Nerv zubu pod korunkou

ivanki
4. júl 2024

dobry den, chcela by som sa opytat ci je tu niekto komu vyberali nerv zo zubu ktory bol zbruseny a je na nom nasadena korunka.

ivanki
autor
4. júl 2024

@ivanki cize zubar vyberal nerv cez tu korunku...

kacena4
4. júl 2024

moj nazor nie, korunka je keramicka a nebude cez barieru hladat kde mas nerv v zube to je ako keby vrtal so zavretými ocami

guudy
4. júl 2024

@ivanki znie to nelogicky. Logicke je dat dole korunku, vyriesit kanaliky a ak bude sediet, tak naspat korunku. Podla mna hrozi aj prerabanie korunky.

kollarovci
4. júl 2024

@ivanki ano mne tak robila mam korunku a zo zadu vyvrtala osetrila a potom zavrela takze ano

liz_lemon
4. júl 2024

@ivanki mne to robili tak, ze vyvrtal mini dierku do korunky, a vytiahol nervy, takze da sa to, je to asi o pristupe zubara

@kacena4 uz si niekedy pocula o RTG?

ivi175
4. júl 2024

@ivanki dobry den, som ZL, ano, pokial sa daju aj cez korunku najst korenove kanaliky, tak je to jedno z rieseni. Pokial je korunka stara a nevyhovujuca, tak snat celu. Zalezi od konkretneho zuba, nalezu a stavu.

lucimax
4. júl 2024

@ivanki Vybrali mi nerv aj cez korunku, teraz už sú tie technológie tak pokročilé, že sa dá veľa vecí vyriešiť optimálne.

oli18
4. júl 2024

Ja mam osetreny koren cez kovokeramicku korunku na 4ke. Je samostatna, preto ju chcel dr dat dole, ale nepodarili sa mu to. Tak ju prevrtal, vyliecil zub a znovu zaplomboval. Zakazdym mi hovoril, ako meni vrtaky. Preto by som si pod korunky vopred nervy zo zubov nikdy vyberat nedala.