Prosim, stretol sa uz niekto s podobnou situaciou? Ked sa pozeram cez okuliare priamo, vidim neostro, najma veci ktore mam citat, akonahle zaklonim hlavu a pozriem sa spodnou castou okuliarov vidim vsetko ostro. Myslela som si ze mam zle ulozenu dioptriu, tak som si dala okuliare premerat v roznych optikach a vsade mi povedali ze jw to dobre. Pytalq som sa na to aj ocnej a ona povedalq ze vraj to moze byt kvoli astigmatizmu kt moze byt asi vertikalny aj horizontalny...neviem presne...a ptm mi povedala nieco take ze da sa to obijst s tym ze ma premeraju na nejakom inom pristroji ale vazne som si nezapamatala na akom a neviem ani ci v optike alebo na ocnom...pls nema niekto skusenosti event. @taktotedanie vy asi budete urcite vediet
@taktotedanie nie, to su okuliare do dialky, mam -5.5D aj nejake cylindre ale neviem presne cislo...dioptrie mi zameriaval ocny lekar...a ci mam dioptrie v celej ploche sklicka to vam neviem povedat
Tym citanim som vas asi zmiatla ale myslela som to tak ze ked mam citat nieco do dialky zle na to vidim, neostro, ked sa pozriem spodnou castou okuliarov vidim vsetko...dioptrie mam stabilne, teda nemyslim ze potrebujem vqcsie, nevyslo mi to ani u ocneho
Tam bude problem v sklicku
@taktotedanie myslite ze je zle zamerane alebo zabrusene? Bola som v troch roznych optikach a vsade mi povedali ze dioptria je ulozena spravne ...
Napr mne sa uz opakovane stalo, ze sklicko vykazovalo spravnu dioptriu a proste na nu pacient nevidel dobre resp nebol spokojny a to bud dioptrie boli ako keby len v strede a po bokoch nebolo nic alebo v danom mieste boli zle obrusene do daneho uhlu astigmatizmus dokonca sa mi stalo, ze ked som okuliare dala oproti svetlu boli na nich “neviditelne”cinske znaky- nekvalitne sklicko za par centov bohvie odkial predavali za 50€ .., jednoducho v meste kde posobim som uz vedela, ktorym optikam sa vyhybat oblukom na kilometer a ktore su dobre..
Teda este otazka odkedy mate okuliare? Su nove? Riesili ste to s optikou kde ste okuliare davali robit?
Ak vo viacerych optikach máte potvrdené,že sedia parametre podľa receptu,zvážila by som aj nové premeranie dioptrií.
Minimálne preto,aby ste mali potvrdené aj toto ešte nejakým iným odbornikom.
Niekde chyba zjavne je.
@taktotedanie mam ich cca 1.5 roka...najprv som si to neuvedomovala velmi ale ptm som si zacala vsimat ze ked som napr na vlakovej stanici skratka nedovidim dobre na tabule lebo je to neostre ale ked zdvihnem hlavu je to ostre...bola som aj v tej optike, okuliare pozreli a ze je vsetko spravne a potom som bola este v tych dalsich troch a aj podla nich ok no a ptm som sa na to pytala ocnej a ta mi teda povedala ze to moze byt kvoli tomu astigmatizmu a ze by som mala byt merana na nejakom inom pristroji a toto som si nezapamatala uz...takze asi si s nou dam este jeden termin
Ja som si myslela ze to su nove okuliare
Urcite odporucam premerat zrak na ocnej ambulancii, zmena sklicok by to mohla vyriesit
@taktotedanie bola som pred mesiacom na ocnom s inym ocnym problemom, a aj ma merali a stale tak isto, takze si nemam aku dioptriu menit
Cylinder
To su vlastne tefa okuliare na citanie ak som pochopila? Mate vysoky astigmatizmus? Mate dioptrie po celej ploche sklicka ci len v urcitej casti?
Dioptrie vam meral kto?