Nervy v zube

14. dec 2024

Ahojte v pondelok som bola u zubára už vyše polroka má bolel zub na zahryznutie a studene pritom mi ho robil nedávno predtým. No tak mi to citlivé opravil urobil RTG len si nebol istý či zub je mŕtvy alebo nie skúšal to takým studeným obkladom kde sa mi najskôr zdalo že to cítim ale možno už len zo strachu ale potom zas sa mi zdalo že nie. Je to týždeň a zub na to zahryznutie a studene žiaľ stále bolí také pichanie a chvíľkami cítim potom taký akoby tlak ani neviem kde presne. Raz som už zápal nervu mala ale zápal by na RTG videl však. Žiaľ vravel že ak bude bolieť nervy pôjdu von len už to nemám kedy riešiť pred vianocami. Zatiaľ sa to dá boli to pri jedle len občas najhoršie že aj druhá strana boli tam mám dva kazy ktoré mi mal robiť ale kvôli tomuto zubu zas odložil až na koniec marca lebo sú obsadené termíny. Z práce sa už nemôžem uvoľniť pretože tento týždeň budem behať s deťmi a kolegyňa tiež potrebuje ísť k lekárovi a hlavne mám aj herpes. Myslíte že cez Vianoce to vydrží. Videl by zápal nervu na RTG vsak. Bojím sa lebo na jednom zube kde mi vyberali nervy som mala obrovské problémy a zápal okostnice zo zle vyplnených kanálikov to mi ale ešte robila druhá zubárka v podstate.

nelca0510
14. dec 2024

Pol roka tá bolí zub a riešiť to pred Vianocami? Zápal by ma rontgen videl.
Ak ti bude v zube pulzovat - vtedy je to zle.

autor
14. dec 2024

@nelca0510 ja som to riešila už predtým len ma vždy zrušil že ma tam nemá čo bolieť a len mi plombu zbrusil teraz som bola objednaná na iné zuby a povedala som mu že ale mňa ten zub boli tak nanovo vŕtal ale nepomohlo to

0silvia0
14. dec 2024

Keby bol problem, su aj pohotovosti. Mna tiez takto bolel zub, ale nakoniec som o neho prisla zial.

autor
14. dec 2024

@0silvia0 pohotovosť radšej nevidieť nemyslím že tam by sa mi s tým paprali a vybrali nervy

ronie338
14. dec 2024

Zaci ajuci zapal na rtg nevidno, vidno až zápal ktorý je už dlhší ako rok,na začiatku nie. Ak boli stále takto, nervy pravdepodobne odumieraju a ozvu sa cez vianoce keď je najhoršie zohnať pomoc.

ronie338
14. dec 2024

Nervy výberu aj na pohotovosti. A bola hlboká ta výplň? Alebo nie? Lebo keď už dával preč tak mohol dat aj na umrtvenie nervov vlozku, ale to treba do 2 týždňov najneskôr ošetriť ze sa vyberú kanaliky alebo ich rovno vybrať. Pripadne mohol skúsiť dat calciovu vložku, aj keď toho veľmi zástancom nie som.

nelca0510
16. dec 2024

Už vtedy bol čas navštíviť nového zubára. Možno to začínal zápal pod tou vložkou,ešte bolo asi na ňu skoro
.už je lepšie?