvi presne ako ja , dokonca ani cez den nezdriemnem
kedysi som to tak mavala tiez, proste mimo domu sa mi spalo tazsie. no neviem ci je to tym, ze sme zacali cestovat viacej , ale proste casom to odoznelo a uz nemam problem sa vyspat dobre hocikde, kde mi je fajn
prva noc je vzdy zla, ale potom je to uz ok. U mña je zaklad stuple do usi+uplna tma, ak treba, aj masku na oci. No a unavit sa cez deñ
Ja tiez mam problem zaspat. Ked sa da, nosim si svoj vankus a posledne roky som mala stastie na pohodlne tvrde matrace vsade, co mi tiez sost pomaha. Ale inak nic, own vydrzat, vzdy sa tesim domov na svoji postielku😂
Melatonin