Niekedy sa mi stane ze mi tak silno akoby udrie v hrudi v oblasti pluc(stred hrude), trva to asi sekundu ale pride to z nicoho nic a prinuti ma to az zakaslat.Je to dost neprijemne hned sa zlaknem ze ci srdce je v poriadku.Neviete niekto co to moze sposobovat?Vacsinou sa to stava ked lezim v klude alebo ked sa zohnem alebo sedim.A pocitujem to asi raz alebo dvakrat do dna, niekedy ani raz za den.Ekg som mal v poriadku, no mne to pride akoby srdc tak silno buchlo v hrudi ze az ma to nuti zakaslat.
Extrasystola. Jeden stah srdca navyse. Ma to kde-kto. Pri strese.... Nemas sa coho obavat.
@stanulienkat ano vacsinou to je po strese alebo narocnom obdobi, ale to tak silno udrie az mi vybije akoby dych a zakaslem hned, trva to sekundu max 2 moze to byt extrasystola taka silna?
@ninka297 ano cital som o tom ale to je fakt silny uder akoby krc ja neviem to popisat noze to byt fakt ta extrasystola?Zajdem k lekarovi vyziadam si EKG holter snad bude vsetko v poriadku no
Ano, moze to byt take silne. Kup si magnezium, pi vela vody a vyhybaj sa stresu-ak sa da... No to si nemusíš pýtať holter, lebo to je úplne bežné v populácii, na EKG sa to málokedy podarí zachytiť, to by si musel mať veľmi časté. A Holter neviem či ti spravia kvôli extrasystole. Častejšie to môžeš pociťovať vtedy, ak ležíš na ľavej strane.
@stanulienkat uzivam magnerot kazdy den, stres mam v poslednom case casto moze to byt aj tym urcite.Hej vsimol som si ze ked lezim na lavej strane citit to castejsie
Su to extrasystoly aj ja ich mavam, niekedy slabsie niekedy az moc neprijeme