Neprítomnosť/ignorácia lekárov počas stanovených ordinačných hodín

martin789456
6. dec 2024

ahoj,

opakovane sa mi stava ze lekar (a nie jeden) ktory ma verejne vyvesene ordinacne hodiny (napr. do 13:00), uz o 11:00 vypina telefon - pricom ked volam doobeda, tak je odkazovac ze telefonaty sa vybavuju od 12 DO 13:00, ale ked volate 12:20 tak sa zas pusti odkazovac ze volate mimo ordinacnych hodin..

nerozumiem teda ze kedy a ako sa mam s takym lekarom spojit, kazdopadne len taka diskusia ci vam toto pride v poriadku, ze lekar ma verejne dane ordinacne hodiny do isteho casu ale v tom case casto nie je pritomny ani na ambulancii ani sa mu nemate kedy dovolat..

si myslim ze aj tak to maju fajn ze koncia uz o 13 (ale ani to nie je dodrzane lebo sa proste s nim nespojite aj ked to vsade deklaruje ze ano)

neviem si predstavit v mojej praci ze by som len 5 minut pred koncom prac doby odisiel alebo nedvihal telefon.. deje sa to opakovane.. ked volam cele tyzdne tak mozno raz za 2 tyzdne sa mi podari dovolat..

rebi789
6. dec 2024

@martin789456 tak zmen lekara

ingridpisarova
6. dec 2024

@rebi789 žiadneho nenájde nik ho nezoberie , každý ma veľa.....

nyusika
6. dec 2024

mne sa zas zda uplne chore vyrusovat lekara telefonatmi.
napisem mail, alebo spravu - on sa ozve, ked nebude mat pacientov.

rebi789
6. dec 2024

@ingridpisarova Zaujimavé, že ja som si vedela nájsť nového obvodného, gyn, dermatologa za menej než 2 týžde a zobrali ma bez problémov. Kto hľadá ten nájde 🤷🏻‍♀️

koniarova
6. dec 2024

@nyusika skús to povedať moje 70 ročnej.😀 Vyprdne sa na môj email.

nyusika
6. dec 2024

@koniarova moj otec ma lekara v cca jeho veku (75+) a on veru reaguje iba na WA, alebo mail 😀
ja mam mladu, ta ma normalne webovu stranku a tam komunikator, super vec

jana35798
6. dec 2024

@martin789456 keby si mal o 11 uz zarobeno, mozno by si sa tiez neunuval dvihat alebo byt vobec pritomny 😁

No ale k veci. Nepride mi to normalne a tiez by ma to vytocilo. Ked nie si spokojny, smer iny lekar alebo sup staznost. Myslim, ze to riesi VUCka.

oceanahory
6. dec 2024

@martin789456 Ja z tohto dovodu navstevujem uz iba sukromne ambulacie, sice telefonicky sa dovolat je stale casto boj, ale na e-mail vzdy dostanem odpoved relativne rychlo. Co sa tyka statnych...neda sa dovolat, e-mailom ani nekomunikuju a vlastne sa citis blbo aj vtedy, ked tam zajdes osobne lebo na dvere velkym napisane NEKLOPAT...co potesi, ked sa tam uz z nudze cnost dotrepes, kedze je nerealne ich kontaktovat inak ako osobne. Nehovoriac o tom, ze ordinacne hodiny su mam pocit iba "orientacneho charakteru". 🥴
Je mi ale luto starsich ludi, ktori maju problem s digitalizaciou a ludi, ktori si nemozu dovolit platit sukromnikov.

katica06
6. dec 2024

@martin789456 moja obvodná má 69, zubárka 63 s vážnou diagnózou, pediatrička 64, od jednej aj druhej ide teraz v decembri ide sestra už do dôchodku,. môj gynekológ 75+ možno aj viac. Som rada že vôbec ordinujú a mohla by som ďalej pokračovať lebo keby že nie sú tak neviem kto by tu ľudí vôbec liečil. Mužov urológ zomrel pre pár týždňami ešte nemá druhėho. Tak si vyber buď zavoláš , komunikuješ inak, pôjdeš osobné ale zmeníš lekára

tykat
6. dec 2024

@martin789456 tiez mam taku skusenost ze lekari uz pomaly vobec neordinuju pre chorych. Maju 3h denne vyhradene aj to na e-casenku a potom same preventivky, admistrativa, konzultacie mailom...a do toho poplatky za vsetko.
Ja uz fakt zacinam rozmyslat ci by sa nemali vratit statne ambulancie a lekari ako zamestnanci statu. Nepotrebujem v ambulancii machovu stenu ani giganticke akvarium ale mat normalneho lekara. Prist pockat si, byt vysetrena a dostat lieky.
A hlavne, rozmohol sa tu taky "nesvar" ze ambulancie su ako hlavne stanice, kde pocas toho ako lekar vysetruje a pyta sa pacienta chodia hore dolu sestricky a personal, vybavuju telefony, ziadne sukromie ani klud. To co je za modu toto?

