Neprítomný pohľad epileptika

3. jan 2022

Ahojte. Mám priateľa ktorý je epileptik. Počas toho ako sa rozprávame on sa smeje aj všetko, tak z ničoho nič urobí úplne neprítomný pohľad, vyzerá to ako pohľad totálne depresivneho človeka alebo ako pohľad mŕtveho. Taký pohľad urobí na pár sekúnd možno 3 sekundy Max a potom naďalej somnou rozpráva a usmieva sa ako by sa nič nestalo. Pýtala som sa ho na to a vraj o Tom nič nevie, že si to neuvedomuje. Neviem či to nejako súvisí s epilepsiou len typujem a nechápem čo to je. Vždy sa toho strašne zľaknem.

alabama0011
3. jan 2022

Ved pises, ze ma epilepsiu, takto sa prejavuje. Su rozne typy zachvatov.

autor
3. jan 2022

@alabama0011 Myslela som že epileptický záchvat je len taký keď človek spadne, trepe snim a ide mu pena z úst, vydáva rôzne zvuky, kričí a ptoom stratí vedomie na dlhšie.. toto mal dosposial. Toto čo mal teraz ten neprítomný pohľad nebol normalny záchvat.

alabama0011
3. jan 2022

To je uz ten horsi typ zachvatu. Je ich asi 30 druhov, podla toho sa nastavuje liecba.

bluka2
3. jan 2022

Presne tak, aj toto je typ záchvatu

emalka
3. jan 2022

Ak je to pre neho novy typ zachvatu, co asi bude ked vravi ze o tom nic nevie, tak by mal ist k doktorke aby mu prehodnotila liecbu.

katus226
3. jan 2022

Epileptický záchvat, sú rôzne druhy. Toto môže byť absencia.

katus226
3. jan 2022

Dohodni sa s ním, že ho nahras na video, ked sa podari. Kedze clovek si svoj zachvat sam nepamätá, bude moct video ukazat u dr

ckocka
3. jan 2022

Absencia, starší názov petit mal. Človek hľadí pred seba, nevníma okolie, niekedy vyvracia oči, mlaská.
Iný typ malého záchvatu môžu sprevádzať aj neuvedomelé opakované motorické činnosti, zášklby, tiky.
Po záchvate si naň pacient nepamätá, môže byť ešte chvíľu zmätený, a nadviaže na činnosť ktorú vykonával pred záchvatom akoby sa nič nestalo.

kacena4
3. jan 2022

tak ako puse ckocna presne aj dcera ich mava, urcite ich treba riesit s dr aby skontrolovala liecby popr upravila

dilino
3. jan 2022

Epilepsia má veľmi veľa druhov záchvatov čo popisuješ ty tie veľke Grand mall tie mám ja to sú spánkove alebo ked sa prebudzám.To čo pišeš je presne ten typ.Mal by ísť k lekárke na kontrolu a povedať jej to alebo ho natočiť ako piše kacena4 a ukazať jej to.Má zrejme len tie male ale treba to riešiť aby sa to nerozpuklo do veľkých záchvatov.