Nemôžem pribrať

7. máj 2023

Ahojte, prišiel som si sem po radu. Mám 24 rokov, športujem dlhodobo no počas covidu som prestal, teraz znova začínam pretože som si prešiel problémami s chrbticou, srdcom, stresovým obdobím a podobne. Aj keď športujem, neberiem moc ohľad na to čo jem, proste jem všetko (zdravé aj nezdravé) a celkom dosť toho zjem za deň ale nemôžem pribrať. Posledné dva roky mávam problémy so srdcom (vysoký tep, extrasystoly), niekedy v noci mávam spánkové apnoe, bolesti na hrudi (vraj ich spôsobuje skolióza) a dosť to vie človeka vyčerpať, keď každý deň premýšľam nad tým a stále sa trochu obávam aj keď viem že lekári povedali že problém v srdci to nie je. Myslím, že tieto všetky problémy budú mať prepojenie, rýchly tep a extrasystoly+bolesti na hrudníku medzi rebrami a to, že neviem pribrať už 2 roky. Mám 173cm a 57kg. Zažíval niekto z vás niečo podobné? Ak áno bol by som rád ak by ste mi odpísali lebo už mám toho po krk 😁

evica17
7. máj 2023

pocitaj si kalorie a makroziviny, ale naozaj vsetko co zjes. chudi ludia maju tendenciu podhodnocovat to co zjedia, cize ty si myslis ze celkom vela jes, ale v skutocnosti toho bude menej ako tvoj denny prijem co by si mal zjest. a este ak cvicis, tak o to viac by si mal spapat, aj iste mas svaly nejake.

macekovam
7. máj 2023

chod k lekarovi na odber.. mozno stitna zlaza.. metabolizmus je zrychleny...

betulinka1
7. máj 2023

Ja nemam sice problem pribrať ale moj syn ano. Uz som skusala vsetko od pangaminu, Bkomplex nic. Proste nema ziaden tuk. Dr hovori, ze je to ok. Pozerala som vela videi a jedno teraz skúšame. Zvysit kalórie napr. arasidovym maslom. Cize za den si popri svojej strave das lyzicku arasidoveho masla , teda aspon 3x za den. Nemozes nim nahradit stravu ale proste si das kalórie na viac. Vyskusaj.

vikiki29
7. máj 2023

Tiež nemôžem pribrať ale u mňa je to genetika. Pomáhajú mi cvičenia s vyššími váhami a proteinove drinky. Takto viem pribrať aj cca 5 kíl za mesiac, ale keď prestanem váha ide zas dole. V prvom rade by si si ale mal dať dokopy chrbticu. Skusal rehabilitacie, alebo SM systém? Tie problémy s tepom, extrasystoly a bolesti môžu byt aj psychikou. Predpokladám, že odbery ti robili ak vylúčili problém so srdcom.

deti95060810
8. máj 2023

skús Nutridrink...
predpíše aj odborný lekár, alebo kúpiš v lekárni

natalusiiik
8. máj 2023

Ahoj, chod si dat pichat ku obvodnemu B12 injekcie.. ja som po nich pribrala 3kg ani neviem ako

zenulkaaa
8. máj 2023

Mas dost zeleza??? Ja som taketo stavy mavala a anemia, malo zeleza. Ked uzivam zelezo, tak je dobre. A s tou vahou, no su vselijake pripravky na zvysenie vahy, a ked silou mocou chces pribrat, tak by som si nasla na tvojom mieste trenera, ten ti ukaze ako spravne cvicit na nabratie vahy a aj stravu nastavite na priberanie.
Ale mozno to mas genetikou, ja som odjakziva este vyssia ako ty a vaha sa mi pohybuje na tvojej urovni. A uz to neriesim. Proste som chuda a hotovo.

slovakboy
8. máj 2023

K tomu čo ti tu celkom dobre povedali len pridám takú informáciu, ktorú som raz zachytil z rádia a dáva mi logiku. Tuční ľudia ťažko chudnú a chudí ťažko priberajú. Americkí vedci zistili, že je to súvisí s termodynamikou tela. Chudí majú väčšiu plochu tela voči svojej hmotnosti ako tuční a preto majú väčší odber tepla. Sme teplokrvné živočíchy a najväčší podiel energie zo stravy dávame na vytváranie tepla. Chudí ľudia majú veľkú špecifickú plochu vztahovanu na hmotnosť. A tým pádom potrebujú viac ohrievať - špecificky. Je to o pomeroch.