michaela329
6. dec 2024

Však choď sa opýtať priamo do ambulancie, ako si to dovoľujú...a možno zistíš, že vtedy riešili niečo dôležité. Napríklad moja obvodná chodí aj za imobilnými, keď sa niečo vyskytne a vie to poriešiť ona bez záchranky a berie aj sestru. Tiež sa jej vtedy nedovolam. Píšem mail. Moja endokrinologicka ešte pracuje aj v nemocnici a občas mi zrušia termín, lebo je odvolana tam. Aj doktor môže ochorieť a aj doktor môže mať rodinné urgentne veci. Takže nech sa páči, môžeš zmeniť, ak si nespokojná.

martin789456
autor
6. dec 2024

@michaela329 ale hovno riesia nieco dolezite, raz som sa nedovolal a bol som osobne piju tam kavu nikoho tam nemaju akurat si vypnu telefon aby ich nikto neotravoval. a je mi otravne tam chodit osobne kvoli konzulaticii liecby zakazdym 40km iba preto ze su lenive dvihnut telefon pocas ordinacnych hodin a kedykolvek !

michaela329
6. dec 2024

@martin789456 však teda nech sa páči, zmeň.

martin789456
autor
6. dec 2024

@katica06 koko*iny vyhovorky. biedaci beru 10 000eur mesacne 3 hodiny denne su v amulancii ale nedovolas sa im ked ti nejak nastavia liecbu a nezabera a potrebujes to konzutovat! ja by som letel keby si toto dovolim v mojej praci, a su tam ! 1 lekarka a 2 sestry co po odberoch uz dokopy nic nerobia iba otvaraju dvera a maju v popise prace komunikaciu s paciantami aj cez telefon

a uz som 2 krat menil lekara, tento je 40KM po pol roku zdrav problemov bol prvy co vobec bol schopny predpisat lieky a spravit diagnozu ale uz mesiac sa nemozem spojit, tak uz mi to lezie na nervy, nech si robia svoju robotu poriadne... nie len placu v tv stale, viem kolko zarabaju robia na takych poziciach znamy, uz maju 3 investicne byty a chaty v tatrach , niesu to ziadni chudaci, penazi maju dost z vykonu povolania tak by so ho mali robit tak zeby aaspon raz za den boli schopni komunikovat ked ma pacient vazne problemy po predpisanej liecbe!

martin789456
autor
6. dec 2024

@michaela329 uz je to 3ti lekar ktoreho som menil, je 40km od mojho bydliska a je na hanbu ze je prvy co vobec bol po tom co som mu nadiktoval podla internetu stanovit liecbu co sa ukazala ako pravdiva, ale komunkovat sa s nimi neda .. vy*ebane zdravotnitvo nemam uz slov, uz som vycerpal 10 dni volna a uz som ich menil dost!

rebi789
6. dec 2024

@martin789456 Tak ty si pekne mimo. 10 000eur to kde si videl na Slovensku????? Choď si spraviť zdravotku a rob v ambulancii a uvidíš čo všetko musíme robiť. Sťažuješ sa tu ako stará babka....

martin789456
autor
6. dec 2024

@rebi789 ano tolko zarobi znama ako lekarka z ambulancie ukazovala mi prijem , skus si nieco o tom zistit, a ked ma dost zaplatenu pracu si myslim ze je lekar povinny pocas ordinacnych hodin ordinovat a nie utekat o 11 domov lebo je piatok .fuj

martin789456
autor
6. dec 2024

nechutna uplna ignoracia ako som pisal, volam doobeda zapne sa odkazovac ze ma pacient volat medzi 12-13, a ked volam v tom case sa zapne odkazovac ze som sa dovolal mimo ordinacnych hodin, lebo proste vypnu telefon , idu domov maju v pici... pre mna za mna nech si robia 2hodiny denne mne to je jedno , ide o to ze ked nieco deklarujem na dvere, internete, v odkazovaci tak to snad plati nie ze pacient sa spolieha na to ze to co je zverejene plati ale realita je ze cely tyzden sa nedovola, nedostane sa k liekom a cely vikend uplne zbytocne bude v boliestiach lebo niekto o*ebava a deklaruje nieco co nie je schopny dodrzat , uz ma to fakt nebavi a takto to robi vacsina, a tieto reci o vytazenosti su nezmysel viem kolko hodin denne robia a kedy chodia domov, to nema s tym nic spolocne, ja ked mam raz pracovnu zmluvu a pracovdnu dobu sa ma nikto nepyta ci mam toho dnes vela a dodrzujem to a to nemam na zodpovednosti zdravie ludi!

oceanahory
6. dec 2024

@martin789456 Ja ta inak chapem...tiez som pred mesiacmi bola uz takto zufala a frustrovana z lekarov, menila som si troch lekarov, ktori pracovali v statnej sfere na sukromnych, kedze som to uz naozaj nedavala. Velka vacsina lekarov na SK si je ista svojou poziciou a vyuzivaju bezmocnost ludi, ktori musia mat nekonecnu trpezlivost vo vsetkom, kedze naozaj mnohi nemaju vobec na vyber a su radi, ze sa vobec nejakej zdravotnej starostlivosti dockaju.

anita6666
6. dec 2024

@martin789456 najvyšší čas zamestnať si hlavu a nepestovat národný šport - chodenie po doktoroch. Bodaj by to bolo konečne spoplatnené cash!

valikasikulova
6. dec 2024

@nyusika výnimočne s tebou súhlasím, bola som u lekárky a každých 20 sekúnd zvonil raz mobil raz pevná linka ze som myslela ze okrem toho ze mňa jebne o zem tak ze ich hodím cez to zatvorené okno ( a este to mala tak nahlas ze aj mŕtvych by to zobudilo) ...nepočuli sme si slova a podla mna počula akurát tak svoje zvonenie a nie to co mala počuť

michaela329
6. dec 2024

@martin789456 ty si ho až raz prichytili piť kávu, Ty kávu v robote nevypijes isto. Ty si mu musel nadiktovať liečbu, zarába 10000€ mesačne...ja sa akosi už nečudujem, že máš problém zohnať lekára. Tak choď, sťažuj sa, trvaj na dodržani ordinačných hodín.

martin789456
autor
6. dec 2024

@anita6666 aha cize ked mam krvavy akutny zapal a bolesti ze nemozem chodit tak nemam chodit po doktoroch lebo toho maju chudaci vela, ok dobra logika chvalim

taktotedanie
6. dec 2024

@martin789456 vies ze pleties piate cez deviate? Zamestnancov nemocnic a sukromnych lekarov? A nie 10 000 neberu na mesiac to mi ver
Akoze sorry ale ked niekoho vysetrujem ja a zvoni do toho telefon tiez ho nedvihnem
Ked nestihnem obed v stanovenej prestavke tak idem neskor a ked je to prave v case tej hodiny kde sa maju vybavovat telefonaty no smola , musim tiez jest niesom stroj telefon nedviham

martin789456
autor
6. dec 2024

@michaela329 ano uhadla si kavu nepijem lebo mam tak rozsiahle zdrav problemy ze som musle obmedzit uplne stravu. kvoli tomu ze 2ja po tom co som im nadiktoval co mi je podla internetu ani neboli schopny zapisat diagnizu a dat liecbu az tato 3tia spravila vysetrenia na zakl ktory sa ukazalo ze som mal pravdu, takze de facto pol roka zbyctovne trpim a zhorsuje sa mi zdravotny stav vdaka deviantom v zdravotnicve a ak sa najde jeden ktoremu nadiktuijem co ma spravit a spravi to a potvrdi sa to co pol roka tvrdim, tak zas sa s nim neda spojit

taktotedanie
6. dec 2024

@martin789456 tak chod ku VL

katica06
6. dec 2024

@martin789456 tak choď za týmito tvojimi známimi so svojimi problémamy, ak sa do toho všetkého tak vyznáš, alebo vyštuduj medicinu a pracuj v ordinácii denne plus na pohotovosti a môj kľudne aj do 80ky

martin789456
autor
6. dec 2024

@katica06 jop dobra rada :D lebo ked ma lekar specializaciu na nieco tak urcite bude mat specializaciu aj na to co ja riesim :D akurat pointa prispevku je uplne inde, ze absolutne lekari nedodorzuju ordinacne hodiny a kaslu na pacientov 🙂

taktotedanie
6. dec 2024

@martin789456 a ked ta to tak hneva , prihlasku na medicinu a studuj..poliecis sa sama

markusrasford
6. dec 2024

@martin789456 napíš konkrétne