Nemožno vykašlať hlieny

29. dec 2024

Ahojte kto si prechadza teraz chorobou tiež máte brutálne dusenie že nemôžte vykasliat hlieny a len suchý kašeľ ja až tocaky v hlave z toho mám ,na pohotovosti mi pichli akurát kortikoidy ..okrem toho príznaky sopel,zachripnutie bolesť hrdla mandlí prvé dni ..vy ste ako na tom ? 🙏skúšala slm samozrejme aj Stoptussin atd ale vôbec tie hlieny neviem dostať von zo seba

ibrunova
29. dec 2024

Ono to príde, treba nasadiť niečo na zriedenie hlienov

patka06
29. dec 2024

Pi veľa tekutín, teplý čaj a daj si liek na vykašliavanie /nie Stoptussin/
U nás najlepšie zaberá Bromhexin kvapky.

autor
29. dec 2024

V lekárni mi dali erdomed prášky ,no a na poh.tie kortikoidy a codein tabletky že mám užívať

ibrunova
29. dec 2024

Erdomed je práve na rozriedenie hlienov

anavixy
29. dec 2024

A ty tie hlieny mas alebo mas suchy kasel? Lebo na suchy kasel davat lieky na vykasliavanie ta akuratvrak bude este viac drazdit. Kortikoidy by ti mali veru ulavit, to urobili dobre, este ti mohli dat spreje. Na utisenie sucheho drazdiveho kasla tussin alebo ditustat, na noc codein urcite skus.

autor
29. dec 2024

@anavixy Anoo ja cítim že mám že mi to chrcia tie hlieny ,ale vôbec to nedokážem vykasliat ,už som trochu pospala snad bude lepšie ,hlas síce ešte nemám

tanika
29. dec 2024

@anavixy juj teraz ma napadlo syn mal virusovy zapal priedušiek bol na rtg a obvodna mu spravila výter pcr serologie na vsetko a to určilo ze nema bacila ale virus . Strasne kaslal dusiloho tak mu predpísala pleumolysin 25 kv. 3x a atrovent sprej 3x, a ze o tyzden kontrola a uvidi ci to neskoči na bakteriálne . Neskocilo pomohlo bol doma lezal a potom uz iba isoprinosine a ten sprej a mocenská ze ak budu hlieny kašlať dva krat erdomed .

lilinka76
29. dec 2024

Solmukol 600 mg jedenkrát denne. Fajné, pomarančové a zaberá.Pripadne Solmucol.

tanika
29. dec 2024

@lilinka76
A poprosim vás ako dostat z dutin hlieny zaseknuté niekde v zadu lebo nosom dycham dobre . Len mne vsetko zateka dolu a tiez musim vykasliavat si tie hlieny huste. Dutiny citim 😏
Sinupret si davam s erdomed .

lilinka76
29. dec 2024

Tie lieky spôsobujú rozpúšťanie hlienov, je potrebné piť veeeeľa tekutín. A my ešte zvykneme robiť preplach dutín konvičkovanim. A mám doma inhalátor a inhalujeme Vincentku a Ambrobene. Ak nemáš inhalátor, stačí inhalovať pod dekou. Zovrieť vodu so soľou , môžeš pridať ten inhalacny roztok Ambrobene, prikryť hlavu dekou a inhalovať. Pozor na obarenie vriacou vodou.

lilinka76
29. dec 2024

@tanika A zabudla som, mne úžasne dobre robí vyhrievanie soluxom. Môžeš vyhrievať dutiny aj priedušky

tanika
29. dec 2024

@lilinka76 ďakujem moc iháunerd aj krď je nadcha upchatý nos tu vincentku cez masku asi je lepsie teda nosom ….