Ahojte, vcera som zjedla kusok nepasterizovaneho ovcieho syra (asi 2 hryzy) v domneni ze je z pasterizovaneho mlieka.. Kedze som si vyslovene pytala vsetko z pasterizovaneho a predavacka mi tam supla nepasterizovany 😐😞 som v 20. tyzdni 😔 bojim sa listeriozy.. Pouzite mlieko na syr vraj bolo z registrovanej farmy.. Pisala som panovi, ktory tie vyrobky vyraba. Udajne jeho zena normalne jedla bryndzu aj syry v tehotenstve a vsetko bolo v poriadku. Ja mam ale teda riadny stres, ktory urcite malemu nerobi dobre 😞 stalo sa aj vam niektorej nieco podobne? Idem teraz piatok na poradnu.. Urcite doktorovi o tom poviem.. Len ked som sa docitala o potratoch z listeriozy, skoro ma porazilo 😥 tak dlho sme sa snazili mat babo a cely cas som si davala obrovsky pozor na to, co spapam.. A toto sa mi teraz stane 😪
Treba používať zdravý rozum a nebáť sa až prehnane nič sa ti nestane. kedy naposledy si počula o nejakom prípade nákazy listerióu? Skôr ju dostaneš to zlé umytej chladničky, ked si tam položíš do poličky jablko a zjes ho zle umyte potom
Upokoj sa, leno naozaj ten stres a strach su skodlivejsie nez dva hryzy nepasterizovaneho syra.
@macka67 no pozri, ked sa tak bojis, tak skratka taketo vyrobky nekupuj, ziadne plesnive syry, ziadne ovcie, kozie syry, ziadne vyrovky z takycho predajni a domacich fariem. nic normalnejsie ti clovek neporadi. lebo za chvilu si kupis prvu bryndzu a das si pre chut jeden hryz a potom zasa chytios hystericky zachvat, ze co ak one ... skratka nejedz a hotovo. prosuta a udene masove vyrobky detto, udene ryby detto.
@macka67 čo by si robila keby si bola tehotná žena niekde v Afrike alebo v Indii z katastrofálny mi hygienickými podmienkami a ešte horšimi možnosťami stravy? Takže sa ukľudní a povedz si že keď to všetky prežili normálne prečo by si sa mala stresovať ten stres stresuje dieťa oveľa viac mu škodí ako nejaké nepasterizované výrobky.
Ja som jedavala surove vajcia (vymiesame s cukrom) uz som prestala radsej 😊 ukludni sa hlavne ❤😊
@macka67 keď už teraz takto blbneš, čo budeš robiť keď sa narodí? Všetci sa najprv budete každý deň dezinfikovať aby ste ho vôbec mohli vziať na ruky?
@macka67
Ochorenie listerióza môže vzniknúť po konzumácii kontaminovaných potravín touto baktériou (potraviny živočíšneho a rastlinného pôvodu – napr. syry s plesňou na povrchu a vo vnútri cesta, prírodne zrejúce syry, tepelne nespracované alebo nedostatočne spracované mäso, mäsové výrobky – tatárske bifteky, kontaminovaná zelenina – listová , nepasterizované mlieko a iné).
- nepasterizované mlieko konzumovať len po jeho prevarení, nekonzumovať tatárske bifteky zo surového mäsa alebo nedostatočne tepelne opracované, surovú zeleninu dôkladne umyť pod tečúcou pitnou vodou
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...
🙂 všimni si hlavne tú listovú zeleninu.....to by si už fakt nič nemohla jesť bez stresu ak by si všetko brala takto vážne.
@monikamama Mňam vyšľahané žĺtka s cukrom vyjedam vždy keď pečieme od malička a aj tehotná som to robila🤗
@katrin21 jeej nie som jedina s takouto zvlastnou chutou. 😊
@macka67 viac dietatu skodi tento stres a prehnane sledovanie, ako 2 hryzy