Čaká ma v piatok vyšetrenie očí v Neovízii . Aké máte aktuálne skúsenosti?
ahoj, ako klasické vyšetrenie alebo pred operáciou?
@katkamyska nie nejdem na operáciu len zmerať zrak či nepotrebujem okuliare.
@ajka10000 budeš spokojná, sú veľmi precízny
veľmi zlé skúsenosti mám, neovíziu neodporúčam
@ghostrider_117 prečo zle boli ste tam na operacii?
Pripnem sa
odporúčam 👌 zachránili mi zrak
@ajka10000 áno, a veľké problémy mám odvtedy.
Mal som Lasik HD v 2012 (23r)na zmiesany astigmatizmus tj plusovu sfericku dioptriu a cylindricku dioptriu- bezne sa to operuje laserom najskor v 35 roku zivota a neskor.. alebo neoperuje vôbec.. Nikto mi to v Neo klinike nepovedal ze moje dioptrie byvaju nestabilne- potrebovali zarobit.Lebo ak sa to operuje skor ako v 35 kazdych 5 rokov nastane regres tj povodne dioptrie sa vam vratia.. Ako sa stalo aj u mna.. Platil som za operaciu 1980 eur- s dozivotjou zarukou na dokorekciu(obrovska chyba a marketingovy podvod neovizie).. tak som isiel v 2018 na opakovany Lasik HD.. Po tomto Lasiku HD som s pravym okom videl zahmlene cca 60 percent.. “Odbornici” v neovizii sa tvarili ze nic, ze oko je parovy organ atd.a vrchol je. ze do lekarskej spravy mi napisali ze- slabsie prave oko, hoci som cital 60 percent..po dvoch mesiacoch od reoperacie som navstivil obvodnu ocnu ambulanciu, kde ma pani doktorka pozrela pod strbinovou lampou a uvidela, ze mam vrasteny epitel pod rohovkovy flap( velmi casty vedlajsi ucinok po metode Lasik hlavne pri reoperaciach), ale tieto veci musi riesit klinika kde som bol operovany, bezna ocna ambulancia to nevie vyriesit nakolko sa jedna o chirurgicky zakrok do oka treba podvihnut flap a vycistit vrasteny epitel- nejedna sa vobec o zriedkavy vedlajsi ucinok, dokonca na youtube je na danu problematiku asi 80 videi cca z roku 2008-2011… Tak som sa objednal znova do neovizie, dali mi termin o 4 mesiace. Povedal som ze nevidim dobre nech to riesia, nedokazal som pracovat pri pocitaci, mal som neskutocne bolesti hlavy, s jednym okom sa pri pc ako programatorovi pracuje tazko… Spravili mi vsetky merania a odporucili mi dalsi Lasik HD- uz treti do praveho oka.Tento treti laser vobec nemal byt, tam pochybila klinika, namiesto vycistenia vrasteneho epitelu(epithelial ingrowth) mi urobili dalsi zasah laserom metodou Lasik hoci pri vrastenom epiteli je to jasna kontraindikacia!!!. Ale urobit merania, dat pod laser a stlacit tlacitko to vie kazdy. Odbornost 0… Po tomto 3tom laserovom zasahu do praveho oka sa zacalo peklo.. Epitel mi vrastol pod flap este viac a zrak som mal 30 percent.. Az potom to odbornikom z neovizie docvaklo ze sa to ma vycistit, lenze samotne cistenie uz v 3x laserovanom oku je velmi riskantne… Cistenia som absolvoval 2x. Nasledne som bol 5 mesiacov na PN koli obrovskym bolestiam, oko mam do dnesneho dna citlive, nedokazem fungovat dobre pri pc… Pocas naslednych kontrol v neovizii sa mi snazili nahovorit ze s pravym okom vidim 90 percent(klamstvo)…. Som im oznamil,ze idem do zahranicia.. Stacilo ist do Viedne. a lekari tam boli sokovani, ked som im povedal ze som mal 3x lasik. Skratka ze takto sa to nerobi, a ze mam vrasteny epitel aj v druhom lavom oku. V spravach z neovizie som nic o vrastenom epiteli ani vlavo ani vpravo nemam. Bol som este na dalsich klinikach(Linz, Mnichov, Frankfurt, London ,Zurich), lebo som si chcel dokladne vybrat pracovisko, kde podstupim opravnu operaciu.. Vsade bol verdikt rovnaky, nemali mi co robil 3x lasik, dokonca take dioptrie ako mam ja sa povazuju do 35 roku za nestabilne, ani sa to neodporuca operovat laserom vobec… Neovizia na mne chcela zjavne len zarobit. Vsade v civilizovanom svete skor odhovaraju od tychto zakrokov, nakolko poznaju obrovske rizika laserovych operacii oci…Mnohe vedlajsie ucinky sa mozu objavit aj 10-20 rokov po zjavne uspesnej operacii… Ale spat ku mne.. nakoniec som podstupil korekcnu operaciu laserom v Zürichu u prof Seilera.. tiez bol sokovany ked som mu povedal co somnou urobili v neovizii… Pozerali si tam aj www stanku neovizie, aby videli, kde ma to tak doriadili.. Dalej mi bolo povedane, ze takato vec je vec zakonov, no po tom co predviedli v neo by mali vo svajciarsku a inych civilizovanych krajinach problemy so zakonom. Moj problem neni zriedkavy ako to tvrdili v neovizii, ale velmi velmi casty a pravdepodobnost vyskytu bola v mojom pripade >50percent… dokonca to maju aj v pouceni o moznych rizikach popisane…Cielom kazdeho co laseruje oci je snaha minimalizovat pocet zakrokov lebo viac zakrokov = exponencialne vyssie rizika a vsade v zahranici to maju detalíne rozpisane na 6 a viac stranach, vsetky mozne komplikacie a rizika..(neovizia a podobne fabriky na peniaze nic take nemaju)Operacia vo svajciarsku sa podarila(2020) a zatial citam na tabuli vyse 100 percent s pravym okom.. pracovat s pocitacom dokazem max 2-3h potom ma boli hlava… Ono to nie je len tak.. Kazdy zasah s laserom sposobuje tzv HOA Higher order aberrations- aberacie vyssieho radu, jedna sa o mikrojazvy po laseri- nedaju sa korigovat okuliarmi ale specialnymi kontaktnymi sosovkami na mieru- stoji cca 2000 eur 1/oko na rok. Vyrabaju ich v zahranici..Este na zaver vsetky tieto navstevy klinik kade tade v Europe cez koronu roku 2020 vratane operacie v Zurichu a kontorol ma vysli vyse 13000 eur k dnesnemu dnu. v NeoVizii mi znicili aj lave oko, to mi vo svajciarsku operovali teraz dva tyzdne dozadu(tiez za nemale peniaze). Klinika Neo pochybilia.. Namiesto vycistenia epitelu mi urobili dalsi laser, ktorym vsetko zhorsili a sposobili neskutocnu bolest.. Nic nenapisali do sprav, uplne vsetko odflaknute.. Predstavte si ze idete na operaciu ramena a mate roztrhnutu rotatorovu manzetu, ale operater by vam namiesto sutury(zošitie rotatorovej manžety) obrusil AC klb asi o 2cm a tym zhorsil celu situaciu…Mne urobili podobny chybny zakrok s okom.. namiesto A urobili B, cim mi zrak zhorsili, sposobili neskutocnu bolest a dlhu PNku… Neoviziu neodporucam. Odbornost 0 do sprav nic nenapisali a klamstvo im nerobi problem.. Utekajte kto môže.
Pripnem sa