Neskutočná migréna

vierockaa
8. mar 2014

Prosim o rady ktore triky ucinne zaberaju proti migrenaram.Mavam ich uz dlhe roky ,dodrziavam pitny rezim ,dostatok spanku,pobyt na cerstvom vzduchu-skratka vsetko co mudajne sposobuje migreny a aj tak mi to nepomaha. Uz takto nevladzem dalej toto je priserne kazdy tyzden mam bolesti na zblaznenie vacsinou aj zvraciam ,tabletky mi uz nezabera. Prosim o pomoc ,kazda rada mi pomoze,kto ma s tym skusenosti napiste prosim co vam pomohlo.dakujem

lilitela
8. mar 2014

@vierockaa Neviem, ci ide o migreny, zrejme nie, ale prednedavnom ma castejsie akoby bezdovodne intenzivne bolela hlava. Nakoniec mi poradil manzel, ze nemam vybiehat do zimy, ani na balkon bez toho, aby som sa obliekla, a ofuklo mi hlavu, krk a ramena, kde su cievy, a ked zatuhnu svaly z ofuknutia, zmenia sa tlaky a prietoky. Taktiez pomahaju cviky na uvolnenie krku, kruzenie ramenami, pazami a hlavou, aspon raz za hodinu par cvikov, aj ked ma niekto sedavu robotu za pocitacom, kde tiez ostavaju svaly dlho v rovnakej pozicii. To si nahodou neskusala?

zuzkaasd
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marcelatje
8. mar 2014

@vierockaa ja som migrény nikdy nemávala, ale po pôrode bolo obdobie keď ma niekoľko krát do týždňa brutálne bolievala hlava a bolo mi na vracanie. Spomenula som to mojej masérke, tá si ma vzala na paškál a bolo po probléme 😉

vierockaa
autor
8. mar 2014

Skusala,aj masaze krcnej chrbite jednym nemenovanym profikom na taketo veci a,nepomohlo mi to velmi ma to trapi toto je neplnohodny zivot uz som uplne nepouzitelna kazdy zvuk mi vadi,kazde suchnutie ,svetlo vsetko ide mi roztrhat hlavu :(
Nejaku kliniku nepoznas?alebo nieco take kde sa specializuju iba na to ? Googlila som a nic tam dokopy nie je iba rady typu jedna pani povedala a pitny rezim a same hluposti....
Nejaku dobru kliniku kde to riesia nepoznas,alebo niekoho kto tym trpel a nejako sa mu podarilo to vyriesit ?

hviezdicka111
8. mar 2014

@vierockaa ja som mavala posledne roky uzivania HAK a riesila som celu dobu, z coho to je...poposielali ma na magneticku rezonanciu, atd...proste milion vysetreni...neskor sme sa rozhodli, ze chceme babatko, HAK som vysadila a cuduj sa svete, migreny zmizli same 😀 takze u mna to zjavne boli hormony....

acer11
8. mar 2014

akupunktúra 😉

jul11
8. mar 2014

@vierockaa ahoj.od puberty som migrenicka.cela nasa rodina tym trpi.presne pitny rezim pravidelne jest niemtore potraviny mozu vyvovat a hlavne hormony.ako sa menia pocas cyklu v tele to velmi ovplyvnune.chodis k neurologovi?alebo beries len volnopredajne lieky?ja som urcity cas brala aj ta tabletky na profylaxiu aby som ju vobec nedostala.inak vela zavisi aj od psychiky ked som mala stres bolo to horsie.aj otehotniet som sa bala ze ako to zvladnem.ale su tabletky ktore sa mozu aj v tehu ale pouzila som 1X.mne pomohol porod odvtedy mam len obcas a zaberie paralen panadol co bolo predtym nepredstavitelne len silne tabletky od neurologa zaberali.inak aj akupunktura mi pomohla

0silvia0
8. mar 2014

@vierockaa trpela som migrénami roky rokúce, presne takými ako píšeš ty. Bolo mi až na vracanie (častokrát som aj vracala) a nedokázala som ani žiť. Niekde v tele je problém. Ja som mala migrény hlavne pri blížiacej sa zmene počasia. Vyliečila som sa sama a veľmi jednoducho. Asi 7 rokov som jeden deň v týždni držala hladovku len o vode. Telo má úžasnú samo-regeneračnú schopnosť. Len mu treba dať na to čas. A hladovky sú úžasná príležitosť pre telo dať si prestávku s trávením a urobiť si trocha poriadok v tele. Len nie každý dokáže nejesť celý deň a piť len vodu. Ak to nedokážeš, skús si dať aspoň odľahčovacie dni na surovej zelenine alebo ovocí (nemiešať ovocie a zeleninu - ideálne doobeda ovocie, poobede zelenina). Poprípade si daj celý týždeň na surovej strave, odľahči svoje telo a trávenie. Strava a jej zloženie veľmi vplýva na zdravotný stav človeka, malo by nám viac záležať na tom, čo konzumujeme.

vierockaa
autor
8. mar 2014

Akupunkturu som este nevyskusala,vidis touto cestou som sa.vobec nevyberala,nevies mi povedat blizsie ako to prebieha a nejaky kontakt na cloveka co to robi ?dakujem velmi pekne
Nad tou HAK som uvazovala aj ja,ale mala som migreny ,aj ked som ju neuzivala

sunshineka
9. mar 2014

ja som mavala neskutocne migreny aj s aurou a po zmene prace zmizli.este ma bolieva hlava obcas,ale nie tak strasne ako prednedavnom.som zvedava,ake bude leto,lebo vtedy som mavala migreny z ostreho slnka,tak som zvedava.bola si u ocnej?a cvicis aj na chrbticu?zmen tabletky.mna napr.ibalgin nezaberal,ale nurofen a ataralgin,ked som si dala v predstihu,tak niekedy zabral.alebo mas tabletky od neurologa predpisane?ak nie,tak chod k neurologovi,nech ti predpise alebo zmeni

sunshineka
9. mar 2014

@vierockaa aj ja,ale nie take velke.preto tiez uvazujem,ci to nebude z HAK

bosoriak
9. mar 2014

@vierockaa Toto treba riesit s neurologom a nie na fore! Svetloplachost, zvukoplachost a bolesti hlavy su napriklad priznakom meningitidy alebo zapalu mozgovych blan, prip. v tom najhorsom pripade nadoru a ty to budes riesit masazou alebo akupunkturou... Verim, ze to tak nie je, ale ak je to skutocne tak, ze ta bolesti hlavy obmedzuju v beznom fungovani, tak to nebude len tak a bez lekara si svoj stav iba zhorsis.

Urcite odporucam, aby si isla za svojim obvodnym lekarom, nech ti porobi zakladne testy a posle ta k neurologovi.

vierockaa
autor
9. mar 2014

Lenze ja som uz tolko lekarov pochodila s tym a nevedeli mi pomoct ( iba statne nemocnice) ,a neverim tym lekarom oni ti povedia ze mas cisty rontgen hrudnika aj sono a dojdes do sukromnej a tam ti zistia ze mas vacsie srdce ako by malo byt ,inak otocene a pod.preto sa mi to nezda,ze by som naozaj nic nemala,ked je clovek zufaly pyta sa aj ostatnych nevidim na tom nic zle