Nemôžem sa zhlboka nadýchnuť

lajka65
24. mar 2022

Ahojte mám tetaniu,užívam Magnerot,posledný týždeň a nemôžem zhlboka nadýchnuť,nemám pocit aby som sa zadychavala,len keď sedím nemôžem sa zhlboka nadýchnuť ,proste to nejde,bolí ma aj strašné krčna chrbtica....keď si pomeram saturaciu kyslíka v krvi mám 99 percent..môže to byť z tetanie?alebo mám ísť na pľúcne?vyšetrenia krvi mám ok spred 2 týždňov čo som bola na preventívnu.ekg tiež ok.poradite ?

evaemah
24. mar 2022

@lajka65 ano je to z tetanie,mam kolegynu co ma to iste, ona potom fuka do papieroveho vrecka

iva4444
24. mar 2022

@lajka65 ahoj.mam to isté už pár rokov,ale od covidu sa to zhoršilo(mala som ho minulý rok v marci).beriem pár vitamínov a samozrejme magnezko.su dní keď mi je horšie,hlavne vtedy keď mám menej aktívny deň.ked ležím pred tv alebo som v kľude tak je to oveľa horšie.takze mne pomáha: pohyb s činnosťou (napríklad záhrada),keď oddychujem tak si vyložím nohy vyššie.. keď už naozaj neviem dýchať a to satur. mam 98,tak dýcham do papieroveho vrecka,hlboke pomalé nadychy a výdychy..myslím si,že to môže byť z tetanii..stresu..nedostatku spánku..celkovej únavy .všetci sme akýsi ubehany,nestíhame nič a potom nás to stresuje.treba si nájsť niečo čím si zabavis myseľ aj telo a večer padnes od únavy do postele😁☺️ver mi ja dobre poznám to čo opisujes,je to strašne unavujuce😞

simik19
24. mar 2022

@lajka65 ahoj, ja som mala toto iste minulý rok. Vsetci si mysleli, ze som blazon.
Nakoniec som zasla k imunologicke a alergologicke a bola z toho bronchialna astma, alergicka.
Dostala som inhalator a do par dni to bolo fuc. Skus 🙂

iva4444
24. mar 2022

@simik19 môžem sa spýtať či si mala tie symptómy keď si nieco robila alebo keď si bola v kľude?ako to prebiehalo na vyšetrení?..lebo posledných pár dní mi nie je skoro nič,len sem tam keď mám čas rozmýšľať,alebo keď som "v kľude"..

simik19
24. mar 2022

@iva4444 myslim, ze ja som to mala stale. Skoro mesiac vkuse a nikto mi nevedel pomoct.
Vysetrenie v pohode, spravili mi spirometriu ( to je taky pristroj, do ktoreho fukas najprv pomaly, potom velke vydychy) a zobrali krv, hned sa to potvrdilo. Po 2 pouzitiach inhalatoru som bola uplne v pohode 🙂

iva4444
24. mar 2022

@simik19 som rada že si zistila v čom je tvoj problém a aj sa vyriesil.☺️ja som rozmýšľala že by to mohol byť pľúcny /kardio problem alebo astma..ale všimla som si že ja to nemám pri námahe..nemám to celý deň..každý deň..závisí to od toho čo "nerobím"..ďakujem za odpoveď 🙂..a inak baby čo máte takéto problémy..veľmi vám odporúčam vymazať zo svojho života dr googla😁a menej čítať médiá..zle správy..viac spinkať a skúsiť sa menej rozčuľovať..menej mobilu..aj toto mi pomáha🙂držím nám palce nech to zvladame✊

lajka65
autor
24. mar 2022

@iva4444 ženy ja aj keď sedím ležím ,sem tam sa mi podarí že sa nadýchnem zhlboka.....ale väčšinou je to celý deň že sa neviem poriadne zhlboka nadýchnuť ,,,ale všimla som si že keď sa nad tým veľmi nezamýšľam po čase keď sa chcem nadýchnuť poriadne tak sa to podarí 😂🙄🤦🤦🤦ja už neviem ,mám ísť s tým k lekárovi?či vážne je to psycho problém ?

lajka65
autor
24. mar 2022

@lajka65 ale v noci spím v pohode

simik19
24. mar 2022

@iva4444 presne tak! Ja osobne si myslim, ze google je najvacsi zabijak.
Ja ked som si vyhladavala co to je, tak som dosla az po rakovinu pluc.
Pritom sa mi len zuzovali priedusky z alergie, co vyvolalo astmu.
Drzim palce , nech sa ti to ustali, je to neskutocne neprijemne.

iva4444
25. mar 2022

@lajka65 podľa toho čo popisujes to mas ako ja..a to je určite tetania,aj pri strese sa to zhoršuje..ja večer keď už mám kľud tak radšej listín krížovky😁ako čítam nejaké "hororové správy"..zamestnavam si hlavu ako sa dá..vyskúšaj aj ty nieco také uvidíš ako ti to pomôže.ale ak budeš mať pocit,že to nie je z tetanii tak si pobehaj pľúcne/kardio/alergo..keď tieto tri veci vyriesis tak asi psychiater..ten určite časom pomôže..ja sa ho stále snažím obísť,ale keď už prídem do takého štádia že si nebudem vedieť rady určite ho navštívim..zatiaľ sa to snažím nejako utlmovat pomocou toho čo som ti napísala..držím palce🙂

iva4444
25. mar 2022

@simik19 no podľa dr.googla by som už zomrela asi 20x😁všetko čo som dala do googla bola rakovina..už to nečítam..hneď som z toho na nervy a potom mi je horšie..odkedy trávim viac času vonku(bez telefónu/tv) je mi lepšie..a ďakujem snáď sa toho zbaviť celkom alebo to aspoň budem vedieť úplne ovládať bez psychiatra a liekov🙂ale keď tak nad tým rozmýšľam tak som sa dosť nacitala o tetanii a má ju strašne veľa ľudí😞v dnešnej dobe.je to smutne😶🤕že je takýto svet ubehany a zlý..