Ahojte
Mojim Problémom sú roky nepokojné nohy .
Aj Teraz kvôli ním nemôžem zaspať ,celé noci som hore a len hýbem z nohami niekedy si z päsťami do nich udieram, naťahujem, prechádzam sa po dome. Mám 22 rokov a čítala som že to majú väčšinou starší ľudia .
Viete Mi niečo viac k tomu povedať alebo máme tu niekoho kto ma ten istý problém ako ja ?
@alzbeta44 tuhe mydlo pod plachtu,mne to trochu pomáha
magnezium
Nenapisala si ci nieco beries ani ci si to riesila s lekarom... v prvom rade treba doplnit magmezium a zelezo ako pisali vyssie. Rychla pomoc pre mna bola natriet nohy alpou a rychlo zaspat.
Z dlhodobeho hladiska pomaha masaz, lynfodrenaz a otuzovanie (striedanie studenej a teplej vody), vykladat nohy do vyvysenej polohy, kupel v epsonovej soli.
Doplniť spomínané magnézium a jesť potraviny bohaté na železo.
Zhoršuje to Stres, Kofeín a Cukor, Alkohol, čokoláda, sladké sýtené nápoje, pikantné a vyprážané jedlá ... Skúste terapiu červeným svetlom 10-20 min denne a jogu, strečing.
Nedostatok zeleza.tiez to mavam.akonahle sa to objavi tak nasadim zelezo a je to ok
@79viktoria79 To vážne ? Toto Som ešte nepočula ale zaujímavé . 😁
Nemáš náhodou kŕčové žily,ja mám a tiež takýto problém, užívam pri zhorsení Devenal a natierame chladivym gelo
@alzbeta44 mne pomohlo brat zelezo