Nepravidelná menštruácia a prírodný progesterón

adawada
19. sep 2014
Používateľ adawada je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adawada.

Ahojte, prosím vás poradte ako vaši gyn riešia nepravidelný menzes? HAK ani Duphaston brať nechcem, podľa mňa je to poriadne svinstvo. Dočítala som sa o prírodnom progesteróne vo forme krému. Máte s tým niekto skúsenosť? Pozorovali ste nejaké vedľajšie účinky? Prípadne aké prírodné čaje, byliny... čokoľvek vám pomohlo a ako dlho ste sa liečili. Ďakujem za každú radu.

ematko29
19. sep 2014

tak poviem ti stýmto som sa dosť dlho zaoberala.ak máš nízky progesteron tak s najväčšou pravdepodobnostou ani nemáš ovuláciu,lebo progesteron sa zvyšuje po ovulácii.tak najhlavnejšie je dopracovať sa k ovulácii.Ak neplánuješ ešte bábo tak lekáry naozaj nič iné nenavrhnú len tu hak alebo duphaston.,Krém som neskusalaa myslím,že k menzesu by nijako nepomohol.Treba sa tomu problemu naozaj venovať aj ked lekári tto zvyknu riešiť až ked chceš bábo.dalšia vec ak nieje ovulácia ,niečo tomu bráni.najčastejšie je to zvýšený prolaktín ,alebo testosteron.pri zvýšenom testosterone sa už može jednať o formu polycistických vaječníkov,tam dosť častom môže pomôcť aj inofolic a uprava stravy.ako vidíš je to komplikované a musia sa porobiť hormonálne testy aby si sa kniečomu dopracovala.držím prsty.

adawada
autor
19. sep 2014
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adawada.

@ematko ja uz jedno bambulo mam a chceme dalsie. Prve sa podarilo len vdaka duphastonu. Ale teraz by som to chcela riesit bez syntetickych hormonov. Pravda je aj to, ze stale kojim aj ked nie vela. Takze asi ten prolaktin. Menzes som dostala po 14m od porodu a bol pravidelny co bol pre mna zazrak. Teraz vsak 2 mesiace nist. Chodim aj na endokrino tam je vraj vsetko ok zatial. Je to zamotane a kojenia sa mi velmi tazko vzdava ☹ dakujem za tvoj nazor. Inak, tebe sa podarilo ziskat ovulaciu?

adawada
autor
19. sep 2014

@ematko29 ja uz jedno bambulo mam a chceme dalsie. Prve sa podarilo len vdaka duphastonu. Ale teraz by som to chcela riesit bez syntetickych hormonov. Pravda je aj to, ze stale kojim aj ked nie vela. Takze asi ten prolaktin. Menzes som dostala po 14m od porodu a bol pravidelny co bol pre mna zazrak. Teraz vsak 2 mesiace nist. Chodim aj na endokrino tam je vraj vsetko ok zatial. Je to zamotane a kojenia sa mi velmi tazko vzdava dakujem za tvoj nazor. Inak, tebe sa podarilo ziskat ovulaciu?

nutrimas
19. sep 2014

@adawada Jednymi z velmi ucinnych prirodnych prostriedkov, ktr. pomaha harmonizovat hladinu hormonov je pupalkovy olej. Pomaha aj pri inych "zenskych problemoch" ako napr. nepravidelna, bolestiva menstruacia, myomy, cysty, endometrioza, pri menopauze, neplodnosti atd. Dolezite je jeho pravidelne a dlhodobejsie uzivanie, staci 1KL rano a vecer. Najlepsi je 100% za studena lisovany olej, panensky, teda z 1.lisovania.Drzime palceky, nech sa Vam coskoro podari otehotniet.

adawada
autor
19. sep 2014

@nutrimas 🙂 kazda liska chvali svoj chvost, skusenost ale asi nemas.

nutrimas
19. sep 2014

@adawada - Samozrejme, ze mame skusenosti, aj osobne a taktiez pozitivne spätne ohlasy od nasich zakazniciek... Dotazovali ste sa prirodnej liecby a pupalkovy olej je jedna z moznosti. O jeho ucinkoch a aj skusenostiach ostatnych zien s jeho uzivanim a vysledkami sa mozete docitat vela na nete. Tomu, kto sa zaobera alternativnymi metodami liecby, pupalkovy olej nie je neznamy a pozna a vyuziva liecive ucinky aj inych rastlinnych olejov.
Z byliniek nezabudnime spomenut alchemilku.

ematko29
20. sep 2014

@adawada ak sa ti prvykrát podarilo otehotnieť s duphastonomtak ovulácia bola ,ale zrejme bol problem v nedostatočnosti žlteho telieska ,to je tiež jedna z možnosi a deda aj mensí problém.Mne lekár ovuláciu vyvolal klostylbegitom a teraz pri tretom bábu mi už háprovala štítna žlaza a ked som začala brať lieky na štítku tak som aj otehotnela. 🙂

katkaolejka
20. sep 2014

@adawada Ahoj, aj my sa snažíme otehotnieť, mám problém s ńepravidelnou ms, chodila mi pár mesiacov každé 2 týždne... bola som totálne vyčerpaná a jediné, čo mi doktorka predpísala, bol duphaston, no vôbec som sa po ňom necítila dobre, bola som naliata vodou ako balón, cítila som sa blbo, tak som ho prestala brať. Pred vyše mesiacom mi kamoška poradila výživ. doplnok GS Mimistar, beriem ho odvtedy a predstav si, že ms mi prišla po 29 dňoch, no paráda 🙂 Tak dúfam, že mi dobre vyladí cyklus a čoskoro budem tehu 😀 vyskúšaj, možno pomôže aj tebe 🙂

moo
21. sep 2014

ahoj GS Mimistar m8m overen7 aj ja na vyladenie cylku a zabral jej tiez hned v prvy mesiac.... teraz este pockat na dve ciarocky na teste 😉

adawada
autor
22. sep 2014

olala no dobre baby @moo @katkaolejka vyskúšam ten zázrak

lorry
4. júl 2016

Ahojte baby poradte mi nedostavam menzes a chcela by som skusit progesteronovy krem namiesto liekov. Prosim vas viete mi poradit nejaku slovensku stranku kde by sa dal objednat tento krem, a od kedy do kedy a kolko krat za den sa ma natierat ?

dolynkag
12. okt 2016

@lorry ja som objednala z usa zo stranky iherb.com poštovné je iba 3,30 a príde tak za 10 dní, tiež neuznávam chemické lieky, skúšam zatiaľ yam a dong quai a skúsim aj ten krém.....som zvedavá na účinky, napíšem

alana111
7. jan 2017

ahojte, z vlastnej skusenosti, nepravidelna menstruacia sa da riesit a vyladit bez hormonalnych liekov, dajte telu cas ked ste mali nepravidlenu menstruciu 15 rokov, telo zvycajne potrebuje aspon pol roka aby zacalo pracovat v novom zdravom rezime. Je mozne ze ak ste menstruciu nemali vobec tak najprv zacne chodit raz za dva mesiace a potom sa cyklus po case vyladi uplne.
Je potrebne zamerat sa a adresovat problem na urovni tela, mysle a emocii...
telo - odporucam Estrozin kvapky od firmy Diochi - prirodne fytohormony, ucinna a vysoka koncentracia byliniek, tiez velmi pomaha JOGA, mozete skusit hormonalnu jogu, ak ste vsak fyzicky v poriadku odporucam ashtanga yoga, telo sa prebudi, zrelaxuje, zacne znova pracovat a hlavne tato yoga obsahuje specialny dych ktory aktivuje stitnu zlazu a znormalizuje produkciu hormonov v tele. dalej odporucam Tekvicový olej s aktívnym organicky viazaným jódom, FORTUNA VITAE originál prof. Turianica - ktory tiez harmonizuje metabolizmus a hormonalnu cinnost tela. kludne spolupracujte s lekarom a dajte si spravit homonalny profil ak sa napriklad rozhodnete pouzivat progesteronovy krem, aby ste vedeli ktore hormony vam v tele chybaju. Nieco sa dozviete aj v knihe Prirodna hormonalna liecba, od Annelie Scheuernstuhl and Anne Hild. Mozete skusit napriklad aj homeopatika, bylinky, proste pocuvajte svoje telo, z coho mate dobry pocit a je na prirodnej baze. Ked sa naozaj rozhodnete ze chcete riesit problem prirodne bez liekov, zacite a ostatne vam pride do cesty.
tiez je fajn zrelaxovat telo, pravidelna sauna a masaze urcite pomozu, lebo vela krat problem najma pri nepravidelnej menstruacii moze byt ze telo je dlhodobo vo velkom napati a v strese
tiez pozmoze pozriet sa na to co problem sposobuje na emocionalnej urovni. aky mame vztah k sebe ako zene, CO nas ovlyvnilo v detstve, vztah k rodicom a rodicov medzi sebou, postavenie zien v rodine, vztah k pertnerovi atd. vela krat pomoze aj to ze si uvedomime co citime a zaregistujeme to a neznazime sa to potlacit alebo ignorovat.
Je potrebne zamerat sa a adresovat problem na urovni tela, mysle a emocii, aj ked ono je to vzajomne prepojene a uz len ked zacnete napriklad s jogou tak sa aj emocionalne zacnete cititi lepsie. Alebo ked si date bylinky, informacia ktora sa do tela dostala pomocou byliniek posobi nielen na telo ale aj na mysel a nase emocie.
dufam ze pomoze

pekny den

alyca1
17. okt 2018

ahoj, ja osobne mám skúsennosti s týmto krémom. som velmi spokojná, pomohol aj na menštruačné bolesti aj upravil cyklus a vyrovnal hladinu...pošlem link
https://biopotravinyraj.sk/progestella-prirodny...

barbborra93
11. jan 2019

Ahojte mne pomohla tinktura afrodite..
3 krat denne KL po dobu 2 mesiacov (cize dve balenia) je to iba zmes bylin..
Chlorella, alchemilka žltozelená , maca - žerucha peruánska , rebríček obyčajný , nechtík lekársky , pakost lúčna , materina dúška obyčajná , hluchavka biela , kvetový med, červené hroznové víno. Caute🙂

pimar
4. feb 2019

@alyca1 Ahoj prosím, v akých dávkach a častiach cyklu si krém používala? A pomohol ti k otehotneniu?

dolynkag
4. feb 2019

@pimar používa sa v druhej časti cyklu, po ovu, tak 13-14 dní. Nemá to dávkovač?

pimar
4. feb 2019

@dolynkag ja som si ešte ten krémnekúpila, len sa chystám, asi tam bude dávkovač, máš pravdu. beriem totiž vitex druhý mesiac, verila som že pomôže ten. Prvý mesiac som mala luteálku 13 dní a druhý mesiac len 10 dní. Možno je chybou, že ho beriem celý mesiac a nielen od ovulácie, ktovie.