Dobry den , trocha sa rozpisem . Posledne roky som zil v UK . Pred asi 14 dnami som sa stahoval na Maltu . Tesne pred odchodom som vyliecil anginu a po tyzdni na Malte ma chyil kasel , sopel a po 3 dnoch mi zacalo praskat v uchu . Nic ma neboli okrem hlavy . Ani hrdlo ani priedusky ale soplu mam stale viac a tiez vykasliavam zlte a zelene hlieny . Nemam tu zaial zdravotne poistenie a skusam to liecit doma no uz musim nastupit do prace a stale sa to nezlepsilo . V lekarni mi poradili padanol cold & flu ale ani to nezabralo . Vie mi niekto poradit co s tym ? Posledna vec co ma napadla ist si dat skontrolovat ucho a na preplach . Budem vdacny za kazdu radu . Dakujem
@tomas1993 je to aj zmenou krajiny,klímy,vzduchu,teploty..
treba si doliečiť dutiny,uši,kde sa to všetko drží..
nahrievať bio lampu,príp naparovať sa..do umývadla,(lavora) si naleješ prevarenú vodu,môžeš tam nahádzať sušený harmanček(kúpiš v lekárni) zakryješ sa uterákom a naparuješ..všetko pôjde z teba vonku..
pi čaj s citronom a medom..
@tomas1993 nie, nie je to ok. S najväčšou pravdepodobnosťou je tam infekt, ktorý treba preliečiť atb (to by ukázalo vyšetrenie). Byť tebou, tak si toho lekára zaplatím (aj keď ak je na malte také zdravotníctvo ako v uk, tak škoda peňazí).
@dominika6 naparovanie a nahrievanie v prípade infektu pomôže akurát tak rozšíriť ho ďalej.
@tomas1993 bodli by nejaké lokálne ATB do nosa (tu je to Pamycon), + preplachovat slanou vodou, a fúkať aspoň 2-3 x denne. Viac ani nie. Pi veľa tekutín a moze tiež pomôcť niečo do uší (ideálne propolisova tinktúra, nejaký alkohol, prinajhoršom pár kvapiek cesnakovej šťavy na vatu a do oboch uší.
Atb, antihistaminika, nenahrivat, vyplachovat, do usi nic nelit - 1. Muzes si poleptat zvukovod 2. Nema to smysl, problem je z druhe strany, v dutinach
Mam ten istý problém,,včera som dobrala atb a dnes mi praská v uchu akoby som. Mala niečo v uchu, neviem to popísať je to dosť nepríjemné a neviem co s tým... Poraďte naparovala som sa fukam stále ešte sa mi to. Nestalo neviem sa kvôli tomu sustredit
@tomas1993 v uchu ti praská lebo máš plné dutiny hlienov. Kúp si nejaké voľnopredajné mukolytiká (neviem pod akými názvami sa to predáva na Malte, ale napr. jedna z účinných látok je acetylcysteín, podľa toho budú vedieť), niečo proti zápalu (napr. paracetamol, ibuprofenum) a nejaké antihistaminiká na stiahnutie opuchu sliznice. Samozrejme veľa tekutín (čistá voda, čaje, nie nejaké sladené umelé malinovky), doplniť C vitamín. S prácou by som ešte pár dní počkala aspoň kým pominú akútne príznaky, kolegovia by isto ocenili iné "prískočné" ako zrovna nejakú chorobu od teba.