Ahojte, cely zivot som mala uplne v pohode spanok, odkedy sa vsak mala narodila, tak koniec. Od narodenia som ju aj v noci kojila, budila sa vkuse, vobec som sa pri nej nevyspala. Teraz uz vyse mesiaca spava s manzelom, od nocneho kojenia sme ju odstavili, ja spavam v inej izbe. Napriek tomu proste stale nedokazem spat. Myslienky mi stale viria hlavou, napr. vcera, resp. dnes som zaspala az po polnoci a hore som uz od stvrtej. Potom uz sa sustredim na vsetky zvuky u nas v bytovke, co kde pocujem a ide ma z toho porazit, lebo mi to hrozne vadi. Davam si stuple do usi, ani to niekedy nepomaha. Taktiez Sedatif PC, tiez nepomaha. Neviete co so mnou? dakujem
podla mna to je normalne. podvedome si stale nastavena na to, ze sa budis pri kazdom pohybe dietatka...nebolo by ti lepsie keby si s nou spinkala ty?
@erienka hormonálne zmeny, ktoré spustili depresiu. Nespavosť - prvý príznak depresie. Mala som to, takže to poznám. Je potrebné ísť za lekárom - predpíše lieky. Tento stav treba liečiť, sám od seba už neprejde - resp. málokedy. Časom budeš taká unavená, že budeš mať problém aj z postele vstať.
Ako dlho to trva? Môže to byt tym, ze si sa s tym este vnútorne nestotoznila, si nervózna a preto nemôžeš spat.
@pribinak odkedy sa narodila, to su 2 roky. To, ze v noci sa casto budila na kojenie, mi akoby uplne znicilo schopnost spat. Vzdy som mala lahky spanok, ale toto je extrem. Najhorsie je, ze ked sa uz zobudim, hned mi nabehnu v hlave rozne myslienky a tie mi nedovolia zaspat. Dnes v noci skusim spat s nimi v spalni, ale myslim, ze to bude este horsie
@bonaqa2013 este nejak inak sa depresia u teba prejavovala? Lebo ja osobne nemam pocit, ze by som bola vnutorne na tom inak, ako pred porodom, i ked ja som vzdy bola taky celkom melancholicky typ
@erienka nie, mala som problém len a len spať. Kúp si PERSEN. Podľa lekárov je to najsilnejší volnopredajný liek. Neviem či pomôže, ale skúsiť môžeš. Mne keď to lekár povedal, už som mala recept v ruke. Alebo ešte magnézium. také vyššie dávky - malo by ťa to upokojiť.
@bonaqa2013 dakujem za radu, zajdem do lekarne. Tebe to pomohlo? Resp.aky je v skratke tvoj pribeh? Teda ak ti nevadi tu o tom pisat...
@erienka Neviem, co ti je, ale ak mala dokaze aspon prvu polovicu noci spat s manzelom, cize nemusis ty ist k nej, skus si davat pred spanim melatonin, mozno ta da do pohody a nabehnes zase na pohodovy spanok. Par dni moze trvat, kym zacne zaberat, ale je celkom fajn. Mne pomohol a po nejakom case som znizovala postupne davku, este sa moze stat, ze budes musiet este pridat, a potom zase znizit. Ten sedatif nepoznam, cize sa neviem vyjadrit.
@erienka
neviem co je s tebou ale pripomina mi to moje stavy (ktore s dietatom ani tehotenstvom nesuvisia). Ja zle spim ked mam toho vela. Ako pises ze ti viria v hlave myslienky tak to mi to pripomenulo. Ja musim mam v hlave klud, v dome ako-tak upratane inac sa nevyspim. A ak su nejake problemy, nevyriesene veci, nezaplatena dovolenka, a akakolvek ina somarina tak horsie zaspavam a ak sa nedajboze zobudim tak na to vsetko znova zacnem mysliet a uz nezaspim. Mozno potrebujes viac zrelaxovat a naucit sa nejake zaklady mentalnej ocisty. Pred spanim neries ziadne dolezite veci, daj si cajik, knizku, casopis, mysli na pekne veci...pomojkaj sa s dcerou 😉 Drzim paste.
A urcite to spomen lekarke na najblizsej preventivke.
to chce čas, mne to trvalo 6mes kým som sa zase poriadne vyspala celú noc.
@erienka mala som to podobné. Persen mám, pomáha. Ale nechcela som to brať dlhodobo, takže dbám na dostatok magnézia (Magne B6 máš najrýchlejšie doplnenie, týždeň choď maximálnou dávkou), a keď stíham, dám si a bylinkový čaj na spanie. Treba sa upokojiť, možno aj vypustiť TV pred spaním, radšej si prečítať knižku v posteli a bude lepšie. Mne sa to spravilo časom, je to lepšie a lepšie. Drž sa!
Ale inak ešte stále si raz za mesiac dam Persen, keď mám náročné obdobie a hlavou mi víria myšlienky
Tak sme na tom podobne. Moja mala ma 2r.3mes. Odkedy sa narodila,noci kazde 2hod hore. Pred mesiacom som odstavila,dufajuc,ze bude lepsie spat. Ja neviem spat a ked zaspim,tak velmi plytko. Kupila som si akurat persen a lubovnik.caj. Na mna to velmi zle posobi,ze nesp-mota sa mi hlava stale cez den,som z toho zufala. Dokonca mavam aj uzkosti.😥
@rebeca2 ja uuuplne rovnako
@miroslavaa31 a uzivate nieco, aby ste si pomohli? Ja som uz skusila aj lexaurin, ziadna zmena
@erienka no mne pomohol len ten melatonin. Na zaspavanie som objavila taky trik, ze si pustam nejake podcasty cez spotify, najlepsie dlhe rozhovory o niecom mierne nudnom a to pocuvam (tym padom nerozmyslam nad svojimi vecami, co je dobre, lebo tie myslienky v hlave neviem upokojit). Nastavin si to tak, aby sa to po hodine vyplo same.
Potom odporucam nechodit vecer na pocitac, nezapinat 2 hodiny pred spanim telku ani mobil.
Ja nespavostou trpim uz siesty rok, ale pomaly sa to zlepsuje, niekedy je horsie, niekedy lepsie, ale boli casi, ked to bolo uplne zle. Urcite aj tebe sa to casom zlepsi.
@rebeca2
@miroslavaa31 mne teraz muz kupil cbd olej a zda sa, ze celkom funguje. Beriem ho 2 tyzdne a mala som len 3 zle noci, co je uspech u mna. Len je to drahe, flasticka stoji 60eur a vydrzi mi s mojim vyssim dabkovanim mesiac. Uvidim, ci to bude fungovat i nadalej, ci to nie je len placebo
@erienka Prosim posles mi link na ten olej?Kludne aj do spravy,dakujem
@miroslavaa31 ked pride muz, spytam sa ho, kdeho kupil
Zeby podvedomy strach z "opustenia"....Ale to môze byt naozaj spôsobene cimkolvek...