Ahojte, potrebujem poradiť možno len uistiť. Pred dvoma rokmi som žila bezstarostným život, študovala som, brigádovala a po víkendoch sa zabávala. Ako to býva pri štúdiu na vysokej škole. Začala som bývať s priateľom a všetko bolo fajn. Až jeden večer keď som išla spat mi ostalo zle, nevedela som sa nadýchnuť, srdce mi búšilo, nedokázala som stať ani chodiť ako som sa triasla, točila sa mi hlava. Bála som sa, že mám infarkt ( pripomínam mala som čerstvých 20). Skončila som na pohotovosti, kde mi pichli magnezium, spravili ekg, krv a poslali ma domov, že som ok. Na druhý deň som sa cítila vyčerpaná a točila sa mi hlava, nechutilo mi jesť a preháňalo ma. Najhoršie bolo točenie hlavy. A už to išlo. Každým dnom mi bolo horšie a horšie. Pocit zastavenia, vynechania srdca, tachykardia, nechuť do jedla, zvracanie, sťažené dýchanie, únava, tras a neskutočný strach. Už sú to dva roky. Brala som AD ale nepomohli. Skúšala som 3. Ozaj toto všetko spôsobuje psychika? Pred tým som normálne žila, teraz sa bojím ísť aj do obchodu :(
@nerya ekonomickú univerzitu. Samozrejme stresy boli hlavne pred skúškami ale zaujímavé že toto sa udialo v úplnom klude po ukončenom semestri
Tetania ?
Vzdy taketo pocity pridu az pplo velkom strese psychicky si sa vycerpala
To je uzkost, panika, tetania nieco z tohto sudka.
Asi Ti dali aj magnosolv?Ako dlho si brala AD oni zsberu az po case
@babulka97 testy mi nerobili ale bolo mi povedané že mám zvýšenú nervovú citlivosť. Beriem pravidelne Mg ale necítim zlepšenie
@luccija posledné AD som brala cca rok, z tých mo nebolo aspoň horšie. Pred tým som mala každé cca mesiac a cítila som sa len horšie. Magnosolv beriem pravidelne, akurát mám z neho nižší tlak inak nič :( je mozne že sa to prejaví neskôr ? Od 15 do 18 som mala priateľa ktorý ma doslova psychicky sikanoval, žeby to mohlo mat súvis
Ano, vsetko co popisujes sposobuje psychika.
Neurolog Ti moze spravit test na tetaniu urvite Ti vyjde pozitivny, ale okrem zmeny zivotneho stylu, oddychu, sportu a magnezia, vapnika Ti nepomoze
Este si mozes dat skontrolovat stitnu zlazu ci dobre pracuje
Moja kamaratka mala tetaniu, ze jej vykrucalo ruky musela ist na urgent nevedela rozpravat.Dostala ukludnovaky, antidepresiva a je v poriadku.Skusaj s psychiatrom AD, ktore Ti sadnu
@luccija mám neurol, len nechcem moc brat aby som si naň nezvykla. To je asi jedine čo pomáha. Štítnu žľazu mám ok, teda všetko čo sa týka fyzických vyšetrení bolo ok. A to ich bolo dosť za posledné dva roky 😏
Mne sa objavila tetania minule leto po ockovani 2 m som sa citila zle.Magnosol mi tiez znizoval tlak, tak som ho mala brat na noc plus som dostala lexaurin na ukludnenie.Ja som mala krce do noh, nervozita, brnenie po tvari, strpnute pery a stiahnutu hlavu ako v obruci pred menzesom este horsie.Velmi neprijemne tiez som bola najradsej doma.Preslo to...
Ked Ti zabera Neurol to znamena, ze to je jedine zo psychiky.Nieco velmi prezivas, stresujes musis najst svoj ventil.Ja som v najhorsom zacala behat .Moze byt, ze mas traumu z byvaleho partnera.
Bolo by fajn si najst psychologa od poistivne mas zadarmo seriu sedeni
@luccija to som rada, že to prešlo. U mna je najhorší ten strach. Strašne sa sledujem, meriam tep tlak a šibe mi už z toho. Mám pocity že mi na chvíľu prestane bit srdce a podobne. A hneď sa zľaknem že asi zomriem
Ahoj ja mám presne také isté stavy. Nemám síce tetaniu ale ocd. Už z tých stresov mám tiež problému so žalúdkom. Mám návaly tepla a pod. Keď sa ukľudnim alebo som v kľude tak je to pomerne v pohode.
Panicka porucha... tetania
Stresujes samu seba🙂nemeraj tlak, nepozoruj sa...podaj by si nemala take pocity, ked sa stale obavas.Ale chapem, ze je to tazke...kolko neberies AD?mala by si znova nasadit, pokym pride jesem
aj ja si myslim že tetania ja som mala take pocity ked som prvý krá dostala tetanicky záchvat.
Ja som mala takéto stavy pri Panickej poruche,možno že ešte horšie.Mne ale zabrali AD.
Na zaciatku mohla byt psychika, neviem, ci tomu niekto uplne rozumie, no ja si to predstavujem tak, ze nakoniec vznikne nejaka porucha nervovej sustavy. Ja mam problemy tohto typu uz vyse 20 rokov..Velmi sa to nezlepsuje, skor trochu zhorsuje, mam lepsie a horsie obdobia. AD mne nejako extra nezaberaju. No ale naucila som sa s tym zit a vnutorne sa citim lepsie. Na strach a uzkost je najucinnejsie nezacat robit to, co ti radia (napriklad ist merat tlak). Predsa len slobodnu volu stale mas. Treba sa prekonat a ist robit nieco ine, idealne nieco, co ti robi radost, alebo co vyzaduje pozornost. Tie panicke priznaky ja uz vacsinou len pozorujem. Mne sa napriklad stava, ked som na tom zle, ze mi vynecha dychanie alebo prehltanie. Proste nejaky cas sa neviem nadychnut alebo prehltnut. Nebyva to dlhe, mozno 10-20 sekund, ale neprijemne to je. Ale uz sa kvoli tomu neplasim, proste pozorujem a cakam, kym to zase naskoci. Naskocilo to minule, naskoci aj teraz. Ani tebe sa srdce nezastavi, urobi to, co naposledy - bude bit dalej. Ked mam ist robit nieco, co si neviem predstavit, ako v takom stave zvladnem, tak si poviem, ze proste idem skusir a som zvedava, ako to dopadne. Nakoniec to nejako zvladnem. Akekolvek napady, ze neist von, lebo sa bojim, tak zamietam uz v zarodku. Proste bojim sa, ale idem, nech nezostanem roky zavreta doma. No a takto nejako to ide. Velmi mi pomohla aj psychoterapia, sice sa tie problemy nezlepsili, ale vyrabam menej noveho stresu a celkovy pocit zo zivota je ovela kludnejsi.
No a po tych rokoch mozem aj povedat, ze lahke to nie je, ale zivot tym nekonci. Da sa ist dopredu, splnit si nejake sny, zrealizovat napady, mat rodinu...teda takmer normalne zit.
Mavam toto iste, u mna je to najhorsie v noci , cez den som ok, vysetrenia mam v poriadku , zrejme psychika aj ked ja som pohodovy clovek tak tomu nerozumiem .... je to sila ze toto dokaze psychika
Ahoj, odporucam si to vypocut.
@nikaeli presne tak, alebo v case kludu, ked je doma sam a ma cas premyslat, na dovolenke...ked vybehne zo zabehanych kolaji.
@marianarem dobre radis tak to je hlavne sa nezlaknut, nespanikarit, viem, ze to zvladnem...len niekedy je ta uzkost a strach obrovsky zacne busit srdce, zavraty.Ja som tu na MK citala teoriu vela x, ale, ked to prislo na mna minule leto uz som chcela volat sanitku.A tiez vzdy najhorsie pred spanim, alebo v noci.
dôležité je vedieť, že sa na to neumiera, iba je to hnusne otravné 🤦🏻♀️
@luccija Ja viem, poznam to. Ja uz pozorujem aj ten strach, beriem ho ako priznak, ktory prejde. Ale nebolo to tak vzdy, to prislo az po rokoch a velmi zlych stavoch.
Ďakujem, u mna je to hrozne či cez deň alebo v noci. Mám pocit že to je to iste. V noci som 4-5x hore čo sa na niečo stále budím :(
Aj dnes od rana návaly tepla, točenie a pobolievanie hlavy. No katastrofa. Zas mám paniku :(
Tiež mám za sebou niečo podobné.... aj diagnostikovanú tetániu.... mohla by som Ti niečo odporučiť, čo mi pomohlo, ale je to na dlho, ak chceš, napíš mi správu a dám Ti na seba tel. č.
Možno skus inú značku, ja beriem Galvex taka modro biela krabicka, síce nemám problémy ako ty ja mam trosku iné ale každé magnezium je iné
nie som odbornik, ale naozaj to podla popisu vyzera byt psychickeho povodu, mne sa tiez stalo, ze prejavy sa objavili, az ked som uz mala "pokojne" obdobie a nie pocas najvacsieho stresu
Akú školu si studovala?