Neschopnosť zmieriť sa so sexuálnou orientáciou

moler333
2. nov 2024

Zdravím,

viem, že je tu asi mnoho diskusí na podobnú tému, ale nedá mi to. Potrebujem pomoc.

Mám 23 rokov. Zhruba pred 2 rokmi som vyhľadal psychologičku, pretože som sa už niekoľko rokov nedokázal zmieriť s tým, že som bisexuál. Dokonca som sa pokúšal sexuálnu orientáciu zmeniť, to ale samozrejme, nejde. Je daná a nejde ju zmeniť, iba ju akceptovať, to však nedokážem. Neviem, či som úplne prišiel na to, prečo to je pre mňa taký obrovský problém. Je mnoho ľudí, ktorí sú homosexuálne orientovaní a nikdy to ako problém nevnímali. Zaujímavé je, že som taký odmietavý len voči sebe, nie voči ostatným ľuďom, ktorých sa to týka. Každopádne, moje neustále odmietanie tejto mojej stránky časom vyústilo v úzkostné a depresívne stavy. Začalo byť pre mňa náročné vykonávať bežné denné aktivity, podávať výkony v škole, v práci. Do toho sa samozrejme pridali intenzívne rodinné problémy a prechod do dospelého života. Všetko to však takto bolo náročnejšie. Vytvorilo sa vo mne presvedčenie, že môj život nemá takto zmysel- nech budem robiť čokoľvek, nikdy takto šťastný nebudem, takže vlastne na ničom nezáleží. Jednoducho to zasahovalo do každého aspektu života. Začal som mať aj pasívne samovražedné myšlienky. Tento rok som teda navštívil psychiatra, začal som užívať antidepresívum (konkrétne citalopram 20 mg), a samozrejme pokračujem aj v terapiách. Avšak mám obavy, že toto nikam nepovedie. Už toľkokrát za tposledné 2 roky to vyzeralo, že sa niekam dostávam, a napokon som aj tak skĺzol späť do starých koľají. Chcem to riešiť, pretože ak to nechám len tak, viem, že ma to raz zabije… Cítim sa sám a obávam sa, že by ma blízki nepochopili a ak by som sa im otvoril, stratil by som ich.

Je toho v tomto príbehu trochu viac, no nechcem to komplikovať- nech to je rýchle čítanie.

Chcem sa opýtať, či je tu niekto, kto zažíva/zažíval niečo podobné. Pokojne mi napíšte do súkromnej správy, rád sa s niekym na podobnej vlne spojím.

kiki68
2. nov 2024

@moler333 najdi si niekoho k sebe, z rovnakeho cesta a budete zit svojim zivotom. Podla mna to z casti rodina tusi. Aspon moja rodina tym prekvapena nebola, Ja som este o dva levely vyssie ako Ty. Pritom mam muza, ale ten o mne vie a hlavne dokaze vyplnit to, co by asi ani zena nikdy nedokazala. Ten ma tak fluidnu sexualitu, ze to je hotovy chameleon. No aspon som sama sebou. Nemusim hrat na niekoho, ze aka som Ja normalna. Sme spolu 9 rokov a happy. Takze vsetko to ide. Hlavne bisexualita neni taky maler.

lydia13
2. nov 2024

@moler333 ahoj, kľudne napíš, sama som si niečím podobným prešla a mnoho mojich kamaratov🙂

vorkola
2. nov 2024

vy ste naozaj zlati nasi,ja si vazim kazdeho cloveka,nech je aky je ,pekny, skaredci,inak orientovany, vidim,ze naozaj niektori s tym bojujete a nejde to hned.No ja co som dobre pochopila, (neviem ,ci to stoji na pravde, )ale tak ci tak ,da sa s tym bojovat.ano lieky zo zaciatku zaberu,ale po case nemusia. Tak kedze vela citam teda citala som o tejto opacnej orientacii,kazdy normalny jedinec ,ked sa vzije do vasej situacie,by vas nemal
odsudzvat, ale naopak poradit ako s tym zabojovat, Do konca som pocula ze sa tato myslienka vtiera aj do ludi,ktory ziju peknym duchovnym prikladom, teda zivotom No a co im pomaha? ,,a kto ju ma ?no predsa veriaci psychologovia, aj psychiatri,ale ti vätcinou pirulky,na cas ano,, na cas zaberu. Presne ako pises, psychiater po case nula bodov.tak teda ci veris v Boha alebo nie. tak po vsetkych utrapach, by som si dojednala rozhovor s katolickym alebo grekokatolickym knazom.Najskor teda samozrejme prirodzena cesta,,ale toto je tak zla sila,(myslim ta opacna orientacia), ze, v tomto tvojom pripade pomoze len sila nadprirodzena a tu maju len posväteni, alebo vysveteni knazi., a vela modlidieb

dardanella
2. nov 2024

Ahoj, viem, že na toto si sa nepýtal, a možno inPoradňu poznáš, ale ak náhodou nie, pridávam odkaz: https://inporadna.sk/#HowItWorks. Držím palce!

moler333
autor
2. nov 2024

@kiki68 som rád, že ste sa našli 😁

moler333
autor
2. nov 2024

@lydia13 napísal som ❤️

moler333
autor
2. nov 2024

@vorkola nemyslím si, že to je nejaká zlá sila, proti ktorej sa dá bojovať s vierou v Boha. Skúšal som aj to, samozrejme, nevyšlo…

moler333
autor
2. nov 2024

@dardanella ďakujem, určite pomôže ❤️

klip0
2. nov 2024

@kiki68 prepáč mne to nedopina ale čo znamená o dva levely vyššie? Samozrejme pochopím ak neodpovies

annamarin
2. nov 2024

A co ti na tom konkrétne prekáža? Veď to nie je žiadna choroba ani nič zlé, že si bi. Práveže tvoje šance skórovať sú vyššie. 🤪 Skús sa na to pozrieť ako na výhodu, že vidíš co sa ženám páči na chalanoch. Nikto ti nenúti vztah s chlapom keď nechceš. To že ťa priťahujú neznamená, že to má nejak ovplyvňovať tvoj život. Rovnako ani ženy... Ved to je len o príťažlivosti, nie je to až taká veda. Nemá to riadiť tvoj zivot. Chápem, že v tvojich očiach je to nejaký veľký problém, keďže máš z toho depky a zlé stavy, ale myslím si, že pripisuješ tomu zbytočne vyššiu váhu ako to v skutočnosti má. Aké je tvoje životné poslanie? Aké sú tvoje hobby? Ako sa chovaš k ľuďom? Študuješ? Do akej škôlky si chodil? Ako rád tráviš čas? Čo je tvoja nastastnejsia spomienka? Sú rôzne veci, čo ťa definujú a orientácia nie je taká dôležitá. Dôležité je aký si človek vo vnútri a čo ťa robí tebou, tak taký máš byť. Každý človek by mal byť autentickým samým sebou a mal by sa prijať taký aky je, aby potom naplnil svoj životný pribeh, ktorý mu bol daný. 😇 Orientácia je len také smietko v tom všetkom kým skutočne si.

eliska13
2. nov 2024

@moler333 prečo si myslíš, že ako BI nemôžeš byť šťastný?Máš tajomstvo a bojíš sa zdôveriť najbližším, aby ťa neodsúdili a neprestali mať radi.Si ako medzi 2 kameňmi a z toho máš také pocity.Mal si už vztah aj s chlapom, ženou?Či len si myslíš, že inklinujes k obidvom pohlaviam?
Ja si myslím, že sa príliš bicujes si ešte mladý nikto od teba nečaká deti a rodinu ži svoj život a buď k sebe láskavý a nebuď na seba prisny

moler333
autor
2. nov 2024

@annamarin takto to nejak podáva aj moja psychologička 😄🫶🏻

moler333
autor
2. nov 2024

@eliska13 mal som aj aj… Ano, myslím si, že je to hlavne o tom, že sa bojím odsúdenia a samoty, nie až tak toho, kým som…

kiki68
2. nov 2024

@klip0 ked si uz taky ten kink, ze tam je bdsm, rozne zmeny roli, proste je tam toho o dost viac. Ja mam naj kamosa gaya a on ma povedala by som naozaj iba bezny sex, nic mimo toho s partnerom. Pre neho som ja uz hardcore. Pre mojho muza som uplne oki. On je zvyknuty a samozrejme rovnako nadseny ako Ja. Stretnut takeho cloveka je ako vyhrat loteriu podla mna. Ale nie je to nemozne. Inak je to idealny muz asi vsetkymi vlastnostami

kiki68
2. nov 2024

@moler333 tak ale ked mas partnera/ partnerku, s tym, ze napr viete, ze sem tam si vyriesite veci tak, ako sa dohodnete. Nemusi o tom ani nikto vediet v podstate. K nam do bdsm klubu chodi kopec ludi,co ziju bezny zivot. Pamatam na jeden par, chodia ofiko kuknut vnucata, deti, maju ten typicky program cez den a v noci hajde von do klubu. My sme sa s nimi viac bavili a oni byvaju na vidieku ( taky ten, ze ano pan farar a 1000 oveciek) a ich deti netusia o tom, co rodicia robia.

tilonka
2. nov 2024

@moler333
" Je daná a nejde ju zmeniť, iba ju akceptovať, to však nedokážem." Len ta chcem povzbudit ze nie je dana a da sa z toho vyslobodit. Posielam svedectva o vyslobodeni z homosexuality.

https://www.youtube.com/watch?v=6OUjWA7h3jY

https://www.youtube.com/watch?v=YiyO_brJEz0

https://www.youtube.com/watch?v=mbuFy6zLryk
bonboniera
2. nov 2024

@tilonka tento fanatizmus si nechaj pre seba, neexistuje žiadne “vyslobodenie z homosexuality”

victoriab
2. nov 2024

@tilonka 🤯🤯🤯

tilonka
2. nov 2024

@moler333 aj tu je svedectvo so slovenskym prekladom ❤️ viem ze potrebujes pomoct, ako kazdy ktory s niecim bojuje ❤️

https://www.youtube.com/watch?v=ClxqnqJTbHc
tiezjedna
2. nov 2024

@tilonka ...nechceš si skôr v rámci sebezáchrany nájsť videá o vyslobodení z debility?? 😨 🙄

tilonka
2. nov 2024

Ano da sa z toho vyslobodit, su na to svedectva ludi, ktori boli homosexuali...nechali ste sa oklamat, ze to mozne nie je. Prosim, tak ako vy si mozete napisat komentar, mozem i ja. Pisem ho v laske nakolko sa da nad tym zvitazit ❤️
Neviete komumikovat, len urazate vulgarizmami.

bonboniera
2. nov 2024

@tilonka spytuj si svedomie ze zúfalému človeku dávaš nádej zdieľanim týchto fanatických sraciek. Ak je to možné, skus sa vyslobodiť z heterosexuality, daj o mesiac vedieť ako ti to ide ;) inak typkov vo videu je mi ľúto, mať takýto bordel v hlave celý život, zmanipulovaní ľuďmi ako si ty, choré …

enmery
2. nov 2024

@tilonka Vieš prečo sa tento muž tak trápi a je na prášky?Presne kvôli ľuďom, ako si ty...homosexualita, bisexualita a heterosexualita tu vždy bola a bude.

tiezjedna
2. nov 2024

@tilonka zvíťaziť nad čím presne?? Píšeš v akej láske? Alebo sa hlúposť v tvojom svete nazýva láskou??

moler333
autor
2. nov 2024

@tilonka viem, že to nemyslíš v zlom, ale toto nie je cesta pre mňa.

moler333
autor
3. nov 2024

Ja by som sa teda rád touto cestou spojil s niekym, kto prežíva niečo podobné. Som v tom už veľmi dlho sám. Ak si sa v tom našiel/ našla, pokojne mi napíš súkromnú správu 😌

moler333
autor
10. nov 2024

Ahojte, ospravedlňujem sa, že znovu otváram túto diskusiu, no stále by som sa rád spojil s niekým, kto niečo podobné zažíva alebo si niečím takým prešiel. Pokojne do súkromnej správy :/