Neoperovaná skolióza

vladi
28. dec 2024

Ahojte,
dcera ma skoliozu, 44,5 a 47 stupnov. Po roku sa jej to zhorsilo o cca 2-3 stupne. Snazi sa cvicit kazdy den (function pattern a SM). Ma 16 rokov. Doktor jej na poslednej kontrole doporucil operaciu. Ak ste niekto s podobnymi stupnami bez operacie, ake mate problemy? Pripadne dari sa vam s nejakym cvicenim/aktivitami zit bez vacsich bolesti?
Dakujem vopred.

vler
28. dec 2024

@vladi korzet nikdy nenosila? Ako dlho sa uz lieci na skoliozu?

koniarova
28. dec 2024

Cvičiť cvičiť, cvičiť. A hlavne správne.

pribinak
28. dec 2024

Idealne by bolo ísť na konzultáciu aspoň k jednému, ideálne aj dvom ďalším lekárom a vypocut si ich názor

Niekedy už cvičenie nepostačuje

koniarova
28. dec 2024

@pribinak určite treba u viacerých konzultácie. Máš úplnú pravdu.

januska12323
28. dec 2024

Ako dlho sa lieči? Nemala ani rehabilitácie ani korzet?

kacena4
28. dec 2024

ahojko dcera ma cez 20st. cez 45 je uz velmi vela, najma ak ma len 16r t.j. min. este 2 roky bude rast. mali sme aj chlapca (ako profirodic) ktory mal skoliozu cez 45st. ked bol chory tak mal tazkosti s dychanim a so srdcom. nakolko skolioza tlacina na vnutorne organy. okrem toho sa to odzrkadlilo aj v chodzi a bolestiach. urcite odporucam operaciu, inak bude mat bolesti a castom problemy s chrbticou a hlavne platnickami. dcera ma cez 20 a bolesti ma stale najma posledne roky ako prestala rast. dokonca par mesiacov mala problem aj s klbami prave kvoli nerovnomernej chodzi, urcite odporucam zvazit operaciu, nakolko sa zdravotny stav bude casom len zhorsovat

joesvk
29. dec 2024

Operujú v dnešnej dobe na vysokej úrovni.
Najlepšie doktor Popluhár v Žiline.

slniecko1976
29. dec 2024

@kacena4 rásť bude aj do 21rokov

vladi
autor
29. dec 2024

Korzet nosi od kedy ma zistenu skoliozu. Je to niekolko rokov co cvici a je sledovana. Zial nedari sa to zlepsit. Postupne sa jej krivka zhorsovala, avsak nie rapidne. Bolesti zatial nema pravdepoodbne vdaka tomu cviceniu. Skor som chcela najst aj niekoho, kto operaciu neabsolvoval. Ake maju/nemaju problemy po rokoch....