Neprivavideľný srdcový rytmus

kivi13
13. sep 2018

Ahojte 🙂 3 dni som cítila že sa my ťažko dýcha žiadne tlaky na hrudi nič len som cítila že sa my ťažko dýcha ... bola som u lekára a povedal že mám nepravidelný srdcový rytmus ... napojili na EKG ale EKG nič neukázalo ... čiže vraj to neni nebezpečne len že to je nepríjemne povedal my aby som používala mesiac 2x denne magnezium B6 .. máte s tým skúsenosť ??? Ďakujem 🙂

lubik87
13. sep 2018

@kivi13 ak máš také alebo cítiš buchnute dva krát za sebou a pauza ? Ak áno sú to extrasystoly 🙂 ja mám už niekoľko rokov a v pohode 🙂 je to.len nepríjemné

monane
13. sep 2018

mne sa to stáva keď je vonku príliš teplo nejakú dlhšiu dobu, takže pravidelne v lete ale keď sa ochladí tak to zmizne. ak si bola u doktora a povedal, že je to okay tak sa nemáš čoho báť 🙂

pininka
13. sep 2018

Ja som uz kvoli tomu pochodila mnozstvo lekarov, nikto mi nic nezistil len kazdy lamentuje ze mam strasne vysoky tep a nizky tlak. Akurat na endokrinologii mi povedal doktor ze nechape preco mi nedali ten holter na meranie tlaku na 24hod aby sa zistilo kedy a preco sa tep dviha. Lebo to este nemusi nic znamenat ze prave na ekg v tek chvili sa nic neukaze.

kivi13
autor
13. sep 2018

@lubik87 skôr raz vynechá potom sa tak ťažko dýcha ale viem existovať nedopadla som nič len to je nepríjemný pocit

kivi13
autor
13. sep 2018

@pininka ja mám tlak a všetko v poriadku robil my aj vyšetrenie všetky výsledky mám dobre ...

benculka
13. sep 2018

@kivi13 muslim že to budú extrasystoly...aj ja začnem ťažko dýchať a začne mi byť zle .. mala som aj celodenný holter ktorý ich odhalil. Ja to mám už rok, strašne často a učím sa z tým žiť... Len teraz som tehotná, tak to zvládam horšie😣

stefi_k
13. sep 2018

Pitaj sa ku kardiologovi a nech spravia 24 hodinove ekg, holter a budeš mat istotu. Tu do teba nik nevidi.

denamir
29. sep 2018

Baby a tiež vám potom na tlakomeri keď máte extrasystoli vyskočí arytmia?

benculka
29. sep 2018

@denamir ano

denamir
29. sep 2018

@benculka a ako často vám to ukazuje ja mam extrasystoli ale nemám vysoký pulz ale nízky

benculka
29. sep 2018

@denamir no nemeriam často tlak. Ale obcas meriam keď sa necítim dobre a cítim extrasystoly, vtedy mi to tlakomer oznamuje vždy, že mám podozrenie na arytmiu. Ono to môže byť aj pri nízkom pulze, lebo tlakomer ako keby nezaznamenal to buchnutie srdiečka navyše. Ja napríklad vždy keď mi tlakomer oznámi arytmiu mám pulz nejakých 70... Keď mi to neoznámi, čiže nemám v tej chvíli extrasystoly, tak nám pulz vždy cez 100....

denamir
29. sep 2018

@benculka a keď to príde co ti je?

denamir
29. sep 2018

@benculka ja mam pocit tlaku na hrudníku zle sa mi dýcha tak ťažko trasiem sa strach

benculka
29. sep 2018

@denamir presne to iste mam aj ja.... Tlak na hrudníku, strach a pocit ze mi ide prestať bit srdce a ako keby na odpadnutie.. Ale keď mi vyšetrili srdce a povedali o čo ide, ako keby ten pocit strachu už nemám, len si poviem zasa je to tu, sadnem si a predýcham... Extrasystoly sú aj dosť o psychike. Povedali mi ze na to neumriem, len že je to veľmi nepríjemné. A ako som sa ukludnila že neumieram je to lepšie. ☺️

benculka
29. sep 2018

@denamir teraz som síce v 8 mesiaci tehotenstva tak je to katastrofa, vždy večer a aj cez deň aj 2 hodiny v kuse zle... Ale keď som nebola tehotná bolo to oveľa lepšie. Tak sa snažím vydržať