Nespavosť dospelého človeka

lusinda12345
26. sep 2015

Chcem sa spytat neviete mi niekto poadit nieco na spanie, menej navykove ale ucinne.

siska53
26. sep 2015

@lusinda12345 mne pomohol melatonin. To je prirodzeny hormon,takze to navykove nie je.
Brala.som to v case,ked uz mi smenovost nevyhovovala po nocnej smene a po neskorsich poobednych,ked som mala problem zaspat.

mima4
26. sep 2015

@siska53 myslis ten caj, co predavaju normalne v obchode?

xy123
26. sep 2015

My sme vyskusali rozne caje, ale tie moc nepomahali. Nakoniec sa nam osvedcil melatonin🙂

oli18
26. sep 2015

Čajíky mi nezabrali. Dobrý nenávykový liek e Triticco, je na lekársky predpis. Po týždennom užívaní sa môj spánok dostal do normy.

siska53
26. sep 2015

@mima4 o caji s takym nazvom neviem..to su tabletky,dostat v lekarni.
Ale su aj rozne relaxacne caje..

@xy123 ja som skusala medovku,ale ta mi zvacsa nezabera.. Mne pomohlo mat deti..🙂 byvam taka unavena,ze malokedy mam problem zaspat.
A kedysi ma uspavala telka. Po prestupe na nesmenove oddelenie som zaspavala pravidelne medzi 20-21 poca Sisky,co u mna pozerala v telke mama,ja uz okupana v pyzame...🙂

siska53
26. sep 2015

@lusinda12345 jajj minule sa muz v Doktoroch dozvedel,ze najlepsi na zaspatie je ceresnovy dzus..
Aj ked..najvacsie uspavadlo pre mna - cervene vino s kolou.. Len alkohol ta sice uspi,no zas kvalita spanku je horsia..zla..

mihula
26. sep 2015

@lusinda12345 ja som chodila na akupunkturu,pomalicky sa to davalo do poriadku.Spim celkom dobre.Treba vyskusat,a je zaujimave,ked uz si tam,daju sa naraz liecit aj ine problemy.Ja som zacala chodit s chrbticou a pytal sa ma dr,ze co este potrebujem poriesit.Ja som bola napichana od hlavy az po paty.

tjaden
27. sep 2015

@lusinda12345 čítať knižky 😀 asi si povieš kravina ale ja ak idem spať s malou zobudím sa niekedy o polnoci alebo o druhej v noci a už neviem zaspať tak som hore do rána, alebo naopak idem spať tak o druhej lebo nijak neviem zaspať a zaspím tak o štvrej....ráno som mrtva. Teraz keď malú uspávam, čítam jej knižky uspia aj mňa spím od večera do piatej rána , ráno sa mi nechce veriť že som spala viac ako 7hod, toľko som nespala hádam len keď som bola tehotná

akvi
27. sep 2015

@lusinda12345 hlavne najdi pricinu nespavosti, moze to byt banalita, ale aj signal tela, ze nieco nie je v poriadku.

briketa
27. sep 2015

@lusinda12345 antihistaminy tie typy, ktore maju ako vedlajsi ucinok spavost. Nie su navykove. Pokial to netrva uz rok, tak to zvykne pomoct. Ide o to, aby si pretrhla biorytmus na ktory si si uz navykla. Ako male dieta ked sa budi len zo zvyku si cucnut... Nesmies pozerat ziadnu obrazovku pred spanim a je super plavat. Plavanie je plynule, netrhane a dobre unavi. Mne vsetko toto vyssieuvedene pomohlo.

1andrea111
27. sep 2015

@lusinda12345 všetky lieky na spanie sú návykové a po čase prestanú zaberať. Skúsiť spánkovú hygienu, z antihistaminík je dobrý dithiaden, ale aj to prestane po čase účinkovať. Mne pomohlo až už tu spomínané trittico. Z voľno predajných napr. benosen.

anastacia321
27. sep 2015

@lusinda12345 spanie .je zaujmave ze niie som sama .prepac ze tak pisem.mne hovoria ze psycholog vie uznat ze sa neda spat ale asi nie .kto vie ake riesenie alebo rady su na to ...a ak sa mozem spitat....kvoli comu ze nevies spat?na ten spanok by aj bol dvovod.asi.