ahojte baby mate niektoré problém s nepravidelnou menštruáciou a riešili ste to u lekára???
ahoj a čo ti povedal gyndoš, už máš aj nejake riešenie či ešte nan čakáš ako ja??
to je normalne nie?ja mam nepravidelnu menstr.odkedy mi zacala a na gynd.mi povedali ze je to normlane
kazdi gynekolog kde som bola sa ma opytal na menstruaciu a vzdy ked som povedala ze je nepravidelna,tak mi nic na to nepovedali a ked som sa uz davno spytala ze ci to je v poriadku tak mi povedali ze ano,ze ziadne problemy nemam a to ze je nepravidelna je normalne
@pacica - to nie je pravda, ono je otazka, co povazujes za nepravidelnu, vela zenam chodi ako hodinky, inym kazdych 28-29-30 dni (co sa stale rata ako pravidelna) a potom su zeny, ktore maju cyklus 29-35-41 dni a skutocne im to kolise v takomto rozpäti - tam uz treba patrat po pricine. To, ze je nepravidelna ukazuje, ze hormony nepracuju v tele ako maju, ovulacia sa spusta "od buka do buka" a tym padom sa oneskoruje menstruacia resp. mozes predpokladat, ze su medzi tym aj nejake anovulacne cykly.
@janusa_ ahoj a mozem napisat co ti dr dal na tu nepravidelnu ms?ja som nemala rok od potratu ms, voobec nic.mala som ist na zakrok teraz v pondelok a v sobotu mrcha prisla 😀 😀
hormony si so mnou robia co chcu ale v decembri som navstivila jednu bylinkarku, robim vsetko ako kaze, zacala som jest zdravo, hlavne som pridala lanove semiacka, pijem cij gynastan a alchemilku do ovu.
neviem ako to ze prisla mrcha stale je to pre mna zahada a pre gynekologa tiez.na moju otazku vcera co mi moze dat na nepravidelny ms odpoved hak-to mi dava na vseko.tak som odmietla a povedala, ze uvidime co bude dalej
@kacena85 prv som brala duphaston -nepomohlo, a teraz od decembra beriem od 16DC, 10dni liek s nazvom Provera- prvu Ms som dostala na 27 A druhu na 29DC 😉 cize doteraz zabrala 🙂 a hak by som nebrala su to neskutocne chemikalie a neskutocen tazke lieky na pecen,oblicky 😒
inak z bylinkovych cajov je etevhodny rebrickovy 😉
@janusa_ ano ano aj o tom viem ale tieto dva su proste zevraj naj tak susam a vsetko striedam.
davam si vit e, kysel, listovu a cajiky.vecer k jogurtu alebo musli lanove semiacka.teraz som prechladnuta ale chcem zacat cvicit, som 3 mesiac pn a necitim sa dobre vo vlastnej kozi.ale buduci tyzden nastup do prace no neviem si to ani predstavit 😵
a ta provera to je co vlastne?tabletky nejake?
@janusa_ noo ja mam uz teraz stres ked viem ze nastupim buduci tyzden blee no nic nenarobim s tym
no ja teda fakt nechapem preco moj dr mi taketo nieco nespomenul, mne povedal, ze mi predpise taku hak ktora potlaca testosteron lebo mi v novembri vysla vysoka hladina a nizka progesteron.ale som sa ho spytala, ci neurobi nanovo ked sa mi spustila ms a ze to netreba ved to nebolo davno 😒 😒
no ja som mala od 35-52 cykly a ta prva to tiež neriešila, tiež sa snažíme o babo a ja mám taký pocit, že veľa krát nemám ani ovuláciu, teraz mi lekár pichol vyvolavačku a že mám prisť na hormonálne testy, je strašne super povedal, že nech sa nebojím že to všetko napravíme a že do roka som tehotná, že mi za to ručí
@kacena85 a kde budes pracovat? inak aj ja mam vyssi testosteron a k tomu aj prolaktin a o hak sa dr. ani nezmienila, kedze chceme babo povedala ze provera je vhodnejsia 🙂 a tak ako som pisala v prispevku pre @maue1 o 19.37 :
Jednoduche vysvetlenie (aspon podla mna je to tak): pre niektorych lekarov je nepravidelna menstruacia jednoducho prilis velkym problemom aby sa im to chcelo riesit 😒
@janusa_ no ja som mala od 35-52 cykly a ta prva to tiež neriešila, tiež sa snažíme o babo a ja mám taký pocit, že veľa krát nemám ani ovuláciu, teraz mi lekár pichol vyvolavačku a že mám prisť na hormonálne testy, je strašne super povedal, že nech sa nebojím že to všetko napravíme a že do roka som tehotná, že mi za to ručí
baby aj mne teraz mešká ms 12 dní, som zúfalá, lebo to nebývalo 😕 aj predtým mi dva cykly meškala ale len 5 dní cca, ja som mávala menzes ako hodinky... a teraz neviem čo je to za zmenu
@janusa_ no ja pracujem uz rok ako operator na linke zakaznikom v jednej telekom, spolocnosti a ti poviem nie je to veru med lizat, dost co nas tam stresuju ludia co volaju a pomaly tak niekam neposlu tak este aj nadriadeni nam davaju zabrat milion cisiel splnit ☹ cize rano uz stresujem co bude
po potrate som zmenila gynekologa a tohto mi sestra aj suseda odporucila tak ja fakt uz neviem zas mam ist dalsiemu... 😠
@janusa_ @kacena85 tehu asi nie 😒 už som skoro tri mesiace nemala sex,ale v podstate po poslednom mi začala haprovať menštruácia.... meškala dvakrát a bola úplne iná ako predtým... a teraz nechodí.... nemyslím si, že som tehu 😅 to by bol podľa mňa zázrak 😅 ani chorá som nebola nič v podstate, neviem prečo mi to začalo blbnúť, ale lezie mi to na nervy 😝
@maue1 ahoj, ja to práve riešim 😉