Zdravím, nemôžem zaspať. Už niekoľko mesiacov mám problém s tým, že zaspím až niekoľko hodín na to odkedy si ľahnem. Skusala som aj CBD kvapky, ale pomahaju len velmi mierne. Viete mi niečo odporučiť?
tiež používam melatonín 5 mg.
A dôležitá je aj predspankova hygiena, biele svetlo, TV atď. Odporúčam knihu Prečo spíme. Mne napríklad pomáha čítanie pred spaním, väčšinou hasim, keď mi kniha buchne na nos 😀
Tak isto odporúčam knihu Prečo spíme 🙂
Magnosolv, nie si prepracovaná z práce, že nevieš vypnúť?necvicis pred spánkom?keď to je dlhodobé išla by som si k obvodnej aspoň pre ukludnovak či liek na spanie.Nepijes neskoro kávu, čaj, máš dosť pohybu?
ja s týmto väčšinou okamžite zaspím
https://eduworld.sk/cd/jaroslava-konickova/8320...
Zalezi na pricine. Ak je to stresoveho povodu, v noci ti bezia myslienky, ktore nevies zastavit, tak tam ti melatonin nepomoze. Ten je skor na upravenie cirkadianneho rytmu /napr. jet lag po prichode do ineho casoveho pasma, prip. pre ludi, ktori chodia prilis neskoro spat/.
Ak mas uzkosti/stres, ktore sa ti nedari dlhodobo zvladnut, mala by si vyhladat psychologa alebo psychiatra, ktory ti nasadi lieky. Vzdy je lepsie nasadit liecbu, ktora moze byt len docasna, ako sa dlhodobo sama trapit.
@savanna mala som dlhodobo problémy so spánkom a aj som nemohla spať preto, že bolo veľa starostí.
Melatonín pomohol aj bez psychológa.
A na tom melatoníne vo forme tabletiek nemôžem byť závislá? Mám problémy aj s tým, ze vela rozmýšľam nad problémami, ale veľakrát ani velmi nerozmýšľam a aj tak nemôžem zaspať. Aj keď unavená som, slzia mi oči, ale zaspať mi ide ťažko. Vstávanie takisto. 😄
od melatonínu nevzniká závislosť, kúpiš ho bez receptu.
Toto