Nepríjemné pocity v noci

24. feb 2023

Dobry den , mam 33 rokov, uz dlhsie mam taketo problemi, vzdy sa mi to deje v noci , tesne po zaspani, zobudim sa na velmi neprijemny pocit na hrudi, ako keby som sa dusila, vyskocim zo spanku a potom je uz vsetko v poriadku,zmenim polohu, ukludnim sa a spim dalej,moze to hyt chrbtica? neviem to ani opisat nieje to bolest je to take neprijemne akoby srdce prestavalo byt, alebo take stiahnutie, prvej som toto mavala raz za cas , posledne 2 roky sa to velmi zintenzivnilo , niekedy aj kazdu noc, potom zas tyzden dobre a stale dokola, mavam aj panicke ataky ale toto je ine ako panika a stres.. cez den mavam sem tam pri urcitom pohybe tiez pocit takeho chvilkoveho tlaku, stiahnutia, myslite ze to moze byt nieco vazne so srdcom ? mavam aj extrasystoly , ale citim ich iba 2-3x za den, su neprijemne ale moj kardiolog ma upokojil ze su neskodne.... tlak mam v poriadku skor nizsi mavam napr 110/60, tep mam tiez ok, v klude 60-67tepov za minutu ,niekedy aj 57 tepov za minutu, ekg holter som mala v roku 2021 vsetko v poriadku , bolo tam zaznamenanych zopar extrasystol , kardiolog to zhodnotil ze je to vsetko v poriadku, echo tiez robene v roku 2021 tiez v poriadku, krv tiez aj plucne a interne vysetrenie, dakujem velmi pekne za vasu radu

danyelia
24. feb 2023

Ahoj, to v noci vyzerá ako spánková paralýza 🤔

marianarem
24. feb 2023

To je nieco v ramci tej panickej poruchy, proste nervova sustava takto reaguje na zaspavanie. Ludia mavaju vselico, ja som vo velmi zlych stadiach mala zase pri zaspavani sluchove halucinacie, ktore ma zobudili, vacsinou to boli rozne zvonenia takych starych telefonov. Alebo extremne zasklby koncatin. Kamoske sa zase stavalo, ze videla silny zablesk, ako ohnostroj a to ju zobudilo.

janetinka27
25. feb 2023

Nemozes mat apnoe? Nemas pocit, ze si chvilu nedychala? Ja som to mavala.

autor
25. feb 2023

@marianarem myslis? No kiezby to tak bolo...dost mi to zneprijemnuje zivot, ked sa to stane tak stale rozmyslam ze co to moze byt...je to velmi neprijemne

autor
25. feb 2023

Hm neviem , priznaky mi na to moc nesedia ked som o tom citala

livuska124
25. feb 2023

Toto je z panickej poruchy.

tenerifka
25. feb 2023

hlavne nespat na pravom boku, bud na lavom, alebo na chrbte

marianarem
25. feb 2023

No zial panicka porucha sposobuje vselijake problemy a clovek je pritom na vsetkych vysetreniach uplne zdravy.

autor
25. feb 2023

@livuska124
@marianarem
Ano viem ze je mozu byt priznaky kadejake, no vzdy ked sa mi to udeje tak ta otazka co ak toto nieje psychika ale vaznejsi problem.... a tak ma to zoziera a myslim na to skoro stale.....

livuska124
25. feb 2023

Čím viac na to budeš myslieť, tým viac sa ti to bude stávať. Pred spaním odporúčam medovkový čaj, magnézium (prípadne Persen, či guajacuran), nejakú relaxačnú hudbu, alebo ľahkú knihu (žiadne krimi a pod.), nepozerať do telefónu a snažiť sa nemyslieť na to, lebo si to sama privolávaš.

marianarem
25. feb 2023

To je tiez typicke pre ludi s panickou a uzkostnou poruchou 😐 Ja som si casom zvykla na vsetko mozne, aj psychoterapie mi pomohli.

autor
25. feb 2023

@livuska124
@marianarem
Dakujem za rady... hadam bude lepsie