Nemám úplnú chuť pri jedle

fifozbs
7. feb 2022

Zdravím, môžem mať po covide divnú chuť v ústach? Napr, jedol som vianočku s nutelou a veľmi slabo som cítil chuť vianočky a nutely... ale chuť pri ovocí som v pohode cítil.?????Môže to byť z toho?? Alebo z toho, že som tieto dni jedol väčšinou ovocie, C, D a bylinné čaje ako normálnu stravu??
Celý víkend som mal vysoké teploty (37,9 - 39,4), teraz ustúpili... Bolí ma celé telo (svaly, kĺby...) stále.

lenuska9999
8. feb 2022

@fifozbs áno môže to byť z covidu. Ja som najprv takto postupne stratila chuť asi na 5.ty deň. Ze najprv som slabšie cítila chuť a potom už vôbec. No pred tým ešte odišiel čuch

lucinika
8. feb 2022

Samozrejme, ja som stratila chuť aj čuch. Chuť odchádzala postupne a veci mi chutili inak, zvláštne. Napríklad šunka, klasická akú vždy kupujeme mi prišla veľmi presolena, sladkú chuť som necítila, kyslú iba trošičku. Po tyzdni sa všetko začalo vracať do normálu, ale pomaličky. Manzel nemal chuť ani čuch. Chuť sa mu vrátila taktiež cca po 10 dňoch, čuch po roku. (obaja sme mladí, zdraví, manžel ťažký priebeh covidu).

vikus17489
8. feb 2022

Moze byt, ked som bola ja pozitivna napriklad chut a cuch sa mi na 100% vratili tusim az po mesiaci ak to teda netrvalo dlhsie. Inak bezne pri chripke alebo nadche mam oslabene chutove pohariky.

evica17
8. feb 2022

No nam chut a cuch pri kovide v pohode a potom par mesiacov po nam zacalo vela veci smrdiet, natahovat nas z nich. Napr teraz nemozem citit a jestveci kde je cesnak, cibula , bravcove maso, cucoriedkove veci....a manzel sa stazuje ze uz nic nechuti ako predtym, vsetko ma taku fadnu chut

anonym0001
8. feb 2022

@fifozbs alebo ti covid chcel povedat, aby si nejedol bordel 😂

cukricek4
8. feb 2022

moze to byt z kovidu. ale aj pri obycajnej chripke mozu byt taketo priznaky. vtedy tiez zvykne aj chut trochu odist.

euka210
8. feb 2022

@fifozbs jasne...znamej jedlo cez covid chutilo ako trava. Svagrina po covide nema stale cuch...2 mes.

fifozbs
autor
9. feb 2022

@lucinika kedy ste sa po covide cítili lepšie? Koľko vás to držalo? Mam pocit, že sa mi to strieda, raz ok, raz nie

fifozbs
autor
9. feb 2022

@anonym0001 👍👍môže byť

lucinika
9. feb 2022

@fifozbs myslíš celkovo? No my sme mali Covid presne pred rokom,5 ci 6 dní bolo hrozných, iba som spala, mala6som hrozne bolesti celého tela, bez teploty. Následne som sa ešte asi 3 mesiace zadychavala a rýchlejšie som bola unavená. Manzel mal do decembra ešte spreje na pľúca, ale už po 4 mesiacoch sa začal cítiť lepšie