Nemôžem si kýchnuť

27. jún 2024

zdravim, nestretol sa niekto s takym problemom, ze si nemoze kychnut? proste to idę a zastavi są to stale uz pol roka.. vraj som hypochonder a je to od psychiky....nikto sa s tym nestretol ani neurolog ma nechcel vysetrit vraj to nie je neurologicky problem a na orl je vsetko v poriadku..

kacena4
27. jún 2024

otázka je ci ti to prekaza v živote v praci... ci to potrebujes riesit cez lekara...

autor
27. jún 2024

myslim ze ano, vyvolava mi to obcasne bolesti hlavy, akoby ten tlak tam potom ostal, uz som mala aj zapalene ucho prvykrat v zivote myslim ze to mohlo byt preto, mam pocit ze som sa dost na to sustredila a aj ma to obmedzuje potom

hsara99
27. jún 2024

Možno trepnem, ale keď si privoniaš vo veľkom ku škorici či mletemu čiernemu koreniu? Nič?

autor
27. jún 2024

vobec nic, ani cierne korenie ani ked si podrazdim nos napriklad s vatovym tamponom

doriiis
27. jún 2024

Pozrieť do svetla v tej chvíli nepomáha?

akje
27. jún 2024

Ahoj @autorka 😊 mne sa to obcas stane, ze si chcem kychnut a zastavi sa to. Je na to jednoduchy trik. Ihned sa zacni pozerat na miesto, ktore je najviac osvetlene. Cez den vonku obloha, v byte okno, v noci lampa. Potom pride kých ako nič 😃 staci sa pritom stale nadychovat nosom. ;)

autor
27. jún 2024

mne sa to par krat podarilo moznao 2x za mesiac, vtedy som do svetla nepozerala nenapadlo ma to, ale bojim sa ze ani to nezaberie ako ani cierne korenie :D ale drazdi ma na kychanie kazdy den a proste nic, uz mi to ide na nervy 🙂 uz som sa s tolkymi dr radila a nikto sa s tym nestretol, tak neviem ci może ist o nejaky chorobny proces alebo je to len v mojej hlave, ale żeby psychika aż takę veci dokazala? 🙂

rozculena
27. jún 2024

nemáš nejakú alergiu? Mne sa to niekedy stáva,že mám ako keby niečo v nose,čo ma šteklí,ale nekýcham z toho, je to nepríjemné.

autor
27. jún 2024

som len taky trosicku alergik na roztoce, ale cely zivot..a nikdy sa mi to nedialo, ale brala som aj zodac aj allergodil sprej do nosa a nepomohlo aj tak

maryetta
27. jún 2024

Moj muz ked musi kychnut tak pozera do slnka. Skus. Ak bude slnko.

minka201
27. jún 2024

Presne to, čo popisuješ, som mala aj ja. Trvalo to dlho. Potom to prestalo a opäť som normálne kýchala. Neviem, prečo to tak bolo.

autor
27. jún 2024

@minka201 vazne? uz som si myslela ze som jedina na svete, riesila si to aj s dr ci nie? a ako dlho ti to trvalo?

minka201
27. jún 2024

Neriešila som to, ale tiež som sa obávala, či za tým nebude nejaký problém. Trvalo to niekoľko mesiacov. Nepamätám si, koľko presne.

autor
27. jún 2024

@minka201 jasne chapem a pocas toho obdobia sa ti vobec ani raz nepodarilo kychnut, ci par krat ano?

minka201
28. jún 2024

Nie, ani raz. Ale mňa z toho hlava nebolela, ani zápal ucha som nemala.

akyia
1. júl 2024

Tiez som to mala, keď som mala take stresovejsie obdobie, riešila som zdravotne problémy (sťažené dychanie, astma) a panikarila som z toho, takze ťažko povedať či to bolo kvôli psychike ci kvôli astme, okrem toho som sa nemohla zhlboka nadýchnuť

autor
2. júl 2024

@akyia tiez som mala teraz stresove obdobie a s tym dychanim ale to az teraz pred tyzdnom, nemohla som sa nadychnut, myslela som si ze astma lebo tiez ju mam, trvalo to par dni, potom to preslo, no kychanie zostalo tak zaseknute stale, ktovie ako to ma uz psychika naucene v tej hlave

sarah98562
1. aug 2024

Akurát sa mi toto presne deje,idem si kychnut a zeazu sa to stopne ale neviem či to môže byt aj to psychiky ja mávam panické ataky a úzkosti ale vždy sa mi dalo kychnut… a mám aj dosť sťažené dýchanie… neviem vôbec prečo to nejde.

autor
1. aug 2024

@sarah98562 tiez mam uzkosti, takmer cely zivot a vzdy sa mi dalo kychnut az teraz sa mi to deje, a stazene dychanie to som mala tiez taky zachvat ze som sa nemohla nadychnut az som si volala zachranku asi to bol nejaky panicky atak, takze fakt neviem ci to moze byt psychikou, uz som sa objednala aj na neurologiu.

akyia
1. aug 2024

Takze stále ti to nepreslo? A u alergologa si bola? Ja ešte musím spomenúť že som mala problém aj zívať, v polke sa mi to vždy zastavilo, ty s tým nemáš problém?

autor
2. aug 2024

@akyia nie nepreslo mi to este, so zivanim nastastie problem nemam

autor
2. aug 2024

@akyia a ano bola som aj u alergologa, nic takę nezistila 🙂