Nemôžem prehltnúť slinu

rhondab
27. máj 2018

Ahojte už asi mesiac mam taky problém ze hlavne večer niekedy aj cez deň normálne ležím a odrazu keď chcem prehltnúť slinu ako keby som nemohla! Ako keby mi podnebie na sekundu opuchlo, nemôžem sa nadýchnuť , hneď sa zlaknem ale prejde to hneď sem tam sa to opakuje je to strašne nepríjemné. Potom sa z toho spamätávam ešte hodinu ako sa zlaknem. Bojím sa ze prestanem dýchať alebo co, stretli ste sa s tým niekto???

romana160
27. máj 2018

Môže ísť o panický stav,o úzkosť.

nela1984
27. máj 2018

Ano mala som to aj ja. A zacala som brat AD

zinica
27. máj 2018

Kolega to má, občas to dostáva z ničoho nič. Úplne prestane prehĺtať, trvá mu to aj niekoľko dni, ale netuším čo to má. Viem, že vtedy nič neje a ovlazuje si pery. Sliny vypluva, keďže nejdú prehltnúť. Asi ti to nepomôže s hľadaním príčiny, no aspoň vieš, že nie si sama 😉. A on 100% to nemá psychické.

eliska13
27. máj 2018

@zinica a to ako vieš?🙂
Toto je zväčša príznak úzkosti pocit stiahnutého hrdla, nemožnosť sa nadýchnuť a pod...

zinica
27. máj 2018

@eliska13 viem to 100%, že to nemá psychické, keď mi o tom rozprával hovoril mi aj o vyšetreniach a o tom ako to riešil u dr. Síce si nepamätám aká bola príčina, no viem, že to psychika nebola. A on nemá pocit stiahnuteho hrdla, ale nevie prehltnúť. A s dýchaním problém nemá. Ležal s tým aj v nemocnici keď sa mu to stalo prvý raz.

deti95060810
27. máj 2018

kolegyňa to mala, aj na obedy prestala chodiť, pretože nemohla jesť...Súvisí to s psych.

henrikir
28. máj 2018

@rhondab treba to riesit s odbornym lekarom. no ako tu uz baby napisali, bude to viac menej porucha psychiky

silvia92
28. júl 2018

Psychika-panicka porucha

takaakoty
28. júl 2018

Je to psychosomatika, na sto percent

takaakoty
28. júl 2018

Baby poraďte 😐 mam prácu ktorá má veľmi baví ale mam pridrblu šéfku a strašne malý plat som z nej už na prášky, mam bolesť žalúdka nemôžem jest, proste mam stres. Proste dohodneme sa na jednom ona to spraví aj tak podľa seba 🙄 robim na skrátený úväzok a samozrejme cez leto ma chce dať robiť celé dni a ani sa ma nepýta na názor. Fakt človek sa môže snažiť ako chce ale keď raz ma priblbleho šéfa, musí odísť.

V tvojom prispevku si si odpovedala sama: Doslova nevieš prehltnúť horkú slinu.
To je odpoveď na tvoje ťažkosti s prehltanim. Vyries si vecu, ktoré ta deptaju a tvoje telo prestane vysielať signály ☺

pretozetalubim
10. aug 2018

@rhondab mám podobný problém,trvá u mňa cca tri dni a už som bola zúfalá,narazila som na jednu stránku,ktorá mi celú vec objasnila,možno to pomôže aj tebe,volá sa táto diagnóza fóbia z prehítania a je to psychického charakteru,skú si to pozrieť,ja som sa vo všetkom našla