prosim vas ja chcem sa spytat,ci aj vy mate nejaju skusenost....ked som bola mala na prednych zuboch som mala kazy zubar mi to vyvrtal a dal mi tak nejaku blomby...pred prvym porodom mi vypadali jedna po druhej .len sa mi zacali kazit aj ostatne...behom 3 mesiacov sa mi roztriestili 2 stolicky a jeden zub z boku je to aj troska vidiet preco sa mi to robi???...Bola som aj u zubara,ten ma doslova pourazal,ze ci si myslim ze po 3 porodoch budem mat zuby ako modelka...tak som sa nahnevala a odisla dam si vsetko porobit,len je to aj financne narocne.citala som ze sa daju robit zuby aj na splatky??o to ze sa bojim nebudem ani radsej pisat.vopred dakujem
@barbara088 ahoj....no ja som rovnako od mojej mami dostala do vienka okrem farby vlasov aj na figu zuby ...celý život kazy o farbe ani nehovorím a v tehotenstve sa mi rozsypali, do slova zo mňa malá vyťahala všetok vápnik...tiež som mala zlého zubára a našla si nového, kde som sa hanbila jak pes keď som šla na vstupnú prehliadku a "potešil" ma keď mi povedal, že jediná cesta sú nové korunky ....zrovna minulý týždeň som bola na predných zuboch a tiež som sa bála, keď som si spomenula ako moja mama chodila mesiac s opílenými zubami a vyzerala ako vretenica ....na moje veľké prekvapenie jeden deň ich spílil a dal dočasné a na druhý deň už som mala keramické, úplne bez bolesti ....hej máš pravdu stojí to až až, za štyri zuby som dala 600 eur rovných a to mi turné u zubára len začalo, ale stojí to zato...neboj sa a odhodlaj sa, ja už konečne vyzerám ako človek...určite sa dajú aj na splátky akurát neviem či to nerobia len veľké kliniky, ktoré majú aj oveľa nadnesenejšie ceny ....keby ti nebolo ďaleko do Nitry, môj zubár berie za korunku 150 eur a za implantát okolo 600 čo je ešte dosť férová cena
Toto môžem potvrdiť aj ja, že tehotenstvá, pôrody, dojčenie, to všetko má nesmierne veľký vplyv na kazivosť zubov. Aspoň u mňa sa to potvrdilo, po troch pôrodoch chodím k zubárovi ako na klavír a ustavične mám nejaký kaz, bolesť zubov, aj vytrhnúť jeden musel.... tiež som z toho zhrozená, že čo sa to deje, ak to takýmto tempom pôjde ďalej, čoskoro prídem o všetky vlastné zuby:(( snažím sa robiť, čo sa dá v maximálnej možnej miery, kvalitné pasty, ústne vody, dentálna hygiena, zubná niť, .... no neviem, do akej miery sa to dá ovplyvniť. Neviem, či má veľa mamičiek tak negatívne skúsenosti s kazivosťou zubov po pôrodoch, .... drzím palce, v prvom rade si treba nájsť kvalitného zubára a nie takého, ktorý ešte pouráža, od takého by som išla preč, dnes je veľa možností, samozrejme to nie je lacná záležitosť...
Hovori sa, ze kazde tehotenstvo da zubom zabrat - telo spotrebuje viac vapnika, rovnako sliny maju ine zlozenie, su hustejsie, lepsie sa teda dari v ustach zubnemu plaku a teda aj kazom. Treba vtedy zubom venovat viac starostlivosti - zvysit zubnu hygienu, 2x rocne prehliadka a ked treba, tak aj osetrenie pocas tehu. Svoje urcite zohrava aj genetika. Ja mam za sebou 2 tehotenstva, v prvom sa mi neourobil ziadny kaz a pocas druhého jeden maly, ktory mi zubar opravil este pred porodom...ale ja si davam zuby robit aj priebezne a chodim pravidelne na prehliadky. Ked sa to zanedba a naraz sa taho nakopi vela, tak verim, ze to musi byt poriadna palka :/
Najhorsie je to ze pasty.ustne vody.nite.medzizubne kefky pouzivam a aj tak idu zuby s prepacenim do riti
presne tak, ja sa tiež starám o zuby ako len môžem ale zuby sa riadia svojimi právami.
@tinqua Ahoj, môžem sa spýtať na meno zubára, ďakujem.
@barbara088 To je ako naschvál, tí ľudia ktorí sa poriadne starajú o zuby ich majú hrozné a kazia sa im a tým čo je to jedno tí ich majú pekné. A nerozmýšľala si že si dáš urobiť umelé zuby?
Ja ti sice neporadim len ma zaraza pristup toho zubara. Mne cez tehotenstvo musel jeden zub vytrhnut a druhy tesne po porode, ale nikdy by si nedovolil mi take nieco povedat. Ja mam takeho zubara ktory mi dokanca ked mi pocas tehotenstva trhal zub dal svoje sukromne cislo a musela som mu vecer pisat sms, ci som vporiadku!! Este na zakladnej skole som mala spoluzziacku, ktora bola totalna humusacka, raz sa nam priznal, ze si uz tyzden neumyla zuby. A podla toho zapachu sudim ze to bola naozaj pravda....a viem ake mala zuby,?? Nadherne...biele, bez jedineho kazu...a ja,?? Chodim pravidelne na dentalnu hygienu, zuby si cistim podla jej navodu, pouyivam medzizubnu kefku, dentalnu nit a este aj tu jednozvazkovu kefku na tazko dostupne miesta a nemam jedineho nezablombovaneho zubu....vzdy ked idem na prehliadku ma az trase co za skvosty tam zase najde...tolko len k tomu, ze niekedy ani skutocne dobrym cistenim nepomozes...ked mas raz tie zuby nejako geneticky nachylne na kazy, ci ako to povedat, tak sa mozes aj sprepacenim po*rat a aj tak sa ti budu kazit ☹ je to ale nespravodlive no...
@angelina1987 ahoj, volá sa Martin Šrank a je na párovskej poliklinike
@tinqua Ďakujem
@nicoliy ahoj ako si pochodila v Šuranoch? Ja sa tam chystám kvôli oprave zubov v anestézii tak som zvedavá na tú cenu. Ďakujem
@barbara088 je pravda, že tehotenstvo má na zuby vplyv, no svoje zohráva aj genetika a samozrejme aj samotná starostlivosť o zuby - nie len čo sa týka hygieny, ale aj výživy ...
prečo sa to deje práve u teba - na to ti nikto cez monitor odpoveď nedá, treba nájsť dobrého zubára, on by mohol zistiť príčinu a nájsť riešenie... zuby na splátky sa pravdepodobne dajú, ale nie hocikde, záleží od konkrétneho zubára, ale určite sa dá zobrať bezúčelový úver... znie to hrozne - brať si úver na zuby - no ale tie ceny bývajú fakt strašné ☹