Dobrý deň ženy,potreboval by som od vás radu,resp odporúčanie ktorým smerom sa uberať. Viem že to je mamičkovské fórum,ale rátam že tu mi skôr poradia ako na modrej streche,tu sa možno skôr nájde aj nejaká lekárka. Poslednú dobu(cca tri mesiace) som nenormálne unavený. Bol som u lekára na odbery,ale tam bolo všetko v poriadku a bohužiaľ mám takého lekára,ktorý dá maximálne urobiť odbery a keď sú v norme,tak predpíše frontin. Pracujem ako vodič a už dva krát sa mi stalo za posledný mesiac,že som zaspal,čo sa mi nestalo za posledných 25 rokov čo jazdím. Zdá sa mi,že sa aj nejako viac potím a bežne sa v noci budím na to,ako silne mi bije srdce(ale to mi robí aj v priebehu dňa). Ani nepamätám kedy som sa dobre vyspal,aj keď spím osem hodín a ráno sa samozrejme budím viac unavený,ako som večer išiel spať. Keď to na mňa príde taká tá únava,tak až so mnou trase a nejako sa to nedá ovládať. A tak celkovo som slabý a nedokážem vykonávať ani bežné veci,ako som tod pred rokom zvládal bez problému. Ďakujem za každú radu a prajem pekný deň. 😀
Kávu max tri za deň,niekedy ani to nie. A ešte doplním,že nefajčím a alkohol pijem len príležitostne.
štitna žlaza to moze byt
@robodracica
A pri poruche štítnej žľazy by pri bežných odberoch nič nebolo vidieť?
Mojej mame aj partnerovi sa tak to prejavovala rakovina a bežne krvné testy neukazovali žiadny problém.
nie, tam treba vysetrenie na hormony
Pre ziveho boha chod na pn s takymto problemom, skor nez seba alebo inych zabijes 🫣
Presne ako píše letfenixa, môj kamarát bol veľmi unavený poslednú dobu a povedali mu, že má rakovinu, myslím, že leukémia to bola,v druhom štádiu 😢
@letfenixa
A potom sa ako na to prišlo,že to je rakovina?
preboha nerozmyslaj uz nad rakovinou, ale daj si urobit poriadne vysetrenie krvy na hormony na štitnu žľazu. Ja som bola tak velmi unavena, aj ruky sa mi triasli, chudla som...
Hormóny, nedostatok železa, minerálov... problémy s tlakom...
Tu mozeme hadat co ti je do haleluja, tych pricin moze byt strasne vela... Musis byt viacej asertivny a vydubat si vsetky adekvatne vysetrenia! Drzim palce, nech sa to rychlo da doporiadku. 🤞
treba ešte raz odbery na štítnu žľazu a kontrolné EKG
@barbora0308
Áno viem,že tu nemá vešteckú guľu,to ma len napadlo sa tu spytatzci niekto nemal podobný problém a nepodarilo sa mu ho vyriešiť.
Ja mam presne tieto iste problemy, ako opisujes, plus tlak na krku a problem so sustredenim a mam akutny zapal stitnej zlazy. Diagnostika bola jednoducha, z krvi zistit TSH, T3 a T4, liecba bude zrejme dlhodobejsia.
Pri Tvojom povolani je to ozaj nebezpecne, chod este raz k lekarovi, ohrozujes seba aj ostatnych. Drzim palce.
Mam to podobne unava aj ked spim 8 hodin tak tazko vstat, slabost, nic sa mi nechce..ja sa ale liecim na vysoky tlak a krv vsetko som mal v poriadku.Ja ale mam aj PP tetaniu a uzkosti cize mozno mi je tak aj kvoli tomu..
pracuješ 25 rokov, takže máš asi niečo pred 50tkou? Môže to byť aj vekom, príp. chronický únavový syndrom. Možno trošku zmeniť jedálniček, odľahčiť stravu, zaradiť iné potraviny - zelený čaj, možno Cvit., D-čko.
@ibatanecnica
Áno už mám 2 roky po päťdesiatke. Ale nemyslím si,že by som sa nejako zle stravoval,už si viacmen dávam aj na to pozor čo a koľko zjem. Už to nie je ako kedysi,keď som zjedol celé grilované koleno,vypil 10 pív a vyfajčil krabičku cigariet a nič mi nebolo.
@neson
Napadla ma aj taká varianta,že či by to nemohla byť nejaká depresia. Som sa aj lekára na to pýtal,reku ak treba pôjdem aj na psychiatriu,veď to je pre ľudí a ja sa za to nehanbím,skôr si myslím,že hanba je keď sa to nerieši. A ten sa smial,že to by sme boli všetci na psychiatrii.
@nikam
A keď si napr poobede lahneš,tak sa ti podarí zaspať? Lebo je aj keď mám možnosť si ma hodinu ľahnúť,tak aj tak sa mi nepodarí zaspať.