Dobrý deň už dlhšie ma trápi bolesť zuba najprv začal bolieť na dotyk a skus ale potom to samo prestalo tak som myslela ze asi pokoj aj ma vôbec nebolel ako keby tam ani není potom ma sem tam pobolieval a mala som v ňom pulzujucu bolesť ale včera začal zase bolieť na skus a dotyk a mam ho ako keby vystupeny z ďasna a celú noc som nespala už od bolesti a dnes mam cele ďasná opuchnuté a ani rozprávať nemôžem poriadne zubárku mám na dovolenke a neviem čo mám robiť
Ak je zubárka na dovolenke, musí byť niekto, kto ju zastupuje, mala by to mať napísané na dverách ordinácie, prípadne dať info na net, skús pohľadať.
Ano, moze ti odumierat zub, treba ist na pohotovost alebo k zastupujucemu zubarovi. Bolest je to poriadna, neprejde to, nie je na co cakat, moze ti to zahnisat.
Mala som niečo podobné ,je tam zápal, ak ešte vydržíš, počkaj kým bude pohotovosť/myslím že to je od 16:00) ak nie, musí byť zastupujúci zubár .. tiež som myslela že to najprv prejde, ale neprejde... bola som na pohotovosti kde ma okamžite poslali na zubnú pohotovosť , zub musel ísť von ,nasadili mi antb.
Ďakujem baby asi idem na pohotovosť lebo od bolesti sa skrucam a cela sánka ma boli už ani papať nemôžem nič ani piť lebo aj to boli ešte som takúto bolesť nezažila
Pohotovosť veľmi nie je dobrá... tam sa neseru (pokial nie je súkromná...)... vytrhnú a bude... skús možno nájsť nejakého súkromníka ráno... možno ti zub zachráni...
Odumiera ti zrejme zub, ak ho vytrhnu (lebo to rozhodne lekar ) budu tam na konci tie korene uz zmaknute..rozklad vytvara plyn, ktory ak nema prirodzene kade von, vytvara pocit vyssieho zubu.. jednoznacne na pohotovost, zub otvorit, uvolni sa tlak, okamzite sa ti ulavi. Vybrat nervy, dat lieciacu vlozku a pockat kym sa zubna vrati z dovolenky. Ak ho netreba trhat tak po prelieceni ti ho uzavrie a bude vsetko ok
@livka_ práveže sa mi teraz zlomil ten zub polka z neho a mala som pod tým hnis a mam strašne opuchnuté to dasno a vidieť cez neho koľko hnisu tam ešte je
@livka_ asi mi ho vytrhnu keď sa zlomil
@nelca0510 nemôže byt zub otvorený lebo este aj z úst sa dostane kopec infekcii do koreňa - tak mi povedal môj novy zubár. Musia ti spraviť rovno kvalitnú endodonciu najlepsie pod mikroskopom. Mala som to iste, odumrel zub (nerv). Nechali mi otvorený zub. Ked som už dávno nebola spokojná zo svojim zubárom tak rovno išla do novej kliniky, ktorá je vedľa môjho domu - digital dental clinic. Hneď mi doktor spravil ošetrenie koreňových kanálikov a zachránil zub. Určite odporúčam odvrátiť sa na odborníka, ktory robí endodonciu.
Moj kolega mal podobný problem a liečili mu to pól roka a stále mal bolesť tak mu zubár chcel ten zub vtrhnúť. Ked som mu odporučila kliniku tak tam mu to spravili za jeden deň a ma pokoj a nič neboli a zub je zachránený.
@miskooo1987 na pohotovosti ti nikde nezachránia, urobia len horšie alebo rovno ti vytrhnu zub. Už som mala skúsenosti a som sa rozhodla že idem do súkromníka. Lebo trhať zuby to už úplne posledná vec. Treba najprv vyskúšať zachrániť.
Mala som aj ja. Odumrel ti zub skrz infekciu (laicky povedane). Smer zubna pohotovost-ono sa to bude zhorsovat, vyvrtaju ti to a nechaju vytiect hnis a potom endodoncia (ja som tak mala). Hlavne naozaj chod na zubnu pohotovost